2e rit Stadion Veldcompetitie Nedereindseberg

22 oktober 2018, door veldrijden

Veldrijden op en om de Nedereindseberg

Vandaag staat de 2e rit op het programma van de competitie en ook is het prima weer. Misschien niet voor alle deelnemers, maar het scheelt wel weer dat je niet je fiets hoeft schoon te spuiten. Een doek voor het stof er over en klaar is die weer voor de volgende rit in het stof. Na de inschrijving zien we weer meer deelnemers aan het vertrek staan, met nieuwe gezichten en ook weer dames die het wel aan durven op dit rondje. De ronde was deze keer rechts om en de snelste reden er gemiddeld 5 minuten over, zodat de A renners er 10 keer over heen mochten en dat was voor verschillende mannen echt wel genoeg.

11.00 uur vertrekt de A-klasse en dus na +/- 5 minuten kwam Roel al weer langs, met in zijn wiel een groepje dat het hem lang lastig maakte. Mathijs, Jan en Josh kwamen ook een keer op kop door, maar Roel gaf nog een keer gas en zie het groepje valt uit elkaar. Jan had zelfs materiaal pech en zakte ver naar achteren. Het was Thomas die alles op alles zette om het gaatje niet te groot te laten worden. Het zal zeer gedaan hebben, maar hij kwam wel als nummer 2 over de streep. Mathijs in de slag met Koen en Melle met Dennis wat net weer een plaatsje op de streep scheelde. De overige renners knokten door voor het beste resultaat.

11.02 uur de grootste groep, de B-klasse vertrekt en de 1e ronde gaat ook heel hard. Even verwarring, er moest een andere lijn worden gevolgd en zie even een misverstand enkele renners gaan verkeerd (foutje bedankt) maar draaien om en vervolgen de goede weg. Wim laat het er niet bij zitten en zet de achtervolging in, pakt zelfs in de laatste ronde de leiding weer en komt zo als eerste over de streep. Miquel zit daar vlak achter, had wel 5 ronden aan de leiding gereden. Peter, Jeroen H en Jeroen M volgen op een kleine afstand. Bart komt steeds verder naar voren, Stephen, Mathijs, Gertjan en Robert houden elkaar goed in de gaten. Er vormen zich in het begin wat groepjes die van positie wisselden maar zo tegen het einde werd er verlangend gekeken of de jury het bordje van laatste ronden om hoog hield, ook deze groep reed mooi 8 ronden. De verschillen waren nu wat minder groot, een aantal B-renners was nu in de A-klasse gestart, waar nu meer strijd was en dan niet alleen aan kop.Goede keuze van deze mannen achteraf. Martijn heeft PECH.

11.04 uur ook de C-klasse mag los, deze keer 12 starters waar onder een jeugd lid die het met zijn MTB prima deed tussen de senioren. Johan nam al snel de leiding en bouwde een kleine voorsprong op. Susan en Piet hadden elkaars wiel wel weer gevonden. Arie van B kwam verder naar voren maar even je ketting er naast en je kan weer aan het inhalen beginnen. Hans beet zich vast op plek 5 en kon die vast houden. Rogier reed op de 6e plek en behield die tot op de streep. Eva kon goed mee en liet enkele mannen achter zich. Steyn rijdend op plek 8 mocht stoppen na 5 ronden. Cor had ook ketting problemen maar reed wel door en zo werden de punten strijdend verdeeld.  Ook nu stond de jury in het zonnetje, werd de uitslag op papier gezet en zagen we weer te vrede gezichten over de streep komen.

 

De uitslagen:

A-Klasse

1e Roel de Vries, Volharding

2e Thomas Parie, G.C. Utrecht

3e Josh Speer, Stadion

4e Matthijs Kuipers, Stadion

5e Koen Timmermans, Stadion

6e Melle Nikkels, Volharding

7e Dennis Versteeg, Stadion

8e Remy Meeuwse, Stadion

9e Marten Schuurman, Stadion

10e Johan Boerefijn, Avanti

11e Jacco de Bruin, Stadion

12e Martin vd Berg, Stadion

13e Ernst Eeldert, Stadion

14e Jan de Heer, Stadion (pech)

 

B-Klasse

1e Wim Poels, Nike

2e Miquel Verhagen, Stadion

3e Peter de Jong, Jan van Arckel

4e Jeroen Hendriks, Stadion

5e Jeroen Meulmeester, Stadion

6e Bart Schuurman, Basis KNWU

7e Stephen Owen, Basis  KNWU

8e Mathijs Twisk, CS 030

9e Gertjan de Greef, Stadion

10e Robert Crommentuijn,  Stadion

11e Bauke  Kuik,  G.C. Utrecht

12e Chris McKenney, SRAM

13e Tjerk Sanberg, CS  030

14e Twan Klijn, CS  030

15e Jos vd Heuvel, Stadion

16e Andre vd Poel, Volharding

17e Donja Verlaan, G.C. Utrecht

18e Angelo Verhagen, Stadion

Martijn Korstanje DNF

 

C-Klasse

1e Piet Hoevers, Volharding

2e Susan v Domselaar, Stadion

3e Johan  Janszen,  Stadion

4e Arie van Bennekom, Stadion

5e Hans Bakker, Stadion

6e Rogier Wiercx, Stadion

7e  Eva Spijkerboer, G.C. Utrecht

8e Kees van Wijk, Stadion

9e Daan Westeneng, de Adelaar

10e Arie den Braven, WTC Woerden

11e  Cor vd Sluijs, Volharding

12e  Steijn Fles, jeugd Stadion

 

Klik hier voor de standen in het klassement

 

Zaterdag 27 okt 3e rit van de competitie, inschrijven 10.00 uur, START 11.00 uur. Ook dan is een ieder weer welkom, ook met de MTB/ATB fiets.

Jan Haaksman