Ruim baan voor een nieuwe extra wieleraccommodatie

22 juli 2019, door admin

Onder de vlag van het Wielerplatform Utrecht en met ondersteuning van SportUtrecht wordt door de commissie wieleraccommodatie door verschillende wielerclubs gewerkt aan een nieuwe extra wieleraccommodatie. Een nieuwe plek in aanvulling op de bestaande locatie van de Nedereindse Berg bij Nieuwegein. Op deze nieuwe accommodatie wordt de wielersporten en veilig trainen gecombineerd met een openbaar karakter en een goede bereikbaarheid. Een locatie is nog niet bekend. Er wordt een verkenning gedaan naar drie locaties, een locatie op Rijnenburg (samen met de roeibaan), De uithof (ontwikkelingen Olympos) en de Laagravense plas (bij DownUnder).

De gewenste nieuwe wieleraccommodatie moet voor de wielersport vrij zijn van ander verkeer, ruimte bieden aan diverse voorzieningen en een multifunctioneel regionaal centrum voor de wielersport worden. De nieuwe accommodatie is aanvullend op de huidige locatie van de Nedereindse Berg en biedt meerdere wielerdisciplines een plek zoals bijvoorbeeld BMX. De accommodatie zou ook openbaar kunnen worden gebruikt wanneer de wielerverenigingen het niet gebruiken. Dit biedt kansen voor bijvoorbeeld een fietsschool, fietsexamen voor kinderen of het testen van een e-bike door ouderen. Een volwaardige accommodatie kan ook de jeugdsecties een boost geven omdat deze groep niet kan trainen op de openbare weg. En zo’n accommodatie vergroot ook de veiligheid op de openbare fietspaden, omdat wielrenners naast de openbare ruimte ook een eigen trainingsruimte hebben.

Deze enquête heeft als doel om het draagvlak voor een nieuwe accommodatie te peilen en te onderzoeken waar de behoefte ligt. De doelgroep is alle sportieve fietsers in en om de stad Utrecht, lid van een vereniging of niet.

Link naar de enquête

De resultaten worden gebruikt voor het visiedocument ‘Ruim baan voor de wielersport’ een samenwerking tussen het Wielerplatform Utrecht en Sport Utrecht. Steven is om dit najaar toe te werken naar 1 extra locatie. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de nieuwe wieleraccommodatie, vul de enquête dan ook in. Stuur de vragenlijst vooral door aan andere renners en sportieve fietsers in de regio Utrecht. Voor nadere informatie kun je terecht op de website van het wielerplatform.

info@wielerplatformutrecht.nl

www.wielerplatformutrecht.nl/wielerbelangen/

info@wielerplatformutrecht.nl

Noot voor de pers: voor vragen kunt u terecht bij Laurens Hitman voorzitter van WPU
info@wielerplatformutrecht.nl