Categorieën
Laatste Nieuws
Inloggen
Nieuwelingen
Nacht van Woerden Nwl Jun - dinsdag 21 oktober 2014

Bekijk 20 foto's.

 
DK Nieuwegein: 4 Stadion-titels - maandag 9 juni 2014

• Max Haaksman - Districtskampioen Junioren
• Rachelle van Kappel - Districtskampioen Junioren-Vrouw
• Gijs Nederlof - Districtskampioen Masters 50+
• Jennifer van der Voort - Districtskampioen Nieuweling-Meisjes

[klik op foto]

Alle Stadion-uitslagen

Uitslag

35 foto's Junioren
20 foto's Nieuwelingen


 
Daan van Meeuwen wint Omloop Maasvallei - zat 31 mei 2014

Daan van Meeuwen haalde zaterdag 31 mei bij de Nieuwelingen een fraaie 1e plaats in de loodzware Omloop van de Maasvallei. Daan:"Gewonnen in de Maasvallei vandaag! Een mooi rondje met een klim met kasseien erin. Weggereden in de laatste ronde en ongeveer 4 kilometer alleen gereden."
170 starters, 60 finishers.
[klik op foto]

Uitslag

foto's junioren.


 
Daan van Meeuwen 3e in Ardêche - zondag 27 april 2014


foto 2 [Colombier]       foto 3 [Sprint 2e wedstrijd in Cruas]       Uitslag       klik op foto
Na Huub Visser in de klimwedstrijd in Dueren heeft ook Daan van Meeuwen laten zien dat de voorbereidig op de TMP Tour wel goed zit. Tijdens zijn vakantie in de Ardêche nam hij deel aan de GP Colombier le Jeune, een klimkoers voor nieuwelingen met 1500 hoogtemeters in zes rondes. Na de tweede ronde brak het peloton van vijftig man en ontstond een kopgroep van vijftien renners waar Daan regelmatig voorin te vinden was. Na vier rondes bleef er, mede door het temporijden van Daan, een groep van zes man over die hun voorsprong op de rest stevig uitbouwde. Ondanks aanvallen in de laatste ronde van verschillende renners bleef de groep bijeen tot de licht stijgende laatste kilometer. Daar was snel duidelijk dat de winst er niet in zat met een renner die nog weg wist te springen. In een spannende sprint om de tweede plaats moest Daan na het bekijken van de videobeelden de tweede plaats aan een Franse renner laten, maar een derde plek betekende wel Daan zijn eerste podiumplaats in het buitenland. Hopelijk zijn de sterke prestaties van de Stadion nieuwelingen een voorbode van een goed resultaat tijdens de meerdaagse klimkoers die ze samen met De Volharding in Duitsland gaan rijden. (Arjan van Meeuwen)


 
Huub Visser 7de in Rund um Dueren - 27 april 2014
Zondag 27 april reed nieuweling Huub Visser de zware klimklassieker “Rund um Dueren”, 70km lang op en neer, serieuze beklimmingen van meer dan 15% en zeer snelle draaiende afdalingen. Een uitstekende voorbereiding op de TMP Tour in Gotha, de internationale UCI meerdaagse in Duitsland, die hij samen met Daan van Meeuwen in combinatie met de Volharding gaat rijden. Daan was er niet bij in Dueren, maar bereidt zich voor in een tweetal klimkoersen in Frankrijk. Veel renners testen in “Duren” hun klimmersbenen, 75 renners stonden dan ook aan de start, waaronder een aantal Nederlanders. Zoals vaak bij U17 jongens ontplofte de wedstrijd al na enkele kilometers op de eerste de beste klim. Hierdoor ontstond een kopgroep van uiteindelijk 8 renners waar ook Huub deel vanuit maakte. Er werd zeer hard gekoerst en hij heeft het lang volgehouden. Helaas moest hij in een latere klim lossen, mede door het gebrek aan terreinkennis (hij miste een afslag op een cruciaal moment) en de zware trainingsweek voorafgaande aan deze wedstrijd. Toch een prima 7de plek in een sterk deelnemersveld.
 
Zuiderzeeronde Nieuwelingen Jongens - zaterdag 12 april 2014

filmpje
Zaterdag 12 april reden Nieuwelingen Daan van Meeuwen, Menno Bogaard en Huub Visser hun eerste voorjaarsklassieker van dit jaar, de Zuiderzeeronde, 90km door de Flevopolder met start en finish in Dronten. Na een goed winterprogramma en uitstekend voorseizoen waren de verwachtingen hoog gespannen.
Maar met klassiekers moet je het geluk een beetje aan je kant hebben, helaas zat het voor de Stadion renners dit keer niet echt mee. Daan begon met een verkoudheid aan de wedstrijd en Huub en Menno miste de slag juist op het moment dat 180 renners een fietspad opdraaiden. Vervolgens werkt het Mylaps systeem niet en loopt de finish videocamera vast waardoor alleen de eerste groep geklasseerd wordt en onze renners onterecht een DNF achter hun naam kregen. Ondanks alle tegenslag hebben ze toch prima gepresteerd en vooral veel geleerd. Dat belooft wat voor de komende wedstrijden. [Fredy Visser]


 
Knipscheer Tijdrit Almere - zondag 6 april 2014

Zondag 6 april hebben Jeroen en Huub Visser meegedaan aan de tijdrit van Almere. Op een glad maar vooral winderig parcours hebben beide nieuwelingen een uitstekende prestatie geleverd. Het was die ochtend na lange tijd weer gaan regenen, dat betekent in de polder modder op de weg. Het was dus oppassen geblazen. Met meer dan 350 deelnemers aan de start is deze tijdrit een grote wedstrijd in de nationale tijdritcompetitie. De categorie-indeling was die van de triathlonbond dus werden nieuwelingen met junioren en 1e-jaars beloften ingedeeld.
Ondanks dat behaalde Jeroen een keurige 9de plek met een gemiddelde van 38 km/uur en Huub zelfs een 4de plek met een gemiddelde van 40 km/uur over een wedstrijd van 21 km en dat met de harde wind in de polder. Goed gedaan jongens.

klik op de foto


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL