3e rit Stadion Veldcompetitie Nedereindseberg

28 oktober 2018, door veldrijden

Het is wat frisser aan het worden, maar het is en blijft droog tijdens de wedstrijd. Het heeft wel geregend (gelukkig) maar daar is op het parcours nog niet zoveel van te merken. Ik zie een enkeling zijn fiets afspuiten op de daar voor bestemde plek en dat zegt dan ook genoeg. Ook nu weer een grote opkomst, enkele vaste renners zijn er niet vanwege de Herfstvakantie. Nou ja het kan slechter, door blessure of pech met je materiaal.

De A-klasse kan weer starten en we zijn benieuwd naar de rondetijd van de snelste in de 1e ronde. Het blijft onder de 5 minuten, dat worden dan weer 10 ronden voor deze mannen. Thomas heeft er zin in en komt 3 keer als eerste door met in zijn wiel Josh, Matthijs en Jesse. Dan neemt Josh de leiding over en nu is het Roel die kort na hem volgt en het er niet bij laat zitten. Even zijn ketting er af en dan toch weer voluit en zie op de streep klopt hij Josh. Matthijs volgt dan en Jesse pakt plek 4. Thomas is terug gezakt maar met zijn shirt over het hoofd spurt hij naar plek 5. Jacco reed constant en behield zijn plaats en werd 6e net voor Martijn, die nu wel een categorie hoger reed. Dennis knokte om Remy en Jeroen voor te kunnen blijven. Marten en Ernst reden op korte afstand naar de overige plaatsen. Het was een leuke strijd tussen deze mannen.

20 Renners vertrekken in de B-klasse, waarbij 1 dame die gewoon de strijd aan ging en goed mee kwam. Deze groep reed nu 9 ronden, waar veel in gebeurde. Miquel was goed voorberijd en kwam als 1e door 4 ronden lang, maar dan LEKKE band. Kan een andere fiets pakken, ondertussen waren er wel 6 man voorbij gegaan. Een paar lelijke woorden en dan aan het inhalen, het lukte toch wel als 3e te eindigen. Thijs had nu de leiding over genomen en was in de slag met Julian die met zijn MTB net zo snel was en keurig als 2e over de meet kwam. Jeroen, Robert, Stephen, Jacco en Roland wisselden van plaats en bestookten elkaar tot aan het einde. Chris volgde daar weer achter, die hield Marijn, Mathijs en Gertjan achter zich. Charles, Twan  en Jos v W (weer terug ) bleven Donja voor. Rob, Kalle en Walter sloten de rij en pakten nog wat punten deze rit.

De C-klasse met daarbij 3 Dames vertrekt nu en hebben aan het einde ook 7 ronden gestreden. Susan heeft er zin in en komt elke ronden op kop door. Heeft een aardig gat geslagen met de anderen, maar Cinta komt wel steeds dichter bij. En zie naar de streep toe aan het eind werd er zelfs gespurt om de 1e plek. Spannend tot over de streep, half wiel bleef Susan Cinta voor, mooi om te zien. Johan strijd voor de 3e plaats, heeft nog wat last van zijn ribben maar gaat wel door. Piet volgt en blijft Ilse voor. Pleun kwam langzaam naar voren en pakte de 6e plek, net voor Rogier. Kees en Cor rijden net voor Daan en Steijn over de streep. Arie reed lek.

 

UITSLAGEN:

A-Klasse

1e Roel de Vries, Volharding

2e Josh Speer, Stadion

3e Matthijs Kuipers, Stadion

4e Jesse Haaksman, Stadion

5e Thomas Parie, Gravel Club Utrecht

6e Jacco de Bruin, Stadion

7e Martijn Korstanje, WTC Woerden

8e Dennis Versteeg, Stadion

9e Remy Meeuwse, Stadion

10e Jeroen Hendriks, Stadion

11e Marten Schuurman, Stadion

12e Ernst Eeldert, Stadion

DNF Jochem Grootjan, NWH

 

B-Klasse

1e Thijs Beetsma, CS 030

2e Julian van Oort, Gravel Club Utrecht

3e Miquel Verhagen, Stadion

4e Jeroen Meulmeester, Stadion

5e Robert Crommentuijn, Stadion

6e Stephen Owen, KNWU

7e Jacco Schuurman, Ledig Erf

8e Roland van Domselaar, Stadion

9e Chris McKenney, SRAM Factory

10e Marijn Teernstra, Stadion

11e Mathijs,Twisk, CS 030

12e Gertjan de Greef, Stadion

13e Charles Senly, NIKE

14e Twan Klijn, CS 030

15e Jos van Wezel, Stadion

16e Donja Verduin, Gravel Club Utrecht

17e Rob Weerts, KNWU

18e Kalle Smit, KNWU

19e Walter van Asch, KNWU

20e Angelo Verhagen, Stadion

 

C- Klasse

1e Susan van Domselaar, Stadion

2e Cinta Depondt, Stadion

3e Johan Janssen, Stadion

4e Piet Hoevers, Volharding

5e Ilse Miltenburg ,Restore Cycling

6e Pleun Willemstein, Stadion

7e Rogier Wiercx, Stadion

8e Kees van Wijk, Stadion

9e Cor vd Sluijs, Volharding

10e Daan Westeneng, de Adelaar

11e Steijn Fles, jeugd Stadion

DNF Arie den Braven

 

Klik hier voor de standen in het klassement

 

Volgende week zaterdag 3 nov  wordt de 4e rit van deze competitie verreden, inschrijven vanaf 10.00 uur, START 11.00 uur. Een ieder is welkom ook met een ATB/MTB fiets.

Jan Haaksman.