Categorieën
Laatste Nieuws
Inloggen
WV Het Stadion
Welkom bij WV Het Stadion

Wielervereniging Het Stadion bestaat 75 jaar !
WV Het Stadion vormt letterlijk het hart van wielrennend Nederland. Het centraal gelegen parcours in Utrecht geeft de club een wielerbasis voor de directe omgeving, maar ook ver daarbuiten. Bij WV Het Stadion kan de wielersport op alle manieren worden bedreven, dit doen wij overigens al sinds 1936 én met een trots clubgevoel. Dat mag ook wel met een Historie van meer dan 75 jaar!

Stadionforum

 
Zuiderzeeronde Nieuwelingen Jongens - zaterdag 12 april 2014

filmpje
Zaterdag 12 april reden Nieuwelingen Daan van Meeuwen, Menno Bogaard en Huub Visser hun eerste voorjaarsklassieker van dit jaar, de Zuiderzeeronde, 90km door de Flevopolder met start en finish in Dronten. Na een goed winterprogramma en uitstekend voorseizoen waren de verwachtingen hoog gespannen.
Maar met klassiekers moet je het geluk een beetje aan je kant hebben, helaas zat het voor de Stadion renners dit keer niet echt mee. Daan begon met een verkoudheid aan de wedstrijd en Huub en Menno miste de slag juist op het moment dat 180 renners een fietspad opdraaiden. Vervolgens werkt het Mylaps systeem niet en loopt de finish videocamera vast waardoor alleen de eerste groep geklasseerd wordt en onze renners onterecht een DNF achter hun naam kregen. Ondanks alle tegenslag hebben ze toch prima gepresteerd en vooral veel geleerd. Dat belooft wat voor de komende wedstrijden. [Fredy Visser]


 
Ronde van Houten - zondag 4 mei 2014

Zondag 4 mei 2014
11:00 50 km Masters 60+
12:45 60 km Masters 50+
14:45 60 km Amateurs / Sportklasse / Junioren

Parcours

Er is nog ruim voldoende startgelegenheid voor deze koers van je eigen vereniging: Schrijf vooral in!

klik op de GECORRIGEERDE foto [starttijden] 
Wijzigingen Dienstregeling - April en Mei 2014

Donderdag 24 april GEEN Trainingswedstrijd [MNC Jeugdwedstrijd]

Zaterdag 26 april GEEN Trainingswedstrijd [Koningsdag]

Zaterdag 24 mei Trainingswedstrijd start om 15:30 [Vanwege skeelerwedstrijd]


 
Informatie Zomercompetities - vanaf 1 april 2014

Competities
De zomercompetities starten op dinsdag 1 april en lopen door tot eind september. Van elke competitie wordt een stand bijgehouden. De prijsuitreiking vindt plaats aan het einde van het seizoen. Deelname is alleen mogelijk met een KNWU-, WFN-, NTB-licentie of een KNWU-basislidmaatschap.

Inschrijvingen
Inschrijven kan vanaf circa 30 minuten voor de wedstrijd. Zorg dat je op tijd bent, want de inschrijvingen sluiten 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd. Renners die te laat zijn worden niet meer toegelaten tot de wedstrijd. Het betreden van het parcours zonder overleg en inschrijven kan leiden tot een schorsing en/of boete van de organiserende verenigingen. Zonder vertoon van licentie of basislidmaatschap ook geen deelname aan de wedstrijd. Geen uitzonderingen!

Weekcompetitie
Klassement over dinsdag en donderdag. Dinsdag en donderdag start 19:00 uur
Er wordt op dinsdag bovenlangs gereden. De A-, B- en C-klasse rijden elk hun eigen wedstrijd. Er wordt donderdag alleen op de benedenring gereden. A- en B-klasse starten gezamenlijk, de B-groep sprint eerder af. De C-klasse start apart.

Weekendcompetitie
Klassement over zaterdag en zondag. Zaterdag start 13:00 uur Zondag start 10:00 uur
In het weekend rijden we bovenlangs. De wedstrijdleiding bepaald of A- en B-groep gezamenlijk starten. B-klasse sprint eerder af. De C-groep start apart.

Lees meer...
 
Knipscheer Tijdrit Almere - zondag 6 april 2014

Zondag 6 april hebben Jeroen en Huub Visser meegedaan aan de tijdrit van Almere. Op een glad maar vooral winderig parcours hebben beide nieuwelingen een uitstekende prestatie geleverd. Het was die ochtend na lange tijd weer gaan regenen, dat betekent in de polder modder op de weg. Het was dus oppassen geblazen. Met meer dan 350 deelnemers aan de start is deze tijdrit een grote wedstrijd in de nationale tijdritcompetitie. De categorie-indeling was die van de triathlonbond dus werden nieuwelingen met junioren en 1e-jaars beloften ingedeeld.
Ondanks dat behaalde Jeroen een keurige 9de plek met een gemiddelde van 38 km/uur en Huub zelfs een 4de plek met een gemiddelde van 40 km/uur over een wedstrijd van 21 km en dat met de harde wind in de polder. Goed gedaan jongens.

klik op de foto


 
Hans van den Hengel Jeugcompetitie 2014
Op zondag 9 maart begint de Midden Nederlandcompetitie 2014 voor Jeugd. Het rijden met een chip is hierbij verplicht. Het is mogeljk om een chip te huren voor € 2,-. Je ontvangt een rugnummer voor alle wedstrijden voor een borg van € 5,- Deze borg krijg je terug bij de laatste wedstrijd. als je je nummer vergeet is de boete € 1. Het is ook mogelijk om voor € 1 een rugnummer voor één wedstrijd te nemen.

Het rugnummer krijg je persoonlijk bij de eerste wedstrijd die je rijdt. Afhalen door één leider mag ook, maar dan moet ook alle borg betaald worden. Om voor een eindprijs in aanmerking te komen moet je minimaal 7 wedstrijden rijden.
Deze competitie is bijzonder laagdrempelig. Overleg met je trainer of je hieraan kunt deelnemen. Dit bericht wordt aangevuld met links naar de lokaties van de parcoursen.
zon 9 mrt 13:30 Uitslag Veenendaal   (datum volgt)   Utrecht
zon 23 mrt 13:30 Uitslag Ede       woe 18 jun 18:30 Ede
woe 16 apr 18:00 Bussum         din 1 jul 18:30 Woerden
don 24 apr 18:00 Utrecht         din 2 sep 18:00 Woerden
don 8 mei 18:30 Veenendaal       woe 10 sep 18:00 Bussum
woe 14 mei 18:30 Amersfoort       zon 14 sep 12:00 Amersfoort

 
Dinsdag 1 april 2014

Dank aan Michel van der Voort.


 
Midden Nederland Voorjaarscompetitie 2014
De kalender voor de: MNC-competitie 2014 [volwassenen] is bekend. Klik door naar "Info Voorjaarscompetitie 2014".
Inschrijfgeld € 3,00 per wedstrijd. In Nieuwegein zijn seizoenskaarten bij deze ritten niet geldig.
Er wordt niet met chipregistratie gereden. Iedere renner moet een licentie 2014 of een KNWU-Basispas tonen.

LET OP: 30 maart in Nieuwegein opnieuw weer 1 start voor alle categorieën om 10:00 uur:

09.30 uur: Veteranen 40 en 50+ (>1 uur); Sportklasse (1 uur); Nieuwelingen (<1 uur); Dames (<1 uur);
11.00 uur: Elite/Belofte (>1.15 uur); Junioren (>1 uur); Amateurs (>1 uur)
zon 9 feb Uitslag Stadion/Volharding    zon 16 mrt Uitslag Batauwers Tiel
zon 16 feb Uitslag Batauwers Tiel      zon 23 mrt Uitslag WV Ede
zon 23 feb Uitslag Amersfoort        zon 30 mrt Uitslag Nieuwegein
zon 2 mrt Uitslag Stadion/Volharding    zon 6 apr Einduitslag Eemland Amersfoort
zon 9 mrt Uitslag AXA Veenendaal

 
Stadion Breedtesport Trainingsweekend Limburg 4-6 april 2014
Ook dit jaar organiseren we een trainingsweekend voor de breedtesporters. Ons oog is gevallen op 4, 5 en 6 april, omdat wij gebruik willen maken van een al georganiseerde tocht in de omgeving.
De tocht is de Volta Limburg Classic (voorheen Hel van Mergelland).
Meer info: http://www.voltalimburgclassic.nl/index.php?pageId=105 Als onderkomen hebben we gekozen voor een oud notarisvilla in Gulpen, http://www.dewijngaard.nl/woning.asp?WoningID=6

Aanmelden kan tot 20 maart via Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken , maximale aantal inschrijvingen is beperkt tot 20 personen. Vermeld in het onderwerp van je mail “Stadionweekend 2014”, graag het informatiedocument invullen en meesturen zodat we iedereen kunnen inschrijven.
De kosten voor de accommodatie, incl. 2 overnachtingen, 2x ontbijt en deelname aan de toertocht (150 km) bedragen slechts 40 euro per persoon op basis van eigen vervoer. Het lijkt ons gezellig om 's avonds gezamenlijk te gaan eten, deze kosten zijn voor eigen rekening. Vorig jaar waren we ongeveer 25 euro per persoon per avond kwijt voor het eten. Het uitgebreide programma volgt later.
Met vriendelijke groet, Commissie Stadionweekend 2014

Update 8 april: Inmiddels staan enkele sfeerbeelden in het fotoalbum op de site.

 
Meer artikelen...