5e veldrit Nedereindseberg competitie

22 november 2015, door veldrijden

Klik hier voor de foto’s van Pleun

en op het plaatje voor het filmpje van Chris:

Was dit dan het echte weer voor de Veldrijders ?

 

Wat had het weer veel geregend en de temperatuur was ook flink gezakt, wat doen de parcours uitzetters sturen we ze door diepe plassen en langs schuine gladde paden ? Nou het wordt toch wel zwaar met het draaien en keren in de klei. Dus een beetje minder mag ook wel.

Gelukkig er waren weer de nodige deelnemers die voor de nodige strijd zouden zorgen, ja want anders was het werk voor ……

 

Een klein groepje vertrekt in de A. klasse maar er was strijd, in de 1e ronde Jeroen op kop met Remy en Jan  daar kort achter. Volgende doorkomst is het Remy met een aardig gaatje, we krijgen te horen dat Jeroen door het lint is gegaan (letterlijk) en dat kost hem even tijd om weer in de achtervolging te gaan. Jan zit hem op de hielen maar Remy was gevlogen. Jeroen deed er alles aan maar bleef hangen met Jan kort achter hem. Dave deed zijn rondjes en hield alles heel, met Peter die dan niet meer zo goed kon schakelen vanwege de bagger, maar wel keurig uit reed.

 

Ook de B. klasse vertrekt met een mooie groep die aan elkaar gewaagd zijn, 1e en 2e  doorkomst Roland op kop met Bas die dan de kop overneemt en niet meer afstaat. Roland blijft knokken maar van achter komt Koen die op stoom komt en zelfs naar plaats 2 opschuift. Miquel wisselt van plaats maar moet met een 4e plek genoegen nemen deze keer.Thijs rijdt constant en kan zich op plaats 5 handhaven. Chris en Bert wisselen aan het einde nog van plaats en Johan pakt Juriaan in de laatste ronde en eindigt zo als 8e. Theo draait zijn rondjes met Erik die een categorie hoger is gestart, in de buurt Peter en Angelo die de rij sluiten. Het blijft knap van Bas om op dit rondje zonder versnelling als 1e te finishen, dat moet veel kracht kosten denken wij dan maar.

 

In de C klasse deze keer drie Dames die de punten gaan verdelen. Het is Susan die vanaf de start de leiding neemt en niet meer afstaat. Janine volgt op plaats 2 en Marion sluit de rij, makkie zo voor de jury die zijn handen mooi in zijn zakken warm kon houden.

 

UITSLAGEN:

A. Klasse

1e Remy  Meeuwsen

2e Jeroen Kooy   Bar End

3e Jan Sanders  Batauwers

4e  Dave Helmink  Jan van Arkel

5e  Peter  Rikkers  Jan van Arkel

 

B. Klasse

1e Bas Koster   Het Stadion

2e Koen Timmermans Stadion

3e Roland van Domselaar

4e Miquel  Verhagen

5e Thijs  Beetsma  CS 030

6e  Chris Mc Kenney  SRAM

7e  Bert van Dijk  Volharding

8e Johan Janszen Stadion

9e Juriaan  Vis  Stadion MTB

10e Theo  Wallenburg

11e Erik  Lemcke  (Culemborg)

12e Peter Zwaaneveld WV de Driehoek

13e Angelo Verhagen   Volharding

 

C. Klasse

1e Susan van Domselaar  Stadion

2e Janine Laudy  Amstel

3e Marion Gerssen  Batauwers

 

stand na vijf wedstrijden

 

Volgende Competitie 6e rit Zaterdag 28 November  start 11.00 uur en een ieder is weer welkom ook met een MTB/ATB fiets .

Reserveer ook 19 Dec  Open Kampioenschap van Utrecht Veldrijden waarin ook de Clubkampioenschappen van Verenigingen wordt verreden.

 

Jan H.