Verslag Open Utrechts Kampioenschap Veldrijden (en foto’s)

8 oktober 2018, door Marten Schuurman

Zaterdag was het dan eindelijk zo ver. De eerste wedstrijd van het veldritseizoen op de Nedereindse Berg, met direct een hoge inzet. Het Open Utrechts Kampioenschap met een bijbehorende kampioenstruien! Drie kwartier van te voren is het paviljoen al omringd met tientallen fietsen en wordt er al fanatiek ingereden op het parcours.

Bij het fluitsignaal schoot de 40- categorie weg als een stel jonge koeien in de wei. Het veld was zo’n 20 man sterk en er werd direct hard gekoerst. Matthijs Kuijpers had de kopstart en ging er direct vandoor en kreeg alleen Josh Speer mee. Na 2 rondes ontstond er een kopgroep van 4 man, waarbij Koen Timmermans en Roel de Vries de aansluiting maakte. 7 rondes lang kwamen ze in wisselende volgorde langs en probeerde zij het elkaar lastig te maken. In de laatste ronde leek Kuijpers aan de voet van de klim aan te gaan, maar het hoofd bleek meer te willen dan het lichaam kon leveren. De Vries counterde met een verschroeiende demarrage en alleen Timmermans kon nog net mee. In de laatste afdaling richting de streep dook dan toch Timmermans als eerste naar beneden om de laatste bochten van kop af aan te gaan. Alles leek er op dat de winst binnen was. De Vries zat echter strak in het wiel en het werd een alles of niets sprint tot de lijn. Voor Timmermans kwam de streep net een meter te laat en zo werd Roel de Vries met slechts een banddikte verschil de eerste Open Utrechts Kampioen Veldrijden.


Helaas was de Vries niet meer bij de huldiging. En prachtige stand-in nam zijn plaats in op het podium. Het truitje waar hij recht op heeft zullen we hem op een later moment overhandigen.

Bij de 40+ een vergelijkbaar scenario. Daar ontstond al gauw een kopgroep van 3. Ger Koenen, Jacco de Bruin en Wim. Echter wist De Bruin met enkele ronden te gaan dan toch zijn concurrenten af te schudden en kwam hij solo over de streep.

Bij de dames ging Roos Anneveldt er vanaf ronde 1 vandoor. Ze kwam geen moment in de problemen en wist zo dik verdiend de titel te pakken.

Foto’s zijn gemaakt door Kien Tekst en Foto. De foto’s zijn hier te koop.