Handbike Marathon in Utrecht op 3 september met Rollend Buffet: Wat is jouw persoonlijke record op de klassieke lange afstand?

24 juni 2016, door admin

In het buitenland kunnen handbikers vaak meedoen aan atletiek­marathons. In Nederland niet. Daarom organiseert Utrecht een marathon, exclusief voor handbikers: vastframe en aankoppel. Deze primeur vindt plaats op het veilige, geasfalteerde wielercircuit van de Nedereindse Berg. Met behulp van een professio­nele KNWU-jury en individuele, elektronische tijdwaarneming.

 

Je kunt kiezen uit twee varianten:

  • Vlakke poldermarathon op de benedenring: 33 ronden van 1.250 meter
  • Klimmarathon op de beneden- en bovenring: 19 ronden van 2.213 meter

 

Schermafbeelding 2016-06-26 om 09.08.00

De rode sporen vormen (op Strava) het parkoers voor de klimmarathon over 42 km en 195 meter. Het aantal hoogtemeters bedraagt (volgens Strava) 319.

Programma op 3 september 2016

  • 13.30 – 14.30 uur: Inschrijving (rugnummers en verplichte Mylaps-transponders) in het Paviljoen van de Nedereindse Berg.
  • 15.00 uur: Start aankoppelaars: uitsluitend voor de vlakke poldermarathon op de benedenring, voor 33 ronden. Aparte eindklassementen voor mannen en vrouwen.
  • 15.00 uur: Start vastframerijders voor – naar keuze – óf een vlakke poldermarathon van 33 ronden op de onderste ring, óf een klimmarathon van 19 ronden op de onderste en bovenste ring. Aparte eindklassementen voor de vlakke en de klimmarathon, per klasse, voor mannen en vrouwen. Apart klassement voor de snelste drie teams (van 3 rijders). Sluiting finish uiterlijk om 19.00 uur.
  • Vanaf 17.00 (optioneel): Rollend Buffet (€ 10,- p.p.) in het Paviljoen. Betaling vooraf uiterlijk op 30 augustus: € 10,- p.p. naar NL04 INGB 0001590942 ten name van Rogier Wiercx.

DSC_0388IMG_2004

Cor van Angelen (in oranje hesje) bepaalt eind juni samen met organisator Rogier Wiercx de lengte van de parkoersen met behulp van een professioneel meetwiel. Hij markeert met wegenverf ook de startlijn, zodat iedere deelnemer exact de volle 42.195 meter aflegt.

Voorzieningen

Parkeergelegenheid, douche- en kleedgelegenheid en aangepast toilet beschikbaar.

 

Aanmelding

Geef je op voor de Marathon en/of het Buffet met een mailtje naar de organisatie onder vermelding van naam, geslacht, adres, type handbike (vastframe of aankoppel) en jouw keuze voor de vlakke of klimmarathon. Deelnamekosten € 3,-.

Licentiehouders schrijven zich in via mijnknwu.nl en mailen hun keuze voor de vlakke of klimmarathon en het Buffet naar de organisatie.

 

Organisatie

Wielervereniging Het Stadion in Utrecht, info@rogierwiercx.nl, (06) 265 00 487.

 

Locatie

Wielercircuit Nedereindse Berg in Utrecht. Ingang bevindt zich aan Nedereindseweg naast nr. 503 in Utrecht.

Kijk hier voor het laatste nieuws.

Startlijst:

Aankoppelhandbike

Melanie Maas, vlak

Chantal van Dijk, vlak

Lisette van Os, vlak

Vastframe handbike

H2

Ronald Verhaegen, vlak

Edwin ter Steege

H3

Arjan Berkhout, vlak

Pim Brouwer, klim

Melanie Helweg, vlak

Elly Kraan, vlak

Mark Mekenkamp,

Remco de Waal, vlak

H4

Henry Honing, klim

Wim van der Tak, klim

Niels Kortlever, vlak

Marcel Thijsen, vlak

Vincent Harte, klim

H5

Enkossa Akkassa,

H Open

Erik Roza, vlak

Rogier Wiercx, vlak

Martin van Hinte, klim