MTB Training en evenementen 2017!

30 juni 2017, door Bas Kwaaitaal

Vorig jaar zomer zijn de MTB trainingen weer opgepakt en ook dit jaar hebben we een aantal mooie evenementen gehad!

prive skill sessions Wood15
Op zondag 22 januari zijn wij met 10 clubleden naar Indoor Bikepark Wood15 in Sittard getrokken. Hier hadden wij prive skill sessions gegeven door Mikey’s Bike Adventures.

 

 

Een geweldige dag in een tof park waar we veel geleerd hebben maar ook veel huiswerk hebben meegekregen hahaha… we zijn nog steeds niet uitgespeeld ;-)

Enduro in Huy
Op zondag 23 april 2017 reden een 5-tal clubleden de Superplastic Enduro in Huy België. Voorafgaand dit evenement hadden we een aantal trainingen op de Heuvelrug. Dit om de speciefieke skills, die nodig zijn om enduro te kunnen rijden, ons eigen te maken. De enduro was zeer geslaagd en we hebben onze grenzen weer verlegd!

Singletrack Trail Toer
Op zondag 24 september vindt de Bike Boutique singletrack event plaats in Beek Limburg. De Trail Toer van dit evenement is, rij-technisch gezien, de meest uitdagende toertocht van Nederland. Een aantal leden hebben zich hiervoor reeds opgegeven. Er is nog plek dus als je ook wilt meedoen geef je snel hier op.

Serie trainingen najaar!
Voorbereiding is alles! Daarom wordt er ter voorbereiding van de Trail Tour een trainingsserie gegeven. Dit vinden plaats op:

  • Dinsdagavond 22 augustus
  • Donderdagavond 31 augustus
  • Woensdagavond 6 september
  • Zaterdag overdag 9 september tijdens het WT3 examen van Bas… support your trainer!
  • Woensdagavond 13 september
  • Woensdagavond 20 september
  • Zondag 24 september: de Trail Toer!

 

Zie voor details van deze trainingen de evenementen die tegen die tijd worden aangemaakt op de Facebook groepspagina.

 

MTB competitie voorjaar 2017
In het voorjaar hebben er een 3-tal MTB competities op het MTB parkoers op de Berg plaatsgevonden. Tof om te zien dat er weer gebattled wordt op de mountainbike op de Nerdereindse Berg!