4e veldrit Stadion clubcompetitie Nedereindseberg

29 oktober 2017, door veldrijden

Ook de 4e rit van de Cross competitie is weer verreden.

Het is zeker door het goede weer dat het aantal deelnemers weer groter is. Bijna 50 deelnemers in 3 categorieën is voor de organisatie natuurlijk heel prettig, daar doen ze allemaal voor!

Dat er wat wind is nou ja, het is droog en dat blijft het ook tijdens de wedstrijd. Prettig voor de deelnemers, maar ook voor degenen die het schrijfwerk moeten doen, schrijft moeilijk met een paraplu in je hand.

In de A-klasse vertrekken 15 renners, maar……die komen niet allemaal aan het einde over de finish. Pech hebben ook dat gebeurt, heb je goede benen en een plan gebeurt je dit.

In de B-klasse vertrekken er 21 en buiten een aflopende band die voor vertraging zorgt, komen ze wel allemaal over de meet.

Bij de C-klasse 13 starters waaronder 4 Dames die onderling uit gaan maken wie de beste is van hen. Zie de uitslag dan maar, goed verdeeld zo tussen de mannen .

 

De A-klasse vertrekt als eerste voor +/- 50 minuten strijd, wat neerkomt op 7 ronden over een mooi parcours dat er goed bij ligt, ja maar zwaar is het echt wel. Het is Max die er al snel vandoor gaat na zijn rust periode en houd dat enkele ronden vol. Achter hem is het een 4 tal renners die gezamenlijk het gat weer proberen  te dichten.  Na 4 ronden stuiven ze hem voorbij. Jan d H gaat echt in de aanval met Thomas kort daar weer achter. Lodewijk gaat goed en passeert Josh en pakt zo wel een 4e plaats met Martijn daar kort achter. Roeland die net voorblijft op Remy, Dennis moet diep gaan om Ruud toch voor te zijn wat ook wel lukt.

Dan zie je renners langs komen en smekend naar de jury kijken met een blik van asjeblieft graag de laatste ronde. Vol goede moed rijden ze zo de wedstrijd uit en zijn blij met hun punten. Snelste ronde 7.30 min.

De grootste groep is ook nu weer de B-klasse, en ook die vertrekken. En dan is het een ronde lang dringen om toch maar vooraan te kunnen blijven om zo voor je zelf ruimte te scheppen en je tegenstanders proberen voor te blijven. Het is Jacco die enkele ronden als 1e doorkomt met in het wiel Richard, die lang bij elkaar bleven en beurtelings de kop nemen. Ja, maar dan maakt er 1 een foutje waar dan op wordt gereageerd. Het is Ernst die elke ronde op de 3e plek door komt en deze ook vast houdt. Ronald schuift door naar de 4e plaats en komt ook zo over de streep. Adriaan moet Marten nog in de laatste ronde voor laten gaan. Dan zijn het Thijs, Chris, Jacco S. en John die de punten pakken en bij de eerste tien eindigen. De andere mannen zijn onderling nog aan het uitmaken wie er met de meeste puntjes van door kan gaan, strijd tot op de streep.

Ook de C-klasse vertrekt en wij zijn benieuwd hoe de Dames zich kunnen houden tussen de mannen. De 1e ronde komt Aniek op kop door, maar Johan en Henri  gaan in de achtervolging en blijven samen door komen tot aan de laatste ronde. En dan gaat Johan er vandoor en komt als 1e aan. Henri blijft Aniek voor,k ort daarna komt HenkJan als 4e over de streep. Nou die heeft er een inhaal race van gemaakt en ging een stuk beter als de week ervoor, hij dacht zelfs dat hij had gewonnen. Rob op een MTB bleef Piet een stukje voor, die kort achter hem Noor zag naderen. Susan hebben we een schuiver zien maken, maar opstaan en verder gaan om zo toch nog als 8e over de streep te komen. Helaas Rogier heeft een veiligheidspeld in zijn band, lek dus en ja daar sta je dan net in de laatste ronde. Mooi is het om te zien hoe Linus zo klein als hij is gewoon ook zijn rondjes blijft rijden, met een smile op zijn gezicht als enig jeugd lid doet hij gewoon mee, ” klasse”.

 

UITSLAGEN:

A-klasse.

1e  Jan de Heer, Het Stadion

2e  Thomas Parie, QLC

3e  Max Haaksman, Het Stadion

4e  Lodewijk Ritsma, CS 030

5e  Josh Speer, de Adelaar

6e  Martijn Broekman, Volharding

7e  Roeland Mennink, Volharding

8e  Remy Meeuwsen, Het Stadion

9e  Dennis Versteeg, Het Stadion

10e Ruud Schrauwen, Volharding

11e  Ivo vd Noort, Volharding

12e  Frank Verkooijen, Volharding

13e  Martin vd Berg, Het Stadion

Matthijs Kuipers, Het Stadion  (DNF)

John  McCarthy,………(DNF)

 

B-Klasse

1e  Richard Sleumer, CS 030

2e  Jacco de Bruin, Het Stadion

3e  Ernst Eeldert, Het Stadion

4e  Ronald Poillot,    …….

5e  Marten Schuurman, Het Stadion

6e  Adriaan van Londen, WTC Maas en Waal

7e  Thijs Beetsma, CS 030

8e  Chris McKenney, SRAM Factory

9e  Jacco Schuurman, ………….

10e John vd Hoef, CS 030

11e  Jos van Wezel, Het Stadion

12e  Bart Schuurman, ……….

13e  Jeroen Meulmeester, Het Stadion

14e  Robert Crommentuijn, Ledig Erf

15e  Arjan Smit, WTC Woerden (MTB)

16e  GertJan de Greef, De Fratsers

17e  Rob  Weerts, ……..

18e  Frank Nieuwendijk,  ………….

19e  Jos vd Heuvel, Het Stadion

20e  Erik Lemcke, ……………..

21e  Pleun Willemstein, Het Stadion.

 

C-Klasse

1e  Johan Janssen, Het Stadion

2e  Henri Gerrits, Team Indalo

3e  Aniek Roodekerk, CS 030

4e  HenkJan vd  Weide, Het Stadion (jeugd )

5e  Rob Verheul, MTB

6e  Piet Hoevers, Volharding

7e  Noor de Bree, CS 030

8e  Susan van Domselaar, Het Stadion

9e  Arie den Brave, WTC Woerden

10e Cor vd Sluijs, Volharding

11e  Maaike Blankman, SRAM Factory

12e Linus Broekman, Het Stadion (jeugd )

13e Rogier Wiercx , Het Stadion

 

Klik hier voor de tussenstand

 

Volgende rit is Zaterdag  4 November starten om 11.00 uur, inschrijven vanaf 10.00 uur. Eeen ieder is welkom ook met ATB/MTB fiets.

Jan Haaksman