Trainingweekend jongeren onder 21

13 juni 2016, door Junioren

Trainingsweekend Niedersorpe Sauerland

Afgelopen weekend zijn onze Nieuwelingen, Junioren en Belofte/Amateur afgereist naar het dorpje Niedersorpe, Sauerland voor een weekend lang trainen in het laaggebergte. Niedersorpe ligt aan de voet van Kahler Asten, het skigebied rond Winterberg, dus geklommen kon er worden.

Een oude lokale Stube was gehuurd voor de overnachting met genoeg ruimte voor de gehele ploeg inclusief alle fietsen en 4 man begeleiding. De inspanningsfysioloog  en trainer Marcel Nowee heeft 1 dag mee kunnen rijden om te zien en vooral  aan den lijve te voelen wat het effect van zijn trainingsschema’s is.

Het weer was prima, die enkele hoosbui kon de moraal niet drukken, er kon dus maximaal getraind worden. In totaal hebben de mannen over 2 dagen 240 km gereden met 3500 klim hoogtemeters. Indrukwekkend was het tempo uphill, waarbij de nieuwelingen echt respect hebben afgedwongen door zo lang mogelijk de grotere te volgen. Het is duidelijk dat we klimkwaliteiten in de ploeg hebben.

Na de trainingen bergen pasta wegwerken, wat chillen en de rit nog eens terug kijken aan de hand van de GoPro beelden. Heel leerzaam waren daarbij de trainingsinstructies van Marcel. De mannen zijn op de goede weg en de progressie overduidelijk zichtbaar.

Een heel geslaagd weekend wat zeker voor herhaling vatbaar is.