Omloop Buggenhout België

20 april 2015, door admin

Zaterdag 18 April stond een omloop in België op het programma. Jesse komt die dag uit voor het districtsteam in de Arno Wallaard klassieker in Meerkerk en kon niet mee. Jelmer en Menno hadden andere verplichtingen dus zijn we met drie renners naar Buggenhout in België vertrokken; Jurgen, Thijs en Huub

Buggenhout was uitgekozen met de gedachte dat dit een kleine lokale wedstrijd zou zijn. Niets bleek minderwaar te zijn. Een paar grote Belgische en Internationale teams  bleken dezelfde gedachten te hebben. Het beloofde een zware kluif te worden. Het weer was schitterend en de voorbereiding liep voortreffelijk. 25 Minuten voor de start nog even warm rijden, de blaas legen en vervolgens opstellen voor de start. Helaas, geen Stadion renners te zien. Bij de start de ploegleider in alle staten, blijken de mannen tijdens warm rijden te zijn verdwaald !!!  Hoe is het in “piep” mogelijk in een dorpje als Buggenhout. In volledige paniek en onder maximale stress zijn ze de verkeerde op gereden. Op weg terug naar start en finish zijn ze het peloton wat al ruim een kilometer onderweg was tegemoet gereden, snel de fietsen gedraaid en achter het peloton aangejaagd. De jury was gelukkig mild en heeft deze actie toegestaan vergezeld van een duidelijke berisping. Voor Jurgen was deze actie net iets te veel van het goede en miste de aansluiting met het peloton, einde wedstrijd voor hem. Huub moest nog wel zijn jack zien uit te trekken met 50 in het uur hangend achter het peloton. Het moet hilarische taferelen hebben opgeleverd voor de jury. Thijs kon gelukkig snel mee draaien.

Ondanks de zeer slechte start hebben beide mannen sterk gereden en deden niet onder voor de grote teams die al hun teamkaarten moesten spelen. Na 87 km in 2 uur ging de winst uiteindelijk naar een renner van Young Cycling team van Sky (UK), Huub kwam binnen als 26 en Thijs als 49. Een prima prestatie tussen het geweld van een paar grote teams, sommige met 9 renners aan de start.

Een enerverende dag met toch nog een goede afloop. Maar, al is het Bram Tankink ook eens overkomen in de Tour, te laat aan de start mag nooit meer gebeuren.