3e MNC Amersfoort

23 februari 2015, door admin

22 februari,
Na een koude nacht is het juniorenteam op de fiets naar Amersfoort vertrokken. Jelmer en Menno waren er deze keer niet bij. Jelmer staat op de lange latten en Menno is aan het trainen op Tenerife :-).

Aangekomen op het parcours van WV Eemland bleek het daar erg rustig te zijn. De wedstrijd van 10 uur moest worden afgelast in verband met gladheid. Inmiddels was de temperatuur door een lekker zonnetje flink boven nul uitgekomen waardoor de wedstrijd van 11:45 gelukkig wel door kon gaan.

Zoals te verwachten op een niet zo selectief parcours ontstond al snel (uit de vier startgroepen) een groot peloton met een klein groepje vooruit. Hoewel dit de wedstrijd van de junioren frustreerde was het tegelijk een mooie gelegenheid te oefenen in peloton rijden. Alle Stadion renners bleven goed bij elkaar en konden elkaar helpen waar nodig. Hugo en Max hadden beide nog wat last van een vervelend kuchje en konden vandaag niet echt potten breken. Toch nog een nette achtste plek voor Hugo.

Thijs en Huub zaten er goed bij en finishte drie en zes. Volgende keer wel beter opletten! Joris Pauwe mag je niet alleen weg laten rijden, die haal je niet meer terug. Jesse rijdt met de week makkelijker mee in de groep en finishte keurig negende en Jurgen miste dit keer alleen de laatste vier rondjes, die rijdt de volgende wedstrijd vast en zeker uit. De winter-duurtrainingen en CoreStabilty beginnen zich uit te betalen.

Na de wedstrijd hebben de renners nog flink wat duurkilometers gemaakt. Max, Jesse en Hugo direct naar huis. Jurgen, Thijs en Huub nog een ommetje over de Amerongenseberg samen met de Eemland renners. Volgende week Almere.

foto’s Fridolin vd Lecq

mnc Amersfoort 3

mnc Amersfoort 4

mnc Amersfoort 5