De allerlaatste column van voorzitter Nelly Voogt

18 februari 2018, door admin

Op Facebook zag ik zaterdag weer mooie foto’s en filmpjes van de jeugdtraining. Een grote groep jeugdleden reed in de zon en ons rood-gele shirt over de Berg. Op weg naar een nieuw seizoen. In de whatsapp groep Stadionistas stond een foto met 12 Stadion rensters die zich in de Limburgse heuvels aan het voorbereiden waren op hun wedstrijden. Het MTB-parcours en Bikepark worden gebruiksklaar gemaakt. In het paviljoen hangt de flyer Help Geert de Berg op. Geert Eyck bereidt zich voor op de Handbikebattle in Oostenrijk. De MNC heeft de eerste wedstrijden op de Berg alweer achter de rug. Heerlijk die voorbereidingen op een nieuw wielerjaar. Ik blijf deze periode van het jaar één van de mooiste vinden.

En mijn opvolger is …..?

‘Op weg naar een nieuw seizoen’ gaat er voor mij in 2018 anders uitzien. Tijdens de ALV leg ik na 6 jaar de voorzittershamer neer. Een aantal weken geleden heeft Rogier met mij de balans van mijn bestuursperiode opgemaakt en het resultaat daarvan is te lezen in de (digitale) Cadans. Op dit moment hebben we nog geen opvolger gevonden. De kans is dus erg groot dat na de ALV de positie van voorzitter vacant is en dat vind ik oprecht jammer. Waarom staat geen van de leden op om de handschoen (of beter de hamer) op te pakken? Tijd of te weinig inzicht in de beslommeringen van een voorzitter of …. ? Wie het weet mag het zeggen. Als ik terugdenk waarom ik er in 2012 ben ingestapt dan was tijd geen issue. Iedereen weet dat activiteiten die je oppakt (bijna) altijd meer tijd in beslag nemen dan je in eerste instantie denkt. Belangrijk was het goede gevoel dat ik erbij had: ik vond het een uitdaging om voorzitter te worden. Wanneer krijg je zo’n kans? Eerlijk gezegd had ik geen scherp beeld van hetgeen me te wachten stond, maar misschien maakte juist dat het de moeite waard. Ik heb er geen seconde spijt van gehad. Het was veel boeiender dan ik had gedacht.

De koers meebepalen

Als trainster vind ik het mooi om bij renners, in mijn geval meestal rensters, het plezier in het wielrennen te vergroten door te leren dat wielrennen meer is dan een stukje rijden op de racefiets. Als voorzitter vond ik het mooi om mede de koers van de vereniging te bepalen en bezig te zijn met vragen zoals gaan we een BMX afdeling opzetten, organiseren we NK/DK op de Berg, hoe regelen we vaste afdracht met de coöperatie, hoe ziet ons vrijwilligersbeleid eruit, schaffen we lichtmasten aan voor veldrittrainingen etc etc De antwoorden hierop moesten passen binnen de visie van het Stadion. Ik hoop dat mijn opvolger en de overige bestuursleden deze lijn voortzet en dat het Stadion de wedstrijdvereniging blijft met trainings- en wedstrijdaanbod voor jong en oud, met en zonder beperking op een racefiets, MTB, crossfiets, handbike en/of BMX.

Dank

Stoppen als voorzitter betekent niet stoppen bij het Stadion en betekent ook niet stoppen als vrijwilliger voor de vereniging. Ik denk dat we elkaar dus nog gaan tegenkomen op de Berg of elders in de (Utrechtse) wielerwereld. Voor nu dank aan iedereen voor de boeiende jaren die ik als voorzitter heb gehad en wie weet tot dinsdag 20 februari om 19.30 uur bij de Algemene Leden Vergadering.

Nelly Voogt, voorzitter WV Het Stadion