Volop plannen voor Handbikeseizoen 2020

5 februari 2020, door Geert Eyck

Handbike bikkels,

Het seizoen 2020 staat al weer bijna voor de deur en achter de schermen zijn wij druk bezig geweest met de voorbereidingen. We zijn van plan om van aankomend seizoen een groot succes te maken en hebben daarbij naar de leermomenten van vorig jaar gekeken.

Wat we in de planning hebben en hoe en wanneer dat gaat gebeuren is het volgende:

 • Kick-off op zaterdag 7 maart.

De traditionele seizoen opener waarbij we deze maal de Handbike teams van de Hoogstraat en HBB nieuwelingen het team van Sophia Revalidatie welkom heten op ons circuit. Het programma bestaat uit:

09:30 – 9:45 aankomst en transfer naar handbike.

 • 10:00 – 12:00 training, aanvang om 10:00 sharp.
 • 12:00 – +/- 13:00 lunch en verdere kennismaking en het delen van ervaringen tussen de deelnemers.
 • Het seizoen in grote lijnen:
 • Tussen 7 maart en 4 juli (Handbikemarathon op de Berg) trainen we iedere zaterdag tussen
  10:00 en 12:00.
 • Op zaterdag 18 april gaan we als groep naar de Posbank training van de battle. Wij kunnen als externen niet het gehele battleprogramma van die dag draaien, maar we mogen wel aan de training op de weg en aan de borrel achteraf deel nemen. We gaan uiteraard nog de animo polsen maar ik voorzie hier een hele mooie en gezellige dag.
 • We zijn aan het kijken ook aan het kijken aan groepsdeelname aan de Open KNWU training Midden Nederland, locatie vermoedelijk Amersfoort, ook hiervan polsen wij uiteraard nog de animo, maar het lijkt mij mooi om bij andere groepen te kijken hoe zij trainen. https://www.knwu.nl/nieuws/open-trainingen-para-cycling-2020
 • We hebben gekeken naar uitbreiding van ons trainersaanbod, Dimitri zal het grootste gedeelte van de trainingen voor zijn rekening blijven nemen, maar om voor wat afwisseling te zorgen en als vangnet bij ziekte en overmacht hebben we een poule van vier trainers: Abel, Daan, Klaas en Rogier bereidt gevonden om ondersteuning en vervanging te bieden voor het geval dat nodig is. Tevens zal het met meerdere trainers makkelijker worden om op trainingen op de openbare weg op meerdere punten bijstand en steun te kunnen voorzien.
 • We hebben dankzij de inspanningen van onze voorzitter de beschikking over een subsidie van de gemeente om onze club te ondersteunen. We hebben meerdere opties bekeken en zijn gekomen tot een oplossing waarbij wij ook nog gezamenlijk kunnen blijven trainen wanneer het slecht weer is en wanneer het winterstop is. Dat klinkt en is, althans dat vinden wij zelf, fantastisch toch?! Benieuwd naar de plannen op dit front? kom naar de eerste trainingen voor de onthulling en uitwerking ervan!
 • Het seizoen op het circuit eindigt eind september, in dezelfde maand kronen wij ook onze clubkampioen en daarna hebben we dus met zeer grote waarschijnlijkheid een heel leuk alternatief om de winter door te komen.

Mochten jullie naar aanleiding van deze e-mail nog vragen hebben stuur mij dan een bericht op djongeneel@hotmail.com of via de Whatsapp op 06-28190047. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in het aankomende jaar en ik hoop dat met wij deze nieuwe ontwikkelingen en aanpassing jullie iets kunnen gaan bieden waar jullie allen met grote getalen op af zullen komen en van kunnen genieten.

Met vriendelijke groet,
Dimitri Jongeneel