De KOP is er af

16 oktober 2016, door veldrijden

Voor de eerste Veldrit van de Berg competitie stonden mooi weer 38 deelnemers aan het vertrek. Na de 1e Nat Veldrit een week eerder die succes vol is verlopen, was de organisatie benieuwd naar het aantal deelnemers wat vanaf nu weer elke week aan de bak kan, met soms een wisselend parcours en nu dan ook een beetje nattigheid en mindere temperatuur dus echt cross weer.

 

De A.klasse vertrekt als eerste met 13 man, de ronde tijd is +/- 7 minuten, het is even wennen en verkennen, Mathijs heeft er zin in en neemt met wat voorsprong de leiding gevolgd door Remy en Marius.

Na drie ronden neemt Marius de leiding over en staat die niet meer af,  Remy en Mathijs rijden gezamenlijk achter hem aan, maar zien hem pas weer als ze zijn gefinisht.

Robert  is aan het wisselen met Martijn, die zijn ketting er even af was, maar weer goed terug kwam  en zijn 5e plaats veilig stelde, achter hen knoktne de anderen om de overige plaatsen en punten.

 

De B.klasse vertrekt even later met 19 deelnemers wat bij de eerste hindernis tot een opstopping leidde, maar daarna schuift de hele groep uit elkaar en daar waar ruimte is wordt weer ingehaald.

Hier is het Koen die een goede start heeft en zo 3 ronden als 1e doorkomt, maar dan komen de anderen op stoom en neemt Miquel de leiding en volgt Roderick daar weer kort achter  en gaat Koen voorbij.

Jos vd H heeft nu het ritme te pakken en komt op plaats 4 door en kan die behouden tot het einde, Thijs was in de slag met Angelo en John met Jos v W  die zo mooi op plaats 8 eindigde.

Achter hen een heel groepje die weinig voor elkaar onder deden maar wel knokten om de plaatsen en punten, waarvan sommigen blij waren dat ze de bel voor de laatste ronden kregen.

 

De C.klasse was met 5 deelnemers magertjes vertegenwoordigd, maar ook hier is er dan toch ook onderlinge strijd tussen heel jong en  (oud) ouderen .

Voor Jorick was dit weer zijn eerste wedstrijd in het veld, nou dat was niet te zien, na ronde twee de leiding nemen en dan gas geven, zo reed hij weg bij de anderen. Tim (jeugd) heeft gestreden voor wat hij kon, was het wennen tussen die grote mannen. Rogier met veel ervaring ging hem voorbij en HenkJan moest Ronald laten gaan, volgende week misschien wel weer andersom.

 

UITSLAGEN;

A. klasse

1e  Marius  Dona  MTB/de Woopers .

2e   Matthijs  Kuipers   Stadion

3e  Remy  Meeuwse    Stadion

4e  Robert Warmer   Domrenner

5e  Martijn  Broekman   Volharding

6e  Josh  Speer   de Adelaar

7e  Jesse Haaksman   Stadion

8e  Dennis  Versteeg   Stadion

9e  Ger  Koenen  AXA

10e  Thom  Stuy   Jv Arkel

11e   Dave  Helmink  J v Arkel

12e   Peter  Rikkers  Cyclo Team

13e   Arnoud  Witsenburg  Volharding (pech)

 

B. Klasse

1e  Miquel  Verhagen    Stadion

2e  Roderick de Munnick   CycloTeam

3e  Koen  Timmermans  Stadion

4e  Jos v d Heuvel  Stadion

5e  Thijs  Beetsma   CS 030

6e  Angelo  Verhagen  Volharding

7e  John  vd Hoef     CS  030

8e  Jos van Wezel  Stadion

9e   Marijn Teernstra   Stadion

10e  Bert van Dijk  Volharding

11e  Chris McKenney  UCI

12e  Rogier  Wesselman  Stadion

13e  Johan  Janszen  Stadion

14e  Jurgen Bruin  Stadion

15e  GertJan de Greef  SVU

16e  Pieter  Bouman  Stadion

17e  Marco  Verzuilen  Stadion

18e  Ab  Nederlof    Stadion

19e  Pleun  Willemstein Stadion (DNF)

 

C. Klasse

1e  Joris vd Kolk   Hellas

2e  Rogier  Wiercx  Stadion

3e Tim vd Noort  Stadion

4e  Ronald  Brugmans CTWT

5e  Henk Jan vd Weide Stadion.

 

Zaterdag 22 okotber 2e rit START  11.00 uur  inschrijven vanaf 10.00 uur  een ieder is weer welkom ook met een ATB/MTB fiets . NEDEREINDSEBERG UTRECHT

Jan Haaksman