Categorieën
Laatste Nieuws
Inloggen
Kees van der Tier Bokaal - zondag 15 juli 2012
Pleun Willemstein:
Bij de start van het wielerparcours de Nedereindse Berg was Kees v.d. Tier een voorvechter van de zaterdag- en zondagcompetities zodat hij soms alleen aan het parcours “stond” om inschrijving, jury en EHBO te zijn. Kees is op zaterdag en zondag nog steeds onmisbaar aanwezig rond het parcours.
In 2011 heb ik daarom een wedstrijd om de Wisselbeker “de Kees v.d. Tier Bokaal” georganiseerd deze bokaal wordt ieder jaar uitgereikt als de hoofdprijs van de "G.P. voor de Kees van der Tier Bokaal". In 2011 is de bokaal gewonnen door Allard Epping.

Deze wedstrijd wordt voor de 2e keer verreden op zondag 15 juli 2012. De wedstrijd begint om 10 uur, er zijn 3 klassen: de A / B en C klasse. Zoals Kees graag heeft start iedereen tegelijk. Bij inschrijving vragen wij 1 euro extra voor bijkomende kosten, maar hiervoor krijg je een lot voor de prijzen na afloop van de wedstrijd. Seizoenkaarthouders kunnen dit vooraf aan de inschrijftafel regelen. Ook toeschouwers kunnen een lot kopen voor 1 euro.
Om iedereen kans te laten maken op de vet mooie Bokaal mag iedereen door rijden tot het einde van de wedstrijd (gedubbelde renners verlaten de wedstrijd na finish van hun klasse). Evenzo wordt er in aparte klasses een klassement opgemaakt van 3 renners met daarbij een geldprijs. Elke klasse 1e 45 euro, 2e 25 euro, 3e 15 euro. De premiesprints zijn beschikbaar gesteld door sponsors, ook voor achterblijvers en pechvogels. Regel is wel dat je in de zelfde klasse rijd als waar je normaal ook in rijd. Ook geld de uitslag voor punten van de normale zondagcompetitie. Ik hoop dat jullie in grote getale aanwezig zullen zijn om mee te doen of als toeschouwer, ik in ieder geval wel en Kees ook natuurlijk.
Sportieve groet, Pleun Willemstein