juniorenwielrennen

juniorenwielrennen (jongens)

Junioren (17-23) seizoen 2016

Seizoen 2015 zijn we gestart met een junioren (m) team aangevuld met een enkele 1e jaars Amateur/Belofte. Een succesvol jaar waarin met veel plezier hard gereden is maar vooral ook veel geleerd. De prestaties zitten duidelijk in de lift. Er zijn wedstrijden gereden op allerlei niveau van lokale criteriums en landelijke klassiekers tot omlopen in Belgie en de 3 daagse van Bladel. En natuurlijk niet te vergeten het optreden tijdens Grand Depart in de Young Cadets formatie. Het plezier en de saamhorigheid in de groep zijn niet onopgemerkt gebleven vandaar dat we voor het seizoen 2016 een breed jongeren team kunnen presenteren, bestaande uit Nieuwelingen, Junioren, Belofte en Amateurs.

Nieuwelingen: Joris, Lennart, Thijs, Tom, Joey

Junioren: Jesse, Menno, Huub

Belofte: Hugo

Amateurs: Max, Jelmer, Jurgen, Thijs

Begeleiding en ontwikkeling

NCK ploegentijdrit Dronten

Het team krijgt begeleiding van inspannings-fysioloog en sportarts Karin van der Ende en bewegingswetenschapper en fysiotherapeut Marcel Nowee beide verbonden aan het FTB in Baarn. De eerste CoreStability trainingen zijn al achter de rug wat de nodige spierpijn heeft opgeleverd. De inspanningstesten volgen nog deze maand met daaraan gekoppeld het persoonlijke trainingsschema in aanloop naar het wegseizoen. Omdat het een jong team betreft ligt het zwaartepunt voornamelijk op opleiding en ontwikkeling van de renners om in een driejarenplan te komen tot een Stadion belofte/elite team.

Training en wedstrijden

MNC Almere 1maart 2015

De duurtrainingen zijn, voor de renner die niet in het veld of op de baan rijdt, in november van start gegaan.  Om het teamverband te versterken en genoeg kilometers in de benen te krijgen, en daarmee de grotere wedstrijden aan te kunnen, worden in het voorjaar trainingsweekends georganiseerd al dan niet gekoppeld aan een buitenlandse wedstrijd. Zo staan meerdere landelijke criteriums en enkele Belgische open omlopen op het programma. Het wedstrijdgevoel wordt aangescherpt door zo veel mogelijk mee te draaien in de voorjaarscompetitie MNC die 7 februari van start gaat op “onze berg” en tijdens de avond trainingswedstrijden in A en B categorie na invoering van de zomertijd.

Samenwerking binnen het District Midden

Trainingskamp 2015 in Braamt

Hoewel het aantal renners per categorie redelijk klein is (we kunnen nog wel een paar extra renners gebruiken), zijn we naast Volharding en Eemland toch één van de grotere ploegen in District Midden. Om een volwaardig wedstrijdprogramma te kunnen bieden is samenwerking gezocht binnen het District Midden onder aansturing van de STDC, Leo Adegeest. Zo zal in districtsverband het Stadion vertegenwoordigd zijn in een aantal Nederlandse Klassiekers en Meerdaagse: Volta Limburg , Arno Wallaard,  Maasvallei, Acht van Badel en Veenkoloniën staan op het programma.

We hebben de ambitie om als vereniging enkele renners aan het NK weg te laten deelnemen, dit is geen must maar voornamelijk om ervaring op te doen, hiervoor is natuurlijk wel kwalificatie nodig.

Zichtbaar in de regio

Max tijdens volle inspanning

Daarnaast willen we duidelijk zichtbaar zijn in een aantal criteriums in de regio met als doel meer naamsbekendheid van onze vereniging en het behartigen van de sponsorbelangen. Zo staan bijvoorbeeld de nieuwe ronde van Zeist, Wilhelmina park, Maliebaan, Houten, de Meern en een ploegentijdrit NCK op de agenda.

Al met al kan Het Stadion een volwaardig Junioren programma aanbieden met dank aan de sponsors en het bestuur dat zich hard heeft gemaakt voor de begeleiding.

We wensen de jongens het komende seizoen veel succes,

Coördinator en Ploegleiders: Thijs Spaargaren, Arie Boogaard, Pleun Willemstein, Jeroen Meijdam en Fredy Visser

Algemene Ledenvergadering 21 maart

3 maart 2023, door Ellen Verhagen - van den Hurk

Beste leden, Het bestuur van WV het Stadion nodigt alle leden van harte uit voor de Algemene Leden Vergadering op dinsdagavond 21 maart…..
Lees verderlees meer

Laatste junioren wieler nieuws:

het stadion nieuws

Zaterdag 25 juni Vuelta dag (praktische info)

15 juni 2022, door Ellen Verhagen - van den Hurk

het stadion nieuws

Algemene ledenvergadering 2022 + kleding bestellen

4 april 2022, door Ellen Verhagen - van den Hurk

het stadion nieuws

Update maatregelen COVID-19

25 januari 2022, door Ellen Verhagen - van den Hurk

het stadion nieuws

Update maatregelen COVID-19 + wedstrijden Nedereindse Berg

14 januari 2022, door Ellen Verhagen - van den Hurk

junioren wielrennen Kalender

Laden… Laden…

Foto's en video's junioren wielrennen

Contact Informatie junioren wielrennen

Hou je van wielrennen, ben je geboren in 2001 of eerder en wil je in een echte wielerkoers jezelf meten met leeftijdsgenoten dan kan je contact opnemen via de “Contact” pagina (junioren). We kunnen je uitgebreid informeren over trainingen en wedstrijdprogramma.

Het team bestaat uit Nieuwelingen(2000-2001) Junioren(1998-1999) Beloften en Amateurs onder 23

Een keer mee trainen is natuurlijk ook mogelijk, een beetje fietsconditie is daarbij wel vereist. Heb je (nog) geen eigen fiets dan kunnen we eenmalig voor een leenfiets zorgen.

Met dank aan onze sponsoren