Leve de lente! Column van voorzitter Nelly Voogt

Een nieuwe lente en een nieuw geluid. Mooier kun je de start van een nieuw seizoen niet verwoorden. En voor wielrenners begint de lente natuurlijk niet op 1 maart of op 21 maart. Nee, ‘la primavera’ begint als Milaan – San Remo wordt verreden en de renners de Poggio beklimmen.

Activiteiten zat

Ook de Nedereindse Berg ontwaakt uit haar winterslaap. De veldrijders hebben hun crossfiets voor de laatste keer afgespoten en worden langzaam maar zeker weer wegrenner of gaan mountainbiken. De handbikers zijn gestart met hun wekelijkse zaterdagochtendtrainingen. De jeugd had hun eerste avondtraining op de eerste mooie lenteavond. Ook de start van de zomeravondcompetitie laat niet lang meer op zich wachten. Tel daarbij op de skeelers die maan-, woens- en vrijdagavond trainen en dan kom je er zeven dagen in de week dat er getraind wordt op de Nedereindse Berg. Dit betekent een grote belasting van het parcours. Het is daarom belangrijk dat de baan in een goede staat verkeerd. Helaas moeten we constateren dat het op dit moment niet van het gehele parcours gezegd kan worden. Vanuit het Coöperatiebestuur hebben we de gemeente hierover een brief gestuurd. We houden de komende weken de vinger aan de pols om te zorgen dat de baan daar waar nodig wordt bijgewerkt zodat de veiligheid van onze renners geborgd wordt.

Opknapbeurt parcours

‘De Coöperatie’, er wordt veel over gesproken op en rondom de Berg. Voor de nieuwkomers of om het geheugen op te frissen: de Coöperatie is verantwoordelijk dat het gebouw en de banen op de Berg beheerd en geëxploiteerd worden De Coöperatie heeft een drietal leden en dat zijn het Stadion, de Volharding en de SVU. Het bestuur wordt gevormd door leden van de leden. Oftewel de Coöperatie dat zijn wij zelf …… Afgelopen jaren hebben we veel moeite gehad om een voltallig Coöperatiebestuur op de been te brengen; veel bestuurswisselingen, geen continuïteit. Sinds november zijn onze penningmeester Edwin Peek,  ik, en namens de Volharding voorzitter Nico Staal lid van het Coöperatiebestuur. De lijntjes tussen Coöperatiebestuur en verenigingsbesturen zijn hierdoor kort en we hopen in 2017 een aantal grotere werkzaamheden uit te voeren. Behalve het al genoemde onderhoud van het parcours, wordt de groenvoorziening rondom het paviljoen dit voorjaar onder handen genomen, wordt gekeken naar de klimaatbeheersing in het paviljoen en worden de oude containers van het terrein verwijderd.

Doe je mee?

Dit alles moet ervoor zorgen dat de Nedereindse Berg als thuisbasis voor de leden van alle verenigingen ook voelt als hun clubhuis en clubparcours. Ik ben benieuwd hoe dat nu wordt ervaren en wat eventueel veranderd moet worden om het paviljoen (nog) meer het clubhuis van de drie verenigingen te maken.  Of om het in moderne termen te zeggen: wat moet worden toegevoegd aan het paviljoen om het trainen op de Berg tot een optimale sportieve beleving te maken? Ik hoor het graag zodat ik het mee kan nemen bij een overleg met het Coöperatiebestuur. Laat het ook weten als jij degene bent of kent die zijn hand niet omdraait voor een onderhoudsklus, van het vervangen van een lamp tot het uitvoeren van het binnenschilderwerk: alle hulp is welkom.

Nelly Voogt, voorzitter WV Het Stadion