De 10e rit in de veldritcompetitie 2023

29 december 2023, door Marten Schuurman

Het is nu droog en het zou zo blijven vandaag dat treft ,maar nu waait het weer hard net geen code GEEL anders hadden we het misschien moeten afblazen .Een wat kleiner aantal renners meld zich ,ziek.? vakantie ? of gewoon we willen niet weer een modder bad/gevecht.

Het parcours is vrijdag middag al uit gezet en wordt door Chris na gereden maar goed ook sommige linten gebroken of er af gewaaid ,zou zo maar kunnen, al dat werk is niet voor niets geweest een vaste groep is er wel en wat nieuwe gezichten in de A.klasse waar door er weer volop is gestreden door een kleine 40 renners en rensters .Voor de jury wat minder schrijf werk en in de B.klasse kon het net op een pagina schrijft wat makkelijker en als je dan 5 leden van een familie als jury krijgt aan geboden ,maak je daar graag gebruik van .

A-klasse
11.00 uur de A klasse vertrekt met 17 renners ,waarbij Bart Lemmen (prof) dat hij er dan ook boven uit steekt is niet vreemd deed hij ook al eerder als Elite ,hij neemt gelijk de leiding en komt als eerste door en dat 7 ronden lang ,ik zie niet dat hij puft heeft vast al veel trainings kilometers in de benen .Het zijn Matijn ,Dennis,Martin en Querian die het gaatje niet groter willen laten worden en onderling van plekje wisselen en ook heel hard reden ,maar de vogel was gevlogen . Carlo kwam lopend terug met een gebroken ketting, jammer,.
Remy ,Dennis ,Tom en Hidde hielden elkaar in de gaten en knokte voor de beste plaats en punten ,Mathijs bleef Jacco net voor en Frank deed zijn best met zijn singel speed kwam hij toch soms wat te kort ,met tegen wind niet maar wel van wind af ,knap hoor zo zonder versnellingen ,Jasper meld zich ook af met pech.? Tycho en Carsten hebben het moeilijk en sluiten de rij .Micca heeft zich al vroeg afgemeld met materiaal problemen .Hoe stoer is het dan als je later kan zeggen ja maar ik was mooi ……ste achter Prof Bart Lemmen .

UITSLAG A .klasse 1e Bart Lemmen .2e Dennis van Eijk . 3e Martin van de Berg . 4e Matijn Straatsma . 5e Querian Eijgelsteijn . 6e Remy Meeussen .7e Dennis Versteeg . 8e Tom Snijders .9e Hidde Smits . 10e Mathijs Kuipers . 11e Jacco Schuurman . 12e Frank Nieuwendijk . 13e Tycho Parmentier . 14e Carsten van de Berg . DNF Micca Blijleven . Carlo Vermeulen . Jasper de Heus .

B-klasse
11.01 uur in de B.klasse vertrekken 25 renners waarbij 2 dames en dat dan bij de eerste doorkomst Manon op kop rijd is mooi om te zien, heeft nu ook snel leren starten ,Ossip en Hugo volgen en nemen dan de kop over ,en als Hugo op kop zit geeft hij die ook niet meer af .

Michiel heeft een mooi plekje gevonden en kan die vasthouden goed voorin ,en Ron weet zich voorin te handhaven ,Tom ,Nigel en Mark en Pleun wisselen van plaats en als de laatste ronden wordt gegeven weten ze dat ze goed zitten mooi bij de eerste 10 ,Tasso blijft

Robert ,John en Timo wel voor ,Dirk ziet kans elke ronde een plekje op te schuiven ,ja als er een onderuit gaat mag je er best voorbij ,Roland ziet Teun en Gertjan naderen maar blijft ze toch voor ,Tim ging door de aanmoedigingen sneller rijden ,of leek dat maar zo ,Walter kwam op de GROTE plaat voorbij en had dan niet de wind mee ,Heleen deed het goed nu bij de eerste 20 ,Jos kon van niemand profiteren en reed steeds alleen ,Ann had er zin in en leefde zich uit door nog een extra rondje te rijden ,wilde zeker een uur op de fiets zitten .
Jasper was echt de laatste en genoot op zijn manier van dit spelletje ,volgens mij met de gedachte ,, Mee doen is belangrijker ………………!

UITSLAG B.klasse ; 1e Hugo ten Hove .Stadion . 2e Manon Milner . 3e Ossip van de Vegt . 4e Michiel Maas .5e Ron Bol . 6e Tom van Leeuwen . 7e Nigel van de Burg . 8e Mark van de Wiel . 9e Pleun Verheijen . 10e Tasso Zoeteweij . 11e Robert Crommentuyn .12e Jonh van de Hoef . 13e Timo Klok . 14e Dirk Rietberg . 15e Roland van Domselaar .16e Teun Ketelaars .17e Gertjan de Greef .18e Tim Brinkman .19e Walter van Asch . 20e Heleen Gierveld .21e Jos van de Heuvel .22e Ann Schoot Ruiterkamp . 23e Jasper Blom .DNF Arjan Pas .

C.klasse
= de uitslag 1e Susan van Domselaar .2e Ruurdje Procee

Morgen, Zaterdag de 30e Dec rijden we de 11e rit van de competitie ,graag zien we weer heel veel deelnemers. Zo snel als het kan maken we de eindstand op en reiken we de verdiende prijzen uit ,zou ook leuk zijn als het lekker druk is .Dus graag tot de 30e ….inschrijven en aanmelden kan vanaf 10.00 uur . Start is om 11.00 uur .

De belangrijke tussenstand vinden jullie hier!

Groet Jan Haaksman .