ENDURO D’ESNEUX

12 maart 2018, door admin

Door: Machiel van Wijngaarden

Afgelopen zondag 11 maart 2018 reden wij enduro D’Esneux in de Belgische Ardennen. Met een groepje van 4 man van het Stadion deden wij mee en moet ik moet zeggen: hij was geweldig! Zes te gekke stages met een paar pittige klimmen naar boven, maar daar mocht je zo lang over doen als je wilde. Tussen rotsen door, bochten vlak voor de afgrond, heftige stenige drops die je gewoon moest nemen zonder bij na te denken en hard door kloven waar je je wielen door snelle beslissingen uit slingerende diepe geultjes moest zien te houden.

Maar alles was goed te doen op je eigen tempo.

Het wedstrijdgevoel gaf je meer vleugels, alhoewel het absoluut niet dwingend was. Toch doe je net wat meer je best en persoonlijk heb ik nog nooit zo lekker gereden. Je achterwiel weg voelen slippen, maar dat nog net onder controle houden, schuin tegen wanden rijden in bochten om de geulen te ontwijken, en drops in een oogwenk nemen, en dan later nauwelijks geloven dat je daar vanaf bent gereden.

Om je heen mensen die net zo van die spanning houden als jij en goed kunnen rijden. Bijna nergens opstoppingen (behalve bij wachten voor de stage, maar dan kan je even uitpuffen  en een mooie sfeer. Heel mooi evenement om het rijden in het buitenland te verkennen en naar een hoger niveau te klimmen met je MTB. Vaak samen rijden in de bossen, een paar lastige toertochten,  een clinic van tevoren bij Wood15, maar zeker de trainingen van Het Stadion waren wel een hele goede voorbereiding. Die moet je niet missen! En de volgende keer, probeer hem zonder kapotte achterrem te fietsen…

Meedoen! Het is fantastisch!

We houden je op de hoogte voor de volgende trainingen en de aankomende enduro.