6e rit Stadion Veldcompetitie Nedereindseberg

18 november 2018, door veldrijden

Alweer de 6e Rit van de Veldcompetitie.

Ja hoor het wordt nu toch wat kouder, maar het is droog en de zon komt er ook nog door deze morgen. Er hebben zich een kleine 50 deelnemers ingeschreven en de parcoursbouwer had weer een nieuw rondje bedacht. De rondetijd lag weer zo rond de 6 minuten en men hoefde maar 1 keer van de fiets ( geloof ik ). Wel was de bovenlaag een beetje smeuïg, dat komt door de kleigrond op sommige plekken. Smerig is men niet geworden, want de afspuitplek is niet gebruikt. ja voor volgende week voorspellen ze sneeuw, als het zo is kan men iets bijzonders verwachten op ons parcours. Maar laten we eerst maar afwachten wat het gaat worden.

11.00 uur, de A-klasse vertrekt en nu zien we Matijn weer op kop door komen en wordt gevolgd door Jan. Enkele ronden is het een groepje van 5 man die elkaar in de gaten houden. Het zijn Jan, Max, Roel, Koen en Mathijs die lang volgen, maar dan valt het groepje uit elkaar. Matijn geeft nog wat gas en vergroot zijn voorsprong. Roel schuift door naar plek 3, maar Max gaat hem voorbij en komt binnen als 2e. Koen kon zich handhaven op de 4e plaats. Matthijs gaat in de laatste ronde ook Jan nog voorbij en Mark houdt zijn 7e plaats vast. Remy knokte voor de 8e plaats en bleef Bart wel voor om de 9e plaats. Jacco hield stand bij de eerste 10. Ernst en Martin sloten de rij. Twee man staakten de strijd en haalden de finish niet. Jammer volgende week dan maar weer nieuwe kansen. Matijn verleden week nog afgestapt, is nu wel de winnaar net binnen het uur klaar.

De B-klasse staat te popelen en schiet het parcours op in de achtervolging op A de Renners. Opvallend deze keer 3 man met een MTB. Zijn ze daardoor in het voordeel met hun bredere banden in de modder, misschien wel. Ze kunnen in ieder geval goed mee met de mannen op hun cross/veldfiets. Vanaf de 1e ronde is het Marius met een MTB die de leiding neemt en niet meer afstaat. Ronde na ronde bouwt hij een mooie voorsprong op. Het is Miquel die het langst bij hem in de buurt blijft op zijn K.. fiets. Het is Wiel, die voor de 1e keer aan de start is, die elke ronde wel een plekje opschuift en zo keurig naar een 3e plaats over de meet komt en zelf verbaasd is over deze plek. Jan is ook weer van de partij en rijdt goed voorin mee wat hem dan ook een 4e plaats oplevert, net voor Arjan (MTB)als 5e. Jeroen en Marijn jagen elkaar op en dan moet de finish hun plaats 6 en 7 worden. Mathijs en Roland knokken om de 8e en 9e plaats  met Peter daar weer kort achter, ook op een MTB. Chris had last van een jetlag en kon zich deze keer niet bij de eerste 10 handhaven. Er bleef strijd ook voor de andere renners, die blij waren het bordje van laatste ronde te zien. Ook hier is de man die verleden week rijdend aan de leiding en dan lek rijdt nu de winnaar, met een mooie voorsprong. Dat is dan toch wel weer prettig om deze rit af te sluiten. Ook misten wij Gertjan die verleden week is gevallen, hopelijk is dat niet de reden dat hij er niet was, moeten nog even informeren (van de redactie: Gertjan is weekendje weg).

De C-klasse vertrekt met daarbij 2 dames die ook nu weer de strijd met de mannen aangaan. Aniek is er ook weer bij en moet nog wat wennen. Het is Johan die met Susan en Hans enkele ronden kort bij elkaar doorkomen op kop. Maar dan wordt het spannend, Johan alleen op kop met Susan. Piet en Hans in de achtervolging. Pleun komt langzaam op gang (diesel misschien), net voor Aniek die Kees voor blijft. Rogier blijft Daan voor en die is Cor net voor en zo komen ze ook over de streep. Arie moest de strijd staken jammer genoeg. Hopelijk volgende week dan maar weer. In de laatste ronde moet Johan Susan toch laten gaan die aangemoedigd door toeschouwers/familie zo naar de 1e plaats kon sprinten: BRAVO, de meeste punten zijn voor haar deze keer.

Verrassing de vrijwilligers werden al spontaan getrakteerd op pepernoten, nou dan weten die ook weer dat de Sint is gearriveerd in Utrecht.

Even voor onze renners die nieuwsgierig zijn. Het Stadsblad heeft voor ons ruimte gemaakt en heeft het verslag in hun uitgave geplaatst met een mooie foto van Chris, lees het hier.

 

UITSLAGEN

A-Klasse

1e Matijn Straatsma, Domrenner

2e Max Haaksman, Stadion

3e Roel de Vries, Volharding

4e Koen Timmermans, Stadion

5e Matthijs Kuipers, Stadion

6e Jan de Heer, Stadion

7e Mark Scholman, WTC Woerden

8e Remy Meeuwse, Stadion

9e Bart Lemmen, West Frisia

10e Jacco de Bruin, Stadion

11e Ernst Eeldert, Stadion

12e Martin vd Berg, Stadion

DNF Marten Schuurman, Sydney Bley

 

B-Klasse

1e Marius Kranendonk, MTB

2e Miquel Verhagen, Stadion

3e Wiel Wijnen, ………………..

4e Jan Sanders, Adelaar

5e Arjan Smit, WTC Woerden, MTB

6e Jeroen Meulmeester, Stadion

7e Marijn Teernstra, Stadion

8e Mathijs Twisk, CS 030

9e Roland v Donselaar, Stadion

10e Peter de Jong ,Jan v Arkel, MTB

11e Robert Crommentuyn, Stadion

12e Bart Schuurman, ………..

13e Jos vd Heuvel, Stadion

14e Chris McKenney, SRAM Factory

15e Pieter Bouman, Stadion

16e Dave Helmink, Jan v Arkel

17e Walter van Asch, Eendracht

18e Thomas Nekkers, Domrenner

19e Peter Rikkers, Cycle Team

20e Maarten vd Molen, ………….

21e Angelo Verhagen, Stadion

DNF Hanneke Mulder, RWC Ahoy

 

C-Klasse

1e Susan v Donselaar, Stadion

2e Johan Janszen, Stadion

3e Piet Hoevers, Volharding

4e Hans Bakker, Stadion

5e Pleun Willemstein, Stadion

6e Aniek Rooderkerken, …………..

7e Kees v Wijk, Stadion

8e Rogier Wiercx, Stadion

9e Daan Westeneng, Adelaar

10e Cor vd Sluijs, Volharding

DNF Arie den Braven

Klik hier  voor de stand na 6 wedstrijden.

De 7e rit is op Zaterdag de 24e november op de Nedereindseberg, organisatie UWV Het Stadion. Start om 11.00 uur, inschrijven kan vanaf 10.00 uur. Een ieder is welkom, ook met een ATB/MTB fiets.

Jan Haaksman