Categorieën
Laatste Nieuws
Inloggen
WV Het Stadion
Welkom bij WV Het Stadion

Wielervereniging Het Stadion bestaat 75 jaar !
WV Het Stadion vormt letterlijk het hart van wielrennend Nederland. Het centraal gelegen parcours in Utrecht geeft de club een wielerbasis voor de directe omgeving, maar ook ver daarbuiten. Bij WV Het Stadion wordt de wielersport op alle manieren bedreven, dit doen wij al sinds 1936 én met een trots clubgevoel.
Dat mag ook wel met een Historie van ruim 75 jaar!

Stadionforum

 
Fam. Nederlof in Middelharnis - vrijdag 18 juli 2014
De neven Tim en Rik Nederlof hebben in Middelharnis de eerste twee plaatsen van het podium ingenomen. Tim werd eerste en Rik tweede. Van harte gefeliciteerd.

De uitslag volgt.

 
Utrechts Kampioenschap tijdens Ronde van Midden-Nederland - zon 31 aug 2014
Op zondag 31 augustus wordt tijdens de Ronde van Midden Nederland het Utrechts Kampioenschap verreden. Deze wedstrijd start om 14:45 uur en is toegankelijk voor leden van de Utrechtse wielerverenigingen: WV het Stadion, UWTC de Volharding, Het Ledig Erf en De Domrenners (CS030 neemt vanwege hun eigen CK niet deel).
Het kampioenschap kent 3 categorieën: vrouwen, licentiehouders en niet-licentiehouders (in bezit van een KNWU-basislicentie van EUR 8,-).
Het parcours is 1,4 km lang en kent zelfs een (subtiel) klimmetje!

Inschrijven kan via knwu.nl

Voor meer info kijk op de site van de Ronde van Midden Nederland

 
Trainingswedstrijd - zondag 6 juli 2014
Bekijk 12 foto's

 
Pepijn van Gijzen op Mont Ventoux - zaterdag 14 juni 2014
Twee jaar geleden had Stadionist Pepijn van Gijzen (nu 12 jaar, cat. 5) het plan opgevat om in groep 8 de Mont Ventoux per racefiets te beklimmen. Een paar maanden training begonnen met het boek ‘De Kale Berg’, de brug bij Vianen en de Amerongse berg. De uitstapjes naar Limburg (een paar keer Lus 1 van de Amstel Gold experience) en het Rijk van Nijmegen (o.a. de Oude Holleweg) moesten een goede voorbereiding met voldoende klimmeters opleveren.
Op 11 juni ging Pepijn met zijn vader Willem, die er ook aan moest geloven, naar Frankrijk. De treinreis verliep niet helemaal volgens planning met omleidingen per bus en huurauto (waarom moeten die Fransen toch weer staken?), maar hopelijk zou het slaapgebrek ons niet de das omdoen. Nog 1 dag trainen voordat de echte rit begon.
Zaterdag 14 juni stonden we om 9 uur aan de voet van de Mont Ventoux: eerst 2,5km 2-3%; dan 4km 4-6%; en dan het ‘gevreesde’ bos, 8km 9-10,5%. Na het bos 5km iets minder zwaar met 6-7,5% tot het zware slot met 1km 8,5% en de laatste km 11% gemiddeld…
Pepijn reed zijn vader en nogal wat andere (volwassen) fietsers op achterstand. Hij heeft het er heel mooi vanaf gebracht door in een keer in 1uur 50 minuten naar boven te rijden - een mooie prestatie! foto 2  foto 3
 
Gijs Nederlof 3e NK titel op rij - zaterdag 14 juni 2014
Gijs Nederlof behaalde op zaterdag 14 juni in Garderen voor de derde maal op rij de Nationale titel bij de categorie 60+.
We feliciteren Gijs van harte.

Klik op de foto - Foto: Dolly van der Laan.

 
Resultaten Belcampagne - zondag 29 juni 2014
Vorige maand hebben jullie de vrijwilligerswaaier voorbij zien komen! Wellicht ben je inmiddels aangehaakt of heb je je beschikbaar gesteld om zo nu en dan eens een kopbeurtje te doen als daarom gevraagd wordt. De uitkomsten van de belcampagne zijn verwerkt en het overweldigende resultaat is 62 nieuwe vrijwilligers! Naast een flink aantal aanmeldingen voor hulp bij eendaagse activiteiten, hebben zich ook leden gemeld voor meer structurele taken zoals de rol van secretaris of webmaster.
Als bestuur zijn we erg trots op het resultaat, maar nog meer op de manier waarop op de campagne is gereageerd. Het waren mooie belavonden, met leuke gesprekken en ook kritische aanbevelingen, nuttige adviezen of hernieuwde denkwijzen. Het vervolgtraject is dat wij alle gegadigden voor de vrijwilligersvacatures persoonlijk zullen benaderen en in gesprek zullen gaan over de invulling van de vacature.
De leden die zich beschikbaar hebben gesteld voor het helpen bij (eenmalige) evenementen, inschrijvingen/jury of klussen aan het paviljoen of clubparcours, zullen zodra hun hulp gewenst is per email worden bericht met een concreet verzoek.
Doordat de gesprekken tijdens de belavonden zo aangenaam waren en langer duurden dan gepland, hebben we nog niet alle leden gesproken. Daarom komt er begin september een derde belavond, waarover jullie later nog worden geïnformeerd. Mocht je echter tijdens de belavonden met smart hebben zitten wachten op een telefoontje of in de tussentijd je voorkeur voor vrijwilligerswerk door wil geven, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken . Sportieve groet namens het bestuur, Nelly Voogt
 
Hans van den Hengel Jeugdcompetitie Utrecht - donderdag 26 juni 2014
Het rijden met een chip is verplicht. Het is mogeljk om een chip te huren voor € 2,-. Je ontvangt een rugnummer voor alle wedstrijden voor een borg van € 5,- Als je je nummer vergeet is de boete € 1. Het is mogelijk om voor € 1 een rugnummer voor één wedstrijd te nemen.
Het rugnummer krijg je persoonlijk bij de eerste wedstrijd die je rijdt. Om voor een eindprijs in aanmerking te komen moet je minimaal 7 wedstrijden rijden. Deze competitie is bijzonder laagdrempelig. Overleg met je trainer of je hieraan kunt deelnemen.
Stand na 9 wedstrijden [Utrecht].
zon 9 mrt 13:30 Uitslag Veenendaal   woe 18 jun 18:30 Uitslag Ede
zon 23 mrt 13:30 Uitslag Ede       don 26 jun 18:30 Uitslag Utrecht
woe 16 apr 18:00 Uitslag Bussum     din 1 jul 18:30 Uitslag Woerden
don 24 apr 18:00 Uitslag Utrecht     din 2 sep 18:00 Woerden
don 8 mei 18:30 Uitslag Veenendaal   woe 10 sep 18:00 Bussum
woe 14 mei 18:30 Uitslag Amersfoort   zon 14 sep 12:00 Amersfoort


 
Jennifer van der Voort 3e in Mierlo - 15 juni 2014
(klik op foto) Uitslag

Slechts 3 klassiekers per jaar worden georganiseerd voor de nieuwelingen meisjes en junior dames. Na de Omloop van Strijen en Kleine Hein stond op 15 juni de laatste klassieker op het programma, de Kersenronde van Mierlo. Een prachtige omloop van 17 kilometer die door 130 dames 4x moest worden afgelegd. Bij de start was het al een zenuwachtige toestand met een rotonde in de eerste 100 meter. Gelukkig kwam iedereen daar veilig door en kon de wedstrijd worden vrijgegeven.
De eerste 2 rondes werd er heel hard gereden waardoor velen voortijdig de kleedkamer moesten opzoeken. Ruimte voor aanvallen was er nauwelijks bij het ontbreken van de benodigde hoeveelheid wind. Vanaf de derde ronde ontstond ruimte voor de nodige ontsnappingspogingen, maar vanuit het peloton werd goed gecontroleerd.
Annemiek, die al ziek aan de start was verschenen, kon het tempo helaas niet meer volgen en staakte de wedstrijd op een moment dat we dat niet meer hadden verwacht. Annemiek wist zich immers tot dat moment goed in de eerste groep te handhaven.
Lees meer...
 
Cadans juni 2014 verschenen
Op 13 juni is de nieuwe digitale Cadans per Email verspreid.
Download Cadans juni 2014. Alle vorige Cadansen vind je hier.

Heb je de Cadans niet gekregen, mail dan naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

 
Meer artikelen...