10e rit Stadion Veldcompetitie Nedereindseberg

16 december 2018, door veldrijden

Het kan nog spannend worden bij de volgende rit!

Waarom dan? Nou kijk de stand op  kop van de Competitie  is misschien al duidelijk, maar daar onder is er nog veel strijd om de belangrijke puntjes om je plek vast te houden of misschien een plaatsje op schuiven, het kan. Als het weer het toelaat, is de laatste rit de 11e volgende week zaterdag. En dan wordt de einduitslag opgemaakt en zijn er de prijsjes om uit te delen aan heel veel deelnemers, die zijn al besteld dus dat komt goed.

Eigenlijk zou dan volgende week de laatste rit van de Competitie zijn en dan nog zaterdag 29 december de Club Kampioenschappen voor 3 verschillende verenigingen in 1 wedstrijd, kan heel druk worden op de Berg. Maar………….op veler verzoek knopen we er in januari nog 4 trainingszaterdagen aan vast. Zelfde tijden, zelfde parcoursen en deelnemers hopelijk, iets voor die personen die de weg nog niet op willen. Welkom allen!

Het aantal deelnemers was goed ondanks het hele koude weer en koude wind. Ik zag ze rijden in de korte broek en rode benen, maar ook de jury met de handschoenen aan en dan toch wel kunnen schrijven, BRRRRRR.

De A-klasse vertrekt voor een klein uurtje strijd. Uitgezet een grotere ronde denk ik, maar al snel komt Daan weer langs en zie de ronde tijd is 5.30 min, en knap dat houdt hij 10 ronden lang vol. Achter hem zijn het Koen, Roel en Josh die even in een groepje het gaatje niet te groot willen laten worden. Dat valt echt niet mee. Jammer voor Koen, als die Daan er nou eens niet was geweest dan was ……hij misschien …..maar die was er wel en verwijst Koen naar de 2e plaats. Roel schuift langzaam op en Josh kan hem nog wel volgen. Mathijs moet zijn best doen om Dennis voor te blijven, wat wel lukt. Jan, Remy en Jacco zijn in een onderling gevecht. En ze zijn blij het bordje van de laatste ronde te zien. Martin, Ernst, Marten en Robert kunnen nog net binnen het uur over de streep bollen. Op naar de warmte en verdiende warme drank.

25 Starters in de B-klasse, een mooi veld, er is ruimte genoeg over dit rondje. Na enkele ronden ligt het veld dan ook aardig uit elkaar. De eerste doorkomst is voor Miquel  en achter hem schuiven Mathijs, Marius en Ger steeds wat naar voren. Mathijs neemt de leiding over en houdt die verder vast tot het einde. Jeroen lukt het om Wiel voor te blijven. Thijs, Marijn, Twan en Roland strijden om zo bij de eerste 10 binnen te komen. Ondertussen was Jos v W lopend met de fiets en een gebroken sleutelbeen zich wezen afmelden, vette pech is dat dan weer. Het was dan toch wel wat glad geworden, ja klei en vocht het is niet anders. Ook Chris kwam lopend met de fiets op de schouder zich afmelden met een lekke band. Een steen zat knel tussen zijn band en velg, gevolg een scheur en een knal, heel jammer. De andere mannen knokten onderling om de beste plaatsen. We zien strijd tussen Vader en Zoon en ook tussen fietsvrienden die dan onderling hun eigen strijd leveren en er zo toch ook een wedstrijdje van kunnen maken. Je kan je uitleven in een uur!

De C-klasse vertrekt met 12 starters, waarvan 3 Dames die ook 6 ronden gaan rijden. Het is Peter die op zijn MTB als eerste doorkomt,heeft hij voordeel van zijn fiets ??? Hij houdt de leiding en wordt gevolgd door Piet en Susan. En dan volgt Sietse heel knap als je zo voor de eerste keer meedoet, snelle leerling. Hans rijdt goed en schuift langzaam naar voren en blijft Pleun wel voor. Anniek bijt zich vast en komt op de 7e plaats binnen. Marion gaat het blijkbaar leuk vinden en kan net achter Rogier over de streep komen. Daan redt het om bij de eerste 10 te blijven en Kees, die sluit de rij en Arie houdt het even voor gezien deze rit.

 

UITSLAGEN

A-klasse

1e Daan Switters, Volharding

2e Koen Timmerman, Stadion

3e Roel de Vries, Volharding

4e Josh Speer, Stadion

5e Matthijs Kuipers, Stadion

6e Dennis Versteeg, Stadion

7e Jan de Heer, Stadion

8e Remy Meeuwse, Stadion

9e Jacco de Bruin, Stadion

10e Martin vd Berg, Stadion

11e Ernst Eeldert, Stadion

12e Marten Schuurman, Stadion

13e Robert Warmer, Domrenner

 

B-Klasse

1e Mathijs Dielissen, CS 030

2e Miquel Verhagen, Volharding

3e Marius Kranendonk, …….

4e Ger Koenen, AXA Valleirenners

5e Jeroen Meulmeester, Stadion

6e Wiel Wijnen,  ………..

7e Thijs Beetsma, CS 030

8e Marijn Teernstra, Stadion

9e Twan Klijn, CS 030

10e Roland v Domselaar, Stadion

11e Robert Crommentuijn, Stadion

12e Jacco Schuurman, Ledig Erf

13e Stephen Owen,  ………….

14e Ruud vd Velde, CS 030

15e Jos vd Heuvel, Stadion

16e Jan Sanders, Adelaar

17e Thom Stuy, Jan v Arkel

18e Eltjo Keyzer, Volharding

19e Maarten vd Molen, …….

20e Walter v Asch, Eendracht

21e Bart Schuurman, ……..

22e Robert Bartels, CS 030

23e AnneJan Stuy, Jan v Arkel

DNF Jos v Wezel (sleutelbeen breuk)  Chris  McKenny  (lekke band)

 

C-Klasse

1e Peter Schachtschabel, WV Schijndel

2e Piet Hoevers, Volharding

3e Susan v Domselaar, Stadion

4e Sietse Miltenburg, ……

5e Hans Bakker, Stadion

6e Pleun Willemstein, Stadion

7e Aniek Roodekerke, CS 030

8e Rogier Wiercx, Stadion

9e Marion Gerssen, Stadion

10e Daan Westeneng, Adelaar

11e Kees v Wijk, Stadion

12e Arie den Braven, WTC Woerden

 

Klik hier voor de stand na 10 wedstrijden.

Zaterdag 22 december FINALE van de Competitie met prijsuitreiking. Start 11.00 uur, inschrijven vanaf 10.00 uur. Zaterdag 29 december Club Kampioenschappen van de vereniging Domrenner, CS 030 en het Stadion. Inschrijven vanaf 10.00 uur, start 11.00 uur. OOK dan kan een IEDEREEN mee doen in deze wedstrijd.

Jan Haaksman