Verslag 3e Veldrit Nedereindseberg Competitie

30 oktober 2016, door veldrijden

Het is weer Zaterdag en nog vroeg als de parcours bouwers aan de slag gaan, mistig is het ook, maar de zon komt er weer door en het belooft mooi najaar weer te worden.

img_0246

Ook de deelnemers zijn er op tijd en hebben er zin in. Er melden zich weer meer deelnemers om het parcours te testen als voorbereiding op de Regio kampioenschappen van komende week.

De A-klasse vertrekt weer als eerste met 19 renners en bij de eerste doorkomst zijn het al drie man die gescheiden door komen. Met een ronde tijd van 7.30 min blijkt het snel te kunnen gaan. Achter hen rijd een groepje renners die elkaar moeten bestrijden om de beste plaatsen. Een heeft pech, de ander beetje verkouden, maar ze maken er een mooie strijd van tot aan het einde. Bij het ingaan van de laatste ronde ook een lekke band voor Marius, die met Kevin en Daan om de eerste plaats aan het knokken was, jammer voor hem. Kevin gaf nog een keer gas en liet Daan achter zich en Marius kon met een leeglopende voorband plaats 3 toch nog behouden. Matthijs bleef Tim, Martijn en Josh wel voor, keurig 4e. De anderen moesten genoegen nemen met de overige plaatsen.

Ook nu is de B-klasse heel goed vertegenwoordigd met 24 vertrekkers. De jury heeft zo een hoop schrijfwerk, maar met hulp moet het goed komen, snel kijken en schrijven tegelijk .! De eerste doorkomsten zijn het moeilijkst met groepjes renners heel dicht bij elkaar. Dan, wat later als de renners ook nog eens tussen de andere categorie terecht komen, moet er op de kleur ven het nummer worden gelet. Nog moeilijker wordt het met het aangeven van de laatste ronden, wat wel belangrijk is voor  elke categorie en alle deelnemers. Het is Michiel die als eerste doorkomt en langzaam een mooie voorsprong pakt en tot het einde niet meer afstaat. Miquel moet diep gaan om zijn plaats vast te houden met Kees, Koen en Dennis die echt aan elkaar gewaagd waren en 6 ronden lang heel dicht bij elkaar bleven. Roderick ging Jan nog net voorbij en Ron schoof in de laatste ronde langs Bert, die zo Marijn voor kon blijven. Mooi is dan nog de onderlinge strijd tussen de andere renners die toch ook zo hun plekje veilig willen stellen. Ja want elke plaats en punt is er wel een.

In de C-klasse nu wat meer deelnemers die zo onderling tussen de andere categorie door kunnen schuiven en er ook een wedstrijd van maken. Het is Jong en Oud, Dames en Heren die er voor gaan. Het is Aniek die in de 2e ronde de kop neemt met Tim (jeugd) keurig daar vlak achter. Rogier weet wat hem te doen staat en rijd daar weer kort achter. Piet houd de dames in de gaten en gaat Maaike voorbij.  Rik(jeugd ) sluit de rij en doet wel stoer mee. Even verwarring bij het ingaan van de laatste ronde, zo kon Tim niet sprinten voor een 2e plaats. Volgende keer beter, 3e is ook prima toch.

De uitslagen:

A -Klasse

1e  Kevin van Bennekom,     Volharding

2e  Daan Switters,      CS  030

3e  Marius  Doha,  the Woopers

4e  Matthijs  Kuipers,   Stadion

5e  Tim  Nederlof,        Stadion

6e Martijn  Broekman, Volharding

7e  Josh  Speer,    de Adelaar

8e  Lodewijk  Rinsma,   Cs 030

9e  Remy  Meeuwsen,  Stadion

10e Max Haaksman,    Stadion

11e Jan de Heer,       Stadion

12e  Jesse Haaksman,  Stadion

13e  Thom Stuy,  J v Arkel

14e Dennis  Versteeg,  Stadion

15e Dave  Helmink,  J v Arkel

DNF Peter Rikkers, Mike vd Ham, Arnoud Witsenburg, Robert Warmer .

 

B -Klasse

1e  Michiel  Jansen,   WTC Woerden

2e  Miquel  Verhagen,  Stadion

3e  Kees van Asten,    Eemland

4e  Koen  Timmermans,  Stadion

5e  Dennis de Jong,   Stadion

6e  Roderick de Munnik,   Volharding

7e  Jan Sanders,  de Batauwers

8e  Ron Bol,  Volharding

9e  Bert van Dijk,  Volharding

10e Marijn  Teernstra,   Stadion

11e  Chris  Mc Kenney,  SRAM

12e Jos van de Heuvel,  Stadion

13e Johan  Janszen,   Stadion .

14e  John  Mc Cartly,  knwu

15e  Jos Pennaerts,   Stadion

16e  Rogier  Wesselman,  de Adelaar

17e  Gert Jan de Greef,  SVU

18e  Ernst  Eeldert,  Stadion

19e  Rob  Weerts,  knwu

20e Ronald  van Gilst,   de Fratsers

21e  Marco van Zuilen,  Stadion

22e Pleun Willemstein, Stadion

DNF Angelo Verhagen, Jurgen Bruin.

 

C -Klasse

1e  Aniek Rooderkerk,   CS 030

2e Rogier  Wiercx , Stadion

3e Tim vd Noort,  Stadion

4e Piet Hoevers,  Volharding

5e  Maaike Blankman, SRAM

6e Rik vd Noort,  Stadion

DNF  Jeanine Laudy

De volgende rit van deze competitie is op 12 November. Zaterdag 5 November worden de Regio Kampioenschappen verreden op dit parcours, met meer dan 200 deelnemers de hele dag strijd. Komen kijken mag en mee doen als je een licentie hebt.

Jan Haaksman