6e veldrit Stadion clubcompetitie Nedereindseberg

13 november 2017, door veldrijden

Nou dan……. is dit het weer voor het veldrijden? Ja ze zeggen het, in ieder geval kouder, dreigende wolken en modder op het parcours. Johan had het hier en daar wel wat veranderd, dus wat meer bochtjes en schuine kantjes, maar ook stukken verharde weg om even wat op adem te komen. Ja het is wel veldrijden en dan moet je niet bang zijn voor een glijpartij en een fiets vol modder enne ook afzien hoort daar ook bij. Ook je nieuwe fiets zit al snel onder de modder, maar we hebben nu ook een afspuitplaats en daar is goed gebruik van gemaakt. Scheelt zo al wel een kilo aan prut wat je achterlaat als je naar huis rijdt op de fiets.

Aan het vertrek 46 deelnemers, die het weer gingen trotseren. Het viel mee tijdens het uurtje wat ze bezig waren. Op weg naar huis kwam de regen met bakken uit de lucht, hopelijk was men toen weer thuis/binnen.

16 Starters in de A-klasse en die gingen er een spannende strijd van maken. Mathijs kwam de eerste ronde op kop door, gevolgd door Thomas en Josh, maar daar kwam al gauw verandering in. Het was Josh die er vandoor ging en de anderen zwoegend achter liet. Hij kwam 6 ronden daarna op kop door. Thomas had weer goede benen en schoof door naar de 2e plaats en hield die vast. Jan ging ook nog Mathijs voorbij en pakte zo een 3e plaats, kwam vast omdat er naar hem werd gekeken. Ja dan doe je toch wel extra je best. Roel was in de slag met Lodewijk, Jay, Koen, Remy en Dennis, die gezamenlijk probeerden bij de eerste 10 te eindigen. Martijn viel weg met pech. Arnoud was aan het trainen, maar bleef Ron, Ronald, Rowan en Arjan wel voor deze morgen. Er werden 7 ronden afgelegd binnen de 55 minuten,en hoeveel kilometer is dat dan .?

Met 20 starters in de B-klasse is dit ook nu de grootste groep. Zelfs hiertussen 1 dame die Jet nu een klasse hoger wil proberen. ja met veel meer tegenstanders, dat dan weer wel, nou ze gaat er voor. Het is Jacco die ook nu weer van af de 1e ronde op kop doorkomt en dat dan wel 6 ronden volhoudt. Het is Ernst die niet zo van een snelle start houd, maar wel elke ronde opschuift. Als hij op gang is en doorschuift naar plek 2.  Jeroen kon lang volgen en moet genoegen nemen met de 3e plaats. Marijn hoefde nu niet te sprinten voor een plaatsje bij de eerste tien en werd keurig 4e, net voor Chris die ook naar voren was geschoven. Het lukte  Eltjo, Bart, Robert en Jos, Luuk voor te blijven en zo de eerste 10 vol te maken. Marten, Roland, Ruud en GertJan bleven Eva voor. Maar Pieter, Bouke, Erik en Rob lieten een dame voorgaan, of niet soms? Pleun presteerde het weer om een ander te helpen met een fietsprobleem, ja zo kom je nooit aan veel punten, o ja daar komt hij niet voor.

Ook de C-klasse is er met 10 deelnemers, waarbij 2 kleine mannekes (jeugd) die ook dit rondje gaan rijden. De deelnemende zien Aniek alleen maar bij de start met haar nieuwe fiets. Ja, ja een cross fiets, een hele snelle, ze komt dan ook gelijk maar als 1e door en bouwt een knappe voorsprong op en haalt veel andere renners in. Johan kent dit rondje als zijn broekzak en knokt zich vast op de 2e plaats, met kort achter hem Henri. Maar die zien we later terug zakken door problemen met zijn materiaal (pleun springt bij ). En zo kan het dat Piet en Rogier verder naar voren komen. Henri gaat door en pakt toch zo een 5e plaats net voor Suzan en HenkJan die Sander achter hem liet. Arne en Linus maakten hun rondjes vol, keurig ja je moet toch ergens beginnen, mee doen is al knap. We willen er wel meer die het zo willen doen.

Mooi is het als ik hoor bij de cross wedstrijd op TV in België dat een jeugdlid toen bij ons  als meisje, nu mee doet met de grote Dames, daar doen we het met ons allen ook voor.

 

UITSLAGEN :

A -klasse

1e  Josh  Speer  de Adelaar

2e Thomas  Parie   QLC

3e  Jan de Heer Het Stadion

4e  Mathijs  Kuipers  Het Stadion

5e  Roel de Vries  De Volharding

6e  Lodewijk Rintsma  CS 030

7e  Jay  Overvliet  Westland Wil Vooruit

8e  Koen  Timmermans Het Stadion

9e  Remy  Meeuwsse  Het Stadion

10e Dennis  Versteeg  Het Stadion

11e Arnoud Witsenburg  de Volharding

12e   Ron  Bol  De Volharding

13e Ronald Paillot ………………

14e Rowan van Maasakker ………..

15e  Arjan  Scheer  RWC  AHOY

DNF  Martijn Broekman

 

B-klasse

1e  Jacco de Bruin   Het Stadion

2e Ernst  Eeldert   Het Stadion

3e Jeroen  Meulmeester  Het Stadion

4e  Marijn  Teernstra  Het Stadion

5e  Chris  Mc Kenney   SRAM Factorie

6e  Eltjo Keijzer  Ledig Erf

7e  Bart  Schuurman………….

8e  Robert  Crommentuyn  Ledig Erf

9e  Jos van de Heuvel  Het Stadion

10e Luuk  Timmermans  RETO

11e  Marten  Schuurman  Het Stadion

12e  Roland van Domselaar ….

13e  Ruud van de Velde  CS 030

14e  GertJan de Greef  de Fratsers

15e  Eva van de Born  Maaslandster

16e  Pieter  Bouman  Het Stadion

17e  Bouke  Kuik   QLC

18e  Erik  Lemcke…….

19e  Rob  Weerts……………

20e Pleun Willemstein  Het Stadion

 

C-klasse

1e  Aniek  Roodekerke   CS 030

2e Johan Janszen Het Stadion

3e  Piet  Hoevers De Volharding

4e Rogier  Wiercx  Het Stadion

5e Henri Gerrits Team Indalo

6e  Suzan van Domselaar  Het Stadion

7e  HenkJan van de Weide Het Stadion

8e Sander Oorschot……

9e  Arne  Witsenburg  Het Stadion jeugd

10e Linus  Broekman   Het Stadion jeugd

Klik hier voor de tussenstanden na zes wedstrijden

De helft van deze competitie is geweest, de volgende is de 7e rit op Zaterdag 18 Nov.

Inschrijven vanaf 10.00 uur en de Start is om 11.00 uur.

Ook nu is weer een ieder welkom ook op een ATB/MTB fiets.

 

Jan Haaksman