Filmpje – de augustuscolumn van de voorzitter

17 augustus 2017, door Rogier Wiercx

Wat een filmpje op onze website al niet teweeg kan brengen…… Begin juni werd het filmpje getiteld ‘parcours dringend toe aan opknapbeurt’ online gezet. Het moge duidelijk zijn dat hierin de situatie van het asfalt op de Nedereindse Berg wordt besproken. Er wordt niet alleen over gesproken, de ‘valkuilen’ worden ook zichtbaar gemaakt. De beelden trokken behalve de aandacht van Stadion leden, die van een journalist van het AD. Hij stuitte, op zoek naar informatie over een wedstrijd, op de film en informeerde zijn redactie. Met als resultaat dat zowel het AD als RTV Utrecht aandacht besteedde aan de zorgen die we hebben over de veiligheid van ons parcours. Deze berichtgeving bereikte de gemeente Utrecht die nog dezelfde dag een inspectie op de Berg liet uitvoeren. Nu is er zowel letterlijk als figuurlijk weer radiostilte. In deze tijd van het jaar zal dat waarschijnlijk mede te maken hebben met het zomerreces.

Noodklok

Aan de ene kant is het goed dat er door de media aandacht contact is geweest met de gemeente over de situatie op de Nedereindse Berg. Aan de andere kant is het jammer dat contact via de formele kant moeilijker is. Op de brief die we in maart jl. vanuit het Coöperatie bestuur naar de gemeente hebben gestuurd is nog geen reactie gekomen. In die brief luiden wij de noodklok en verzoeken wij de gemeente om op korte termijn het noodzakelijke onderhoud te plegen aan de asfaltbanen. De enige reden waarom we dat doen is om de veiligheid van de renners en skeelers die gebruik maken van het parcours te kunnen garanderen. We willen voorkomen dat een valpartij (mede) wordt veroorzaakt door de slechte staat van het asfalt. De gemeente is als eigenaar van de grond verantwoordelijk voor het groot onderhoud van het parcours en de aangewezen instantie om in actie te komen. Als gebruikers willen we graag weten waar de knelpunten voor de gemeente zitten en wanneer ze verwachten het onderhoud uit te voeren. Het is belangrijk dat alle betrokken partijen met elkaar in gesprek blijven. Daarom hoop ik van harte dat we na het zomerreces om tafel gaan, dat er knopen worden doorgehakt en dat er duidelijkheid komt.

Webredacteur, wie?

Nog even terug naar het filmpje en het effect dat dit teweeg bracht in de lokale media. Over het algemeen vind ik dat we als vereniging minder sterk zijn in het (aan elkaar) laten zien wat we allemaal doen en wat ons bezighoudt. Eerder schreef ik al over de diversiteit van onze club; bijna alle wielerdisciplines kun je beoefenen. Onze website biedt vele mogelijkheden om te tonen wat er gebeurt binnen het Stadion. Helaas hebben we geen webredacteur waardoor we niet alle kansen benutten en informatie op de site snel veroudert. Wat zou het mooi zijn als één van de leden de noodzaak van een actuele website inziet en webredacteur wil worden. En dat er per afdeling een lid is die in de gaten houdt wat er binnen die afdeling speelt en evenementen, uitslagen, trainings- en  wedstrijdactiviteiten in woord, geluid én beeld op de site plaatst. Ja, dat zou mooi zijn maar misschien is het beter als ik deze wens via een filmpje bekendmaak….

 

Nelly Voogt