Categorieën
Laatste Nieuws
Inloggen
WV Het Stadion
Welkom bij WV Het Stadion

Wielervereniging Het Stadion bestaat 75 jaar !
WV Het Stadion vormt letterlijk het hart van wielrennend Nederland. Het centraal gelegen parcours in Utrecht geeft de club een wielerbasis voor de directe omgeving, maar ook ver daarbuiten. Bij WV Het Stadion kan de wielersport op alle manieren worden bedreven, dit doen wij overigens al sinds 1936 én met een trots clubgevoel. Dat mag ook wel met een Historie van meer dan 75 jaar!

Stadionforum

 
Bestelronde kleding WV Het Stadion

De bestelling voor onze clubkleding is weer mogelijk. Je kunt de kleding via onderstaande link bestellen: http://www.tenuta.nl/custom-teamkleding

Inloggevens ontvang je via een Email. Bestellen is mogelijk tot donderdag 1 mei. De levering is medio juni.
De volgende bestelperiode is van 1 - 15 juli. De afleverdatum daarvan is eind september.
Met vragen kun je contact opnemen met Tenuta, Maximaplein 80, 3832 JS Leusden-Zuid 033-2587251.


 
Wijzigingen Dienstregeling - April en Mei 2014

Donderdag 24 april GEEN Trainingswedstrijd [MNC Jeugdwedstrijd]

Zaterdag 26 april GEEN Trainingswedstrijd [Koningsdag]

Zaterdag 24 mei Trainingswedstrijd start om 15:30 [Vanwege skeelerwedstrijd]


 
Ronde van Houten - zondag 4 mei 2014

Zondag 4 mei 2014
11:00 50 km Masters 60+
12:45 60 km Masters 50+
14:45 60 km Amateurs / Sportklasse / Junioren

Parcours

Er is nog ruim voldoende startgelegenheid voor deze koers van je eigen vereniging: Schrijf vooral in!

klik op de GECORRIGEERDE foto [starttijden] 
Succesvol Paasweekend jeugd WV het Stadion - 20-21 april 2014

Sam Meijdam wint in Tiel en Berghem

1e paasdag waren de eerste punten te verdienen voor de kwalificatie van het NK Jeugd in de 18e paasronde van Tiel.
Kristie van der Vossen, Sam Meijdam en Joris Kroon (cat 6) en Mike Siderius en Xavier van Kappel (cat 7) waren hierbij aanwezig namens WV het Stadion. Sam ging in cat 6 al vroeg in de wedstrijd in de aanval en dit resulteerde in de 6e ronde in een ontsnapping met een renner van de Batauwers. De samenwerking verliep zo goed dat binnen 10 rondes het peloton op een ronde werd gezet. In een spannende sprint wist Sam z’n voorwiel als eerste over de streep te drukken en won hiermee zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Kristie kwam in de sprint van het peloton ietwat “klem” te zitten maar wist toch nog op een verdienstelijke 12e plek over de streep te komen. Joris werd 24e. De eerste punten zijn binnen! In cat 7 zaten Mike en Xavier gebroederlijk in de kopgroep van 7 man. Met het nodige kopwerk van Xavier reed deze groep in een gestaag tempo naar de streep. In de sprint kwam Mike hierbij op een knappe 3e plek over de finish en zag Xavier zijn harde werken beloond worden met een 7e plek.

Lees meer...
 
Zuiderzeeronde Nieuwelingen Jongens - zaterdag 12 april 2014

filmpje
Zaterdag 12 april reden Nieuwelingen Daan van Meeuwen, Menno Bogaard en Huub Visser hun eerste voorjaarsklassieker van dit jaar, de Zuiderzeeronde, 90km door de Flevopolder met start en finish in Dronten. Na een goed winterprogramma en uitstekend voorseizoen waren de verwachtingen hoog gespannen.
Maar met klassiekers moet je het geluk een beetje aan je kant hebben, helaas zat het voor de Stadion renners dit keer niet echt mee. Daan begon met een verkoudheid aan de wedstrijd en Huub en Menno miste de slag juist op het moment dat 180 renners een fietspad opdraaiden. Vervolgens werkt het Mylaps systeem niet en loopt de finish videocamera vast waardoor alleen de eerste groep geklasseerd wordt en onze renners onterecht een DNF achter hun naam kregen. Ondanks alle tegenslag hebben ze toch prima gepresteerd en vooral veel geleerd. Dat belooft wat voor de komende wedstrijden. [Fredy Visser]


 
Informatie Zomercompetities - vanaf 1 april 2014

Competities
De zomercompetities starten op dinsdag 1 april en lopen door tot eind september. Van elke competitie wordt een stand bijgehouden. De prijsuitreiking vindt plaats aan het einde van het seizoen. Deelname is alleen mogelijk met een KNWU-, WFN-, NTB-licentie of een KNWU-basislidmaatschap.

Inschrijvingen
Inschrijven kan vanaf circa 30 minuten voor de wedstrijd. Zorg dat je op tijd bent, want de inschrijvingen sluiten 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd. Renners die te laat zijn worden niet meer toegelaten tot de wedstrijd. Het betreden van het parcours zonder overleg en inschrijven kan leiden tot een schorsing en/of boete van de organiserende verenigingen. Zonder vertoon van licentie of basislidmaatschap ook geen deelname aan de wedstrijd. Geen uitzonderingen!

Weekcompetitie
Klassement over dinsdag en donderdag. Dinsdag en donderdag start 19:00 uur
Er wordt op dinsdag bovenlangs gereden. De A-, B- en C-klasse rijden elk hun eigen wedstrijd. Er wordt donderdag alleen op de benedenring gereden. A- en B-klasse starten gezamenlijk, de B-groep sprint eerder af. De C-klasse start apart.

Weekendcompetitie
Klassement over zaterdag en zondag. Zaterdag start 13:00 uur Zondag start 10:00 uur
In het weekend rijden we bovenlangs. De wedstrijdleiding bepaald of A- en B-groep gezamenlijk starten. B-klasse sprint eerder af. De C-groep start apart.

Lees meer...
 
Knipscheer Tijdrit Almere - zondag 6 april 2014

Zondag 6 april hebben Jeroen en Huub Visser meegedaan aan de tijdrit van Almere. Op een glad maar vooral winderig parcours hebben beide nieuwelingen een uitstekende prestatie geleverd. Het was die ochtend na lange tijd weer gaan regenen, dat betekent in de polder modder op de weg. Het was dus oppassen geblazen. Met meer dan 350 deelnemers aan de start is deze tijdrit een grote wedstrijd in de nationale tijdritcompetitie. De categorie-indeling was die van de triathlonbond dus werden nieuwelingen met junioren en 1e-jaars beloften ingedeeld.
Ondanks dat behaalde Jeroen een keurige 9de plek met een gemiddelde van 38 km/uur en Huub zelfs een 4de plek met een gemiddelde van 40 km/uur over een wedstrijd van 21 km en dat met de harde wind in de polder. Goed gedaan jongens.

klik op de foto


 
Hans van den Hengel Jeugcompetitie 2014
Op zondag 9 maart begint de Midden Nederlandcompetitie 2014 voor Jeugd. Het rijden met een chip is hierbij verplicht. Het is mogeljk om een chip te huren voor € 2,-. Je ontvangt een rugnummer voor alle wedstrijden voor een borg van € 5,- Deze borg krijg je terug bij de laatste wedstrijd. als je je nummer vergeet is de boete € 1. Het is ook mogelijk om voor € 1 een rugnummer voor één wedstrijd te nemen.

Het rugnummer krijg je persoonlijk bij de eerste wedstrijd die je rijdt. Afhalen door één leider mag ook, maar dan moet ook alle borg betaald worden. Om voor een eindprijs in aanmerking te komen moet je minimaal 7 wedstrijden rijden.
Deze competitie is bijzonder laagdrempelig. Overleg met je trainer of je hieraan kunt deelnemen. Dit bericht wordt aangevuld met links naar de lokaties van de parcoursen.
zon 9 mrt 13:30 Uitslag Veenendaal   (datum volgt)   Utrecht
zon 23 mrt 13:30 Uitslag Ede       woe 18 jun 18:30 Ede
woe 16 apr 18:00 Bussum         din 1 jul 18:30 Woerden
don 24 apr 18:00 Utrecht         din 2 sep 18:00 Woerden
don 8 mei 18:30 Veenendaal       woe 10 sep 18:00 Bussum
woe 14 mei 18:30 Amersfoort       zon 14 sep 12:00 Amersfoort

 
Dinsdag 1 april 2014

Dank aan Michel van der Voort.


 
Meer artikelen...