Groots Festijn voor Utrechtse wielrenners

11 december 2014, door admin

Dat de Tour volgend jaar in Utrecht start is geen nieuws meer. Dat het wielrennen in Utrecht daardoor een forse impuls krijgt is wel nieuws. Goed nieuws is ook dat de gemeente Utrecht deze initiatieven krachtig financieel ondersteunt.
Nu al staan er prachtige plannen op stapel, waarbij Het Stadion volop betrokken is.
– In april organiseert ‘onze’ combinatiefunctionaris Bob Mans een Scholencompetitie op de Nedereindse Berg. Stadion-trainers zullen de leerlingen leren wielrennen.
– Op 30 en 31 mei organiseren Het Stadion, de KNWU en de VSU een internationaal Para-cycling Weekend op Het Lint in Leidsche Rijn. Handbikers en tandems uit Europa rijden een wegwedstrijd en een individuele tijdrit. Ook strijden valide Utrechtse wielrenners op 31 mei op Het Lint om de bloemen in professioneel aangeklede Utrechtse Tijdritkampioenschappen.
– Het Stadion heeft zich kandidaat gesteld om op 7 juni op de Nedereindse Berg opnieuw het NK Masters (mannen en vrouwen) te organiseren.
– Samen met andere Utrechtse wielerverenigingen en de VSU organiseert Het Stadion op 13 en 14 juni een Wielerweekend met wedstrijden voor heel veel categorieën in het Wilhelminapark en op de Maliebaan.
– En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er in 2015 ook vier open ronden op naam van onze vereniging: in Houten, Zeist (opnieuw op de kalender), Driebergen en De Meern.
utrecht2015klein02