Update programma clubdag zaterdag 30 september

14 september 2017, door Jos van den Heuvel

Programma

Clubkampioenschappen wielrennen WV het Stadion

Start                     13:00 uur, inschrijven kan vanaf 12:00 in Stadion tent voor paviljoen

Parcours              bovenlangs buitenom

Wedstrijd            categorie A                             1 uur en 6 ronden

categorie B (+ vrouwen)       1 uur en 3 ronden

categorie C                             50 minuten en 3 ronden

Reglement          Deelname alleen toegestaan in actuele clubkleding

Renners/-sters met mylaps worden in de uitslag opgenomen

Prijsuitreiking     Direct na afloop van de wedstrijd worden de 1ste drie renners van iedere categorie en de 1ste drie vrouwen gehuldigd op het Kees van de Tierplein voor het paviljoen

Aansluitend wordt het clubkampioenschap handbiken verreden

Heb je na het clubkampioenschap nog energie over? Doe dan mee met

  1. MTB klimtijdrit

Wie is het snelste boven? Voor het eerst op de Nedereindseberg: de klimtijdrit!

De klimtijdrit is een individuele tijdrit bergop. De wedstrijd is voor jong en oud, er wordt in leeftijdscategorieën gereden. Meer informatie zie onder ‘jeugdcircuit’.

Daag jezelf en je vrienden uit om mee te doen!

  1. Bandwisselen

Op het Kees van der Tierplein voor het paviljoen staan wielen, binnenbandjes en pompen klaar. Word jij het Stadion lid dat het snelst een binnenbandje kan verwisselen?

  1. Koppeltijdrit

Zijn twee volwassen renners in staat de jeugdleden van het Stadion achter zich te laten in de koppeltijdrit? Zie uitleg onder ‘jeugdcircuit‘

Jeugdcircuit en Koppelkoers

Het jeugdcircuit bestaat uit vier onderdelen

  1. Pumptrack tijdrit
  2. MTB klimtijdrit
  3. Bandenpompen
  4. Koppeltijdrit

Vanaf 12:00 uur kan ingeschreven worden in de Stadiontent voor het paviljoen.

Aan de onderdelen 1 t/m 3 kan van 13:00 – 14:15 uur worden deelgenomen. Onderdeel 4 (koppeltijdrit) start om 14:45 uur.

Na afloop van de koppeltijdrit vindt de prijsuitreiking plaats. Er zijn bekers voor de beste drie renners/-sters over alle vier onderdelen. Daarnaast zijn er bloemen en bekers voor de beste drie koppels in de koppeltijdrit.

Uitleg onderdelen

Ad 1. Pumptrack tijdrit

De pumptrack tijdrit vindt plaats in het Bikepark. Er zijn enkele fietsen beschikbaar.

Om 13:00 en 14:00 uur wordt tijdens een korte clinic in het Bikepark uitgelegd hoe je het beste de fiets kunt gebruiken om stabiel en snel over de pumptrack heen te komen. Door gebruik van techniek kun je steeds snellere rondes maken over de pumptrack.

Daarna krijg je twee kansen om een geklokte run (over 3 rondes) neer te zetten.

Ad 2. MTB klimtijdrit

De MTB klimtijdrit wordt verreden op het MTB parcours op de Nedereindseberg. Er zijn mountainbikes beschikbaar.

Wie zet de snelste tijd neer door via het mountainbike-pad naar boven te fietsen? Start is naast het bikepark en het einde is bovenop de Nedereindseberg. Een parkoers van ongeveer 400 meter met 58 hoogtemeters heuvelop. Er wordt van punt 1 naar punt 3 gereden zoals te zien op de kaart is afgebeeld.

 

Ad 3. Bandenpompen

Op het Kees van der Tierplein voor het paviljoen staan wielen en pompen klaar. De uitdaging is om zo snel mogelijk voldoende lucht in de banden te pompen.

Ad 4. Koppeltijdrit

De gentleman’s koppeltijdrit is een vast onderdeel van de clubdag en wordt op je eigen racefiets verreden op de wielerbaan. Er zijn mountainbikes beschikbaar voor wie geen racefiets heeft, want ja, zelfs op een mountainbike kan je winnen.

Hoe werkt de koppeltijdrit?

Als koppel rijd je een volledige ronde (boven buiten). De wedstrijd wordt als een tijdrit verreden; iedere minuut vertrekt er een nieuw koppel dus zorg dat je op tijd bij de start bent.

Deelname is voor iedereen die het wil proberen. Jeugdleden samen met vader, moeder, broer, zus of wie je maar wilt. Of samen met je trainingsmaat om de snelste tijd van de dag neer te zetten en te jagen op de eindoverwinning. Belangrijk; de FUN factor staat voorop.

Eén spelregel: duwen of vasthouden is NIET toegestaan dan volgt onherroepelijk diskwalificatie.

Tijdcorrectie

De eindtijd van de tweede renner wordt gecorrigeerd. Door gebruik te maken van een correctie factor op tijd kan heel nauwkeurig de tijd naar leeftijd en man/vrouw worden gecorrigeerd. Of je nu jong of oud bent, getraind of ongetraind, iedereen maakt evenveel kans op de eindoverwinning in deze gentleman ’s koppeltijdrit. Door gebruik van de correctie factor kan het jongste jeugdlid serieus strijd leveren met toprenners.

Ben je bijvoorbeeld 8 jaar en rijd je met je vader of moeder dan zou het zomaar kunnen dat er 90 seconden van je tijd wordt afgetrokken. Twee elite wedstrijdrenners die samen hun koppelrit rijden en 0 seconde bonificatie krijgen moeten dan maar eens zien te winnen.