4e rit Stadion Veldcompetitie Nedereindseberg

4 november 2018, door veldrijden

Het is fris ook al schijnt de zon, mocht zelfs de auto voorruit krabben en het gras is hier en daar wel wit dus………wordt het glijden en glibberen? Het parcours is verkend en wel wat veranderd, nu draaien keren en wat moeilijkere afdalingen. Ja dat wordt sturen en concentreren, een foutje en daar glij je dan. Gelukkig gaat het goed denk je achteraf, maar er zal best gemopperd zijn onderweg, maar dat hoor ik toch niet.

Nog niet eerder stonden er zoveel deelnemers aan het vertrek, totaal 59 en bijna internationaal Engels en Frans heb ik gehoord. Heel prettig voor de organisatie dat het aantal zo groeit, daar doen we het voor!

11.00 uur de A-klasse vertrekt vol overgave. Ook hier een aantal meer deelnemers. We kijken uit naar de ronde tijd, +/- 5.30 min geeft de klok, dat betekent weer 10 ronden te gaan. Bij de eerste doorkomst is het een 6 tal renners die bij elkaar aan het wiel doorkomt. Dat is lastig voor de jury, maar daar komt na verloop van tijd wel weer verandering in (gelukkig). Elke doorkomst een nieuwe koploper en er vallen gaatjes, maar er is fanatiek gestreden. Thomas deed er alles aan, kwam op kop door maar blies zich op en zakte weer terug. Bart was het die tot op het einde niet meer van de kop werd gehaald. Mathijs en Josh perste er een heuse sprint uit met enkele centimeters verschil bleef Mathijs Josh voor, 2e en 3e plek. Jan kwam nu als 4e over de meet, maar zat lang in de kop van het groepje. Thomas was gesloopt en moest er nu 4 voor laten gaan. Jammer voor Niels met een beetje pech kon hij niet meer mee en wisselde nog wel van wiel. De andere renners knokten voor elke positie en reden een uur rond wat sommigen ook wel zat vonden, gezien hun uitdrukking.

Bijna niet te doen, er starten 30 renners in de B-klasse. Dat betekent een hoop schrijfwerk en dat 9 ronden lang. Scherp zijn en de gele rugnummers er tussen uit pikken met hulp lukt het nog wel,  maar als we dan de uitslag op papier zetten blijkt dat in de wedstrijd nr 9 rond rijdt terwijl dat nummer niet is uitgegeven. Je raadt het al, het was nummer 6 nee niet 9. Gezamenlijk komen we er wel achter, ook weer opgelost.

Ook hier volop strijd zelfs tussen jong en oud. Familiedrama ten top, pa jaagt zoon op, die krijgt dan pech en zie pa komt juichend over de meet. Daar wordt nog wel over nagepraat aan tafel thuis. Het is Jochem die al snel de leiding neemt en lang stand houdt. Maar Ger laat het niet gebeuren in de voorlaatste ronde komen ze samen en ook hier moet een eindsprintje komen. Het lukt Ger om als nummer 1 over de streep te gaan en Jochem net achter zich te laten. Thijs reed lang mee vooraan en kwam mooi als 3e binnen met kort achter zich Stephen.  En dan Ivo de pa van Tim die dus pech had. Robert streed en kwam nu als 6e binnen net voor Frank die lang met de eersten mee kon gaan. Remon starte ook snel en zakte wat terug met een 8e plaats als resultaat. Om bij de eerste tien te eindigen streden Marijn en Twan heel verwoed. Miquel kwam niet verder dan 1 ronde, tube er af en dan ……………..einde wedstrijd.

De C-klasse vertrekt met 10 renners en bij de eerste door komst heeft Susan al een gaatje geslagen. Piet en Johan volgen daar kort achter. Johan had weer een lastige ketting, maar knokte zich eerst weer bij Piet en in de laatste ronde kwam hij weer op kop. Pakte nu dus de 1e plek, net voor Susan die al strijdend Piet weer voor bleef.  Rogier haalde Pleun tegen het einde nog in en pakte plekje 4, met kort daar weer achter Daan, die ver van achter zat en nu wat renners moest inhalen. Ilse bleef gaan en hield er de 7e plaats aan over. Kees die kon Rik van zich af houden en Arie sloot de rij vandaag, gewoon nog volop in de zon.

 

UITSLAGEN:

A-klasse

1e Bart Lemmen, West Frisia

2e Matthijs Kuipers, Stadion

3e Josh Speer, Stadion

4e Jan de Heer, Stadion

5e Thomas Parie, Gravel Club Utrecht

6e Matijn Straatsma, Domrenner

7e Jacco de Bruin, Stadion

8e Wim Roels, Cycling Club Nike

9e Koen Timmermans, Stadion

10e Dennis Versteeg, Stadion

11e Mathijs Dielessa, CS 030

12e Martin van de Berg, Stadion

13e Arjan Scheer, Volharding

14e Jeroen Hendriks, Stadion

15e Marten Schuurman, Stadion

16e Martijn Korstanje, WTC Woerden

17e Ernst Eeldert, Stadion

DNF Niels v Oosterhout, de Mol

 

B-klasse

1e Ger Koenen, AXA Valleirenners

2e Jochem Grootjen, Noord Westhoek

3e Thijs Beetsma, CS 030

4e Stephen Owen, KNWU

5e Ivo vd Noort, Volharding

6e Robert Crommentuyn, Stadion

7e Frank Verkooijen, Volharding

8e Remon Brink, FCC de Vaart

9e Marijn Teernstra, Stadion

10e Twan Klijn, CS 030

11e Hanneke Mulder, CS 030

12e Gertjan de Greef, Stadion

13e Chris McKenney, SRAM Factory

14e Jos vd Heuvel, Stadion

15e Bas Gort, Stadion

16e Elias Ortiz,   …………..

17e Charles Senly,   ………..

18e Andre vd Poel, Volharding

19e Dave Helmink, Jan van Arkel

20e Kalle Smit, KNWU

21e Eva vd Born, Maasland ZL

22e Pieter Bouman, Stadion

23e Bart Schuurman, KNWU

24e Peter Rikkers, Cycloteam

25e Maarten vd Molen, ………

26e Walter van Asch,  …………..

DNF Robert Bartels, Miquel Verhagen, Luuk  Timmermans, Tim vd Noort (vette pech)

 

C-klasse

1e Johan Janszen, Stadion

2e Susan van Domselaar, Stadion

3e Piet Hoevers, Volharding

4e Rogier Wiercx, Stadion

5e Pleun Willemstein, Stadion

6e Daan Westeneng, de Adelaar

7e Ilse Miltenburg, Restore Cycling

8e Kees van Wijk, Stadion

9e Rik vd Noort, WTC Woerden

10e Arie den Braven, WTC Woerden

 

Klik hier voor de stand na 4 wedstrijden.

 

De 5e rit van deze competitie is zaterdag 10 november.  Start 11.00 uur en inschrijven kan vanaf 10.00 uur. En een ieder is weer welkom, ook met een ATB/MTB fiets.

Jan Haaksman.