5e rit Stadion Veldcompetitie Nedereindseberg

11 november 2018, door veldrijden

Is het nu dan echt cross weer?

De voorspellingen waren niet best, maar het waait nu wel, het is nog droog en hier en daar wat plasjes. Nou het kan wel erger, het parcours ligt er goed bij. Nu wat meer draaien en keren, het rondje is voor de snelste in +/- 6 minuten te rijden. Dan weet de jury dat er voor de A categorie 9 ronden worden gereden. Dat wordt weer veel schrijven en dat lukt gelukkig ook wel weer.

De A-klasse vertrekt en we zien dat er een aantal renners aan elkaar gewaagd zijn en die blijven lang vlak bij elkaar. Het is Koen die de leiding neemt en vasthoudt tot het einde. Achter hem wisselen de renners van plaats en knokken voor hun plaats. Josh kapt er mee en stapt er uit. En tegen het einde ook Matijn die onderuit was gegaan stapt er uit. Zo schuift Jan wel op naar de 2e plek met Roel daar weer kort achter. Matthijs bleef Jacco voor die strijdend doorging. Remy, Arjan en Ernst streden tot het einde voor de puntjes. Bart reed de wedstrijd nu niet uit.

23 Starters in de B-klasse en daar zijn ook 2 MTB mannen bij die goed mee konden op deze ronde. Marius komt zelfs op kop door, 5 ronden lang maar rijdt in de laatste ronden lek (dat is vette pech), weg 1e plaats. Achter hem zijn het een aantal mannen die het elkaar moeilijk maakten. Langzaam ontstonden er kleine gaatjes tussen de renners en in de laatste ronde ging Marijn Jeroen toch nog voorbij en dat ging om de 1e en 2e plaats. Miquel moest knokken voor zijn 3e plaats, zijn broer ging onder uit en deed verder rustig aan. Jacco kwam laat op gang maar pakte de 4e plaats net voor Roland die wel heel dichtbij kwam. Robert schoof op naar de 6e plaats. Jos knokte voor zijn 7e plek, mooi toch bij de eerste tien. Pieter bleef Bart net voor, zo dus 8e en 9e. En het is Twan die zo bij de eerste tien kon eindigen. De anderen knokten voor hun plekje, Gertjan ging onderuit.

De C-klasse vertrekt nu met daarbij  twee Dames die vooraan mee strijden. Johan komt al snel op kop door met Susan daar achter. Piet komt van achter en schuift door naar de 3e plek. Dan volgt Pleun die Cinta voorblijft. Kees blijft op zijn plekje hangen en kan Arie voor blijven. En het is Daan die de rij sluit. De slang was aan gesloten zodat de fietsen van wat modder konden worden ontdaan, klaar voor de volgende strijd.

 

UITSLAGEN;

A-Klasse

1e Koen Timmermans, Stadion

2e Jan de Heer, Stadion

3e Roel de Vries, Volharding

4e Matthijs  Kuipers, Stadion

5e Jacco de Bruin, Stadion

6e Remy Meeuwse, Stadion

7e Ernst Eeldert, Stadion

8e Arjan Scheer, Volharding

DNF Josh Speer, Stadion; Bart Lemmen, Domrenner; Matijn Staatsma, Domrenner

 

B-KLasse

1e Marijn Teernstra, Stadion

2e Jeroen Meulmeester, Stadion

3e Miquel Verhagen, Stadion

4e Jacco Schuurman, Ledig Erf

5e Roland v Domselaar, Stadion

6e Robert Crommentuyn, Stadion

7e Jos vd Heuvel, Stadion

8e Pieter Bouman, Stadion

9e Bart Schuurman, KNWU

10e Twan Klijn, CS 030

11e Gerard Flikweert, Adelaar

12e Ruud vd Velde, CS 030

13e Andre vd Poel, Volharding

14e Kalle Smit, KNWU

15e Wouter Beetsma, Ztikz

16e Walter van Asch, Eendracht

17e Rob Weerts, ……

18e Gertjan de Greef, Stadion (gevallen )

19e Maarten vd Molen, ……

DNF Chris McKenney, Marius..

 

C-Klasse

1e Johan Janszen, Stadion

2e Susan v Domselaar, Stadion

3e Piet Hoevers, Volharding

4e Pleun Willemstein, Stadion

5e Cinta Depondt, Stadion

6e Kees v Wijk, Stadion

7e Arie den Braven, WTC Woerden

8e Daan Westeneng, Adelaar

 

Klik hier hier voor de stand na 5 wedstrijden.

Volgende rit, de 6e van deze competitie, is zaterdag 17 november. Inschrijven vanaf 10.00 uur, START om 11.00 uur. Iedereen is welkom, ook met je ATB/MTB.

Jan Haaksman