10e rit veldritcompetitie WV Het Stadion

17 december 2019, door veldrijden

Het is de 10e en voorlaatste rit van deze competitie. Nog een paar keer en het is weer voorbij, de volgende rit is de laatste van deze competitie en dan kan de eindstand worden opgemaakt. Veel deelnemers houden de standen goed in de gaten en weten wie er in de gaten gehouden moeten worden. Ja, het zal toch niet gebeuren dat in de laatste rit er nog een tegenstander je voorbij gaat in de eindstand? Het scheelt soms maar een paar punten.. Spannend !!

Er staan vandaag 56 deelnemers aan de start. Ze hebben het rondje verkend en het is weer anders dan de andere keren. Veel draaien en keren in de modder, dat kan ook niet anders door het vele hemel water van de laatste dagen. Een lastige schuine kant maakt het rondje helemaal af. Een parcours zoals je alleen op de Nedereindse Berg aan kunt treffen.

We hebben na de wedstrijd fietsen gezien die niet alleen een paar kilo zwaarder maar ook onherkenbaar zijn geworden. Tandwielen? Remmen? Banden? Je weet dat ze er onder zitten en het ook moeilijk hebben en maar hopen dat ze blijven werken… Een afdaling nemen zonder je remmen, een bultje op met een paar kilo meer… Ze moesten wel en de meesten haalde de streep, enkele konden niet meer verder. JAMMER .

A-klasse
De A.klasse vertrekt met 16 man, een inmiddels vaste groep die aan elkaar gewaagd is en elkaar ook bestrijden tot het einde van elke wedstrijd. Bij de eerste doorkomst kijken we naar de ronde tijd en zien dan hoeveel rondjes er gereden gaan worden, de man op kop die maakt dan de dienst uit. De 1e doorkomst is het Mathijs op kop en daarna is het 3 ronden lang Koen die een kleine voorsprong verdedigd ten opzichte van zijn achtervolgers. Dan komt Matijn naar voren, zet zich op kop en knokt zo door. Er op en erover noemen we dat. Achter hen verschuiven de renners van plek de een zakt er door de ander komt op stoom. We zien Josh die het even moeilijk heeft en dat kost hem wat plaatsen, Richard schuift elke ronde een plekje op ten koste van Marten K en Jacco. Roel en Remy moeten hun best doen om Rein voor te blijven die deze rit in de A categorie is gestart en keurig bij de eerste 10 eindigt. Jan ,Martin en Marten S houden elkaar goed in de gaten en blijven dicht bij elkaar. Frans, Luuk en Wiel sluiten de rij en vonden het niet echt erg dat het voorbij was, het kost heel veel energie in de modder en met een modder fiets onder je. Het moet je liefhebberij wel zijn anders ben je er niet bij op een dag als vandaag.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en buiten

Uitslag A Klasse ; 1e Matijn Straatsma Domrenner , 2e Koen Timmermans Stadion ,3e Richard Sleumer CS 030 ,4e Mathijs Kuipers Stadion ,5e Marten Koster de Zwaluwe ,6e Jacco de Bruin Stadion ,7e Josh Speer Stadion ,8e Roel de Vries Volharding ,9e Remy Meeuwsen Stadion ,10e Rein Falke NoordWest ,11e Jan de Heer Stadion , 12e Martin van de Berg Stadion ,13e Marten Schuurman Stadion ,14e Frans Hovink Kannibaal ,15e Luuk Schuurmans Domrenner ,16e Wiel Wijnen ….

B-Klasse
De B klasse vertrekt met 1 Dame en 25 Heren waarvan een ploegje van CS030 die de strijd ook onderling aangaan met een goed resultaat 1e en 2e worden ze in deze rit, bij de eerste doorkomst zijn het ook Twan, Mathijs en Ossip met kort achter zich dan Tom die ook op gang moet komen, maar wel in de laatste ronde op is geschoven naar plekje 3. Op kop wordt er gewisseld en zien we Ossip wegvallen. Ron komt langzaam naar voren maar Jacco blijft hem wel voor. Achter hen is er volop strijd en word er van plaats gewisseld. Nigel houd Dolf en Roland achter zich en Sjoerd met Bas hebben Jos in de tang. Tim is er ook weer eens en houd stand tussen de grotere mannen, een groepje club genoten bestrijden elkaar onderling. Robert, Cas zit er mooi tussen dan Walter, Pieter en Gertjan. Dan nog een rijtje zwoegende mannen die het moeilijk hadden en verlangend naar het bordje van de laatste ronden uit keken. Joey Alex en Ossip waren ondertussen van het strijd toneel verdwenen met pech of was de motor op?

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Uitslag B.klasse ;1e Mathijs Twisk CS030 , 2e Twan Klijn CS030 ,3e Tom van Lint Stadion ,4e Jacco Schuurman Ledig Erf, 5e Ron Bol Volharding ,6e Nigel v d Burg Hellas ,7e Dolf Kloosterziel WTC de Amstel , 8e Thijs Beetsma CS030 ,9e Roland van Domselaar Stadion ,10e Sjoerd Kuipers CS030 ,11e Jos v d Heuvel Stadion ,12e Bas Zeegers CS030 , 13e Tim van Noort Woerden ,14e Robert Crommentuyn Stadion ,15e Cas Coppens ZTIKZ ,16e Walter van Asch Stadion , 17e Pieter Bouman Stadion ,18e Gertjan de Greef Stadion ,19e Jurjen Boog Hellas ,20e Hans Vaneker WTC Maarssen , 21e Rob Verheul …., 22eAnn Schoot Uiterkamp CS030 ,23e Kalle Smit Volharding . DNF Joey van Lint ,Alex Vos ,Ossip v d Vegte .

C-Klasse
15 starters in de C.klasse deze morgen. Jong en Oud. Door en met elkaar voor hun eigen rondjes, het worden zware ronden dat is wel zeker. Van af ronde 1 is het Arne die de leiding neemt met eerst nog Meinte in de buurt. Susan komt naar voren en Kees zakt naar achteren. Pleun is nu opgeschoven naar plekje 4 en kan die vast houden, Eric was er weer en hield Rowan achter zich. Rogier ging Kees weer voorbij en Lars en Sander volgde en hielden elkaar in de gaten. Arie bleef Daan weer voor die net de start miste, ook Paul had wat fiets probleempjes en ging in de achtervolging. En Herman zijn fiets +- 10 KILO (te veel).

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, fietsende mensen, fiets, boom, buiten en natuur

Uitslag C klasse .1e Arne Witsenburg Stadion jeugd ,2e Meinte Veenstra Eemland ,3e Susan van Domselaar Stadion ,4e Pleun Willemstein Stadion ,5e Eric Lemcke ….. ,6e Rowan Danckaart Stadion jeugd ,7e Rogier Wiercx Stadion ,8e Kees van Wijk Stadion ,9e Sander Nieuwhoff Stadion Jeugd ,10e Lars van de Berg Stadion jeugd ,11e Arie den Braven Woerden ,12e Daan Westeneng Adelaar ,13e Paul ten Ham CS030 ,14e Herman Bretveld .

Volgende week Zaterdag 22 Dec is de laatste rit van de Veld competitie (11e rit). Inschrijven vanaf 10.00 uur Start om 11.00 uur, daarna wordt het klassement opgemaakt en de prijzen uitgereikt. Iedereen is weer welkom ook met je MTB/ATB fiets.

Zaterdag 29 december zijn de jaarlijkse clubKampioenschappen. Dezelfde tijden, ook hier mag een ieder starten, als je alleen geen lid bent van Het Stadion doe je niet mee om de prijzen

Jan Haaksman

 

Bekijk hier de tussentand om te weten of je zaterdag nog ergens voor te strijden hebt.