Categorieën
Laatste Nieuws
Inloggen
Vrouwen


Eerste wegtraining 2011
De eerste wegtraining in 2011 zit erop. Het was koud en er lag troep op de weg, maar toch zijn 10 enthousiaste dames in gezelschap van 4 heren hun eerste duurtraining in het nieuwe jaar gaan doen.
Bekijk de fotoreportage.
 
Birgitta 7e in Zesdaagse Amsterdam
Zesdaagse van AmsterdamEen mooi feest is weer voorbij. Zes dagen lang topsport en topentertainment, de Zesdaagse van Amsterdam is weer afgelopen.
Mijn debuut in de Zesdaagse van Amsterdam was beter dan ik had gehoopt. Na zes dagen wedstrijden rijden ben ik 7e geworden in het eindklassement. De eerste twee dagen verliepen wat stroef. Op dag één viel ik direct in de eerste koers. Daarna heb ik gelukkig doorgezet. Helaas haalde ik ook op dag twee nog geen punten. Maar gelukkig kwam daar in de loop van de week verandering in.
Lees meer...
 
La Lapébie! Lala wat?
Monument ter ere van de Franse wielrenner Serge Lapébie, verongelukt op 2 oktober 1991Onze vakantie in de Pyreneeën is begonnen. Fietsen, wandelen en lekker eten, dat is het plan! Bij aankomst in Bagnères-de-Luchon wordt de eigenaar van ons familiehotelletje helemaal enthousiast wanneer hij onze fietsen ziet. Vol verve ratelt hij in het Frans over een wielerwedstrijd die over 2 dagen wordt gehouden; La Lapébie! Lala wat? Nooit gehoord van La Lapébie, maar Google biedt soelaas.

La Lapébie, een cyclo die in 1988 is geboren als eerbetoon aan de heldendaden van twee broers, Roger en Guy Lapébie. Roger, de jongste van de 2 heeft de Tour in 1937 gewonnen terwijl Guy het jaar daarvoor 2 gouden medailles en 1 zilveren medaille behaalde op de Olympische Spelen in Berlijn. De zoon van Guy Lapébie, Serge genaamd -schijnbaar ook geen onverdienstelijke wielrenner- heeft La Lapébie georganiseerd ter ere van zijn vader en zijn oom. Serge Lapébie is op 2 oktober 1991 overleden nadat een vrachtauto op hem inreed. Het meest bizarre was dat dit gebeurde op de dag dat Serge La Lapébie had gefietst en op weg naar huis was. De oprichter van de cyclo overlijdt op jonge leeftijd en zijn oom en vader voor wie hij dit had gedaan overleven hem. In 1992 werd er dan ook uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Serge alvorens de wedstrijd aanving. Daarna is er 2 jaar geen La Lapébie geweest, maar in 1995 is de cyclo in ere hersteld.
Lees meer...
 
Goed resultaat tijdens BPA open meeting Newport (UK)
PrijsuitreikingOngelooflijk. Afgelopen weken was ik (Birgitta) zo aan het twijfelen of ik wel vooruit ging. In de training zag ik dat ik heel constant reed, maar het wilde maar niet sneller…en dan dit weekend, ik kan er nog niet helemaal bij.

Na een dag gereden te hebben komen Jeroen (Teamgenoot bij Team SVA) en ik aan op de mooie wielerbaan van Newport (Wales). Na een korte training (met de rest van de Nederlandse groep: Hylke, Dempster, Jelger en Yorick) en een maaltijd ben ik gauw flink wat nachtrust gaan pakken. Gelukkig hoefde we de volgende ochtend niet te vroeg te starten.

De jongens namen deel aan de sprint leagues en ik aan het womens sprint omnium (200 meter sprint, dat sprint heats, keirin en een 4km scratch).
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL