Finale voorjaars MNC, Amersfoort

12 april 2015, door admin

 

Zondag 12 April stond de finale van de voorjaars MNC op het programma, gereden in Amersfoort. De competitie voor de junioren als voor de elite en amateurs was al wel min of meer gelopen. Thijs kon niet meer ingehaald worden bij de junioren en Hugo zou zowiezo tweede worden als hij zou starten en ook Max stond er goed voor in de competitie.

Toch hebben de Stadion renners hun handen niet afgetrokken van deze wedstrijd, het blijven tenslotte trainingswedstrijden waar je de benen kan testen. Bij de junioren hebben Huub, Thijs en Joris Pauwe van de Volharding een buitencategorie prestatie neergezet door bijna het gehele peloton van masters 40+, amateurs en junioren op een ronde te rijden. Uiteindelijk trok Joris aan het langste eind, een wieltje voor Huub die net tweede werd. Thijs, moegestreden is in de eindsprint verdienstelijk derde geworden. Menno en Jesse hebben keurig mee gedaan in het peloton waar Menno zelfs een rol heeft kunnen spelen in de finale door mee te draaien in een nieuwe kopgroep waar ook Huub en Thijs weer bij betrokken waren. Jelmer en Jurgen hadden het vandaag wat moeilijker, zij hebben de trainingswedstrijd gebruikt om techniek en koersinzicht aan te scherpen. In de einduitslag is Thijs met afstand eerste geworden en mocht zijn envelopje afhalen. Huub, met zijn goede uitslag vandaag mocht ook een bescheiden envelopje in ontvangst nemen.

Bij de elite renners waren het Hugo en Hessel Bokhorst van WTC Amstel die voor de dagzege en ook de eindoverwinning van de voorjaarscompetitie gingen. Als een Siamese tweeling aan elkaar verbonden hielden zij elkaar met haviksogen in de gaten. Aan het eind kan maar één de sterkste zijn en dat bleek dit geval Hessel te zijn. Toch een prima prestatie van Hugo die ook gelijk zijn envelopje voor de tweede plek in de einduitslag in ontvangst mocht nemen.

Bij de Amateurs miste Max op een haar na het kopgroepje  maar door de sprint van het peloton te winnen kon hij de derde plek opeisen. Voor Max weer een prima prestatie en dus mocht ook hij zijn envelopje ophalen voor de tweede plek in de competitie.

Al met al een prima weekend en einduitslag van de MNC voor onze Stadion renners, en misschien nog belangrijker, er wordt naar ons gekeken.

foto’s: Fridolin

Jesse Eemland

Jesse MNC Amersfoort

huub Thijs MNC Eemland LR

foto: WV Eemland