Omloop Noord West Overijssel

30 maart 2015, door admin

Afgelopen zaterdag was de eerste grote krachtmeting voor onze junioren Thijs, Menno en Huub. Op het programma stond de klassieker Noord West Overijssel, 130 km met start en finish in Genemuiden.

Een echte voorjaarsklassieker, alle ingrediënten voor wielerdramatiek waren aanwezig, 180 renners over smalle dijkjes, heel veel wind en tot overmaat begon het 1 minuut voor de start ook nog te regenen. De start door de pittoreske straatjes van Genemuiden en de smalle boerelandwegen in de eerste 10km waren de oorzaak van vele valpartijen. De lokale IJsselstreek renners mochten samen met de buitenlanders vooraan het peloton starten. Met hun parcours kennis trokken zij het peloton direct op de kant waardoor de mannen achter de valpartijen na 10 kilometer al vrijwel kansloos waren.

De regen en voornamelijk de kou begonnen snel hun tol te eisen. Van de Stadion renners moest Menno er als eerste vanaf nadat hij achter de vierde valpartij kwam te zitten. Thijs en Huub hebben zich er nog aardig langs weten te manoeuvreren. Helaas raakte Thijs door de wind en regen flink onderkoeld waardoor we hem 25 km verderop ook in de auto moesten nemen. Huub heeft het nog het langste volgehouden maar ook hij raakte ernstig onderkoeld en moest er na vijf kwartier toch echt mee stoppen. Helaas voor hem was de auto niet in de buurt en moest hij in een grote groep gelosten in de regen terug naar de finish rijden. In Zwartsluis ging voor hem het licht echt uit. Gelukkig heeft een plaatselijke benzinepomphouder zich over hem ontfermd en hem met warme thee weer tot leven gebracht.

Uiteindelijk hebben slechts 37 renners! de eindstreep gehaald met een lokale winnaar in Dennis vd Horst. Een geweldige prestatie voor een 1e jaars Junior. Jammer dat de Stadion renners niet konden finishen maar ten opzichte van de rest van het peloton hebben ze het prima gedaan. Dit kan de volgende week in de Volta Limburg alleen maar beter gaan.

 

foto2

Huub tijdens inschrijven nog in Stadion shirt

foto

Menno tijdens start in districts shirt en Stadion broek