10e veldrit Stadion clubcompetitie Nedereindseberg

10 december 2017, door veldrijden

De 10e rit op de 9e December met baggerweer. Het was de hele week al niet best en het bleef zo. Zouden er nog wel renners komen gezien de omstandig heden en vooruitzichten? Gelukkig wel! anders sta je daar? Het was niet dringen, er was ook een rit in Amersfoort en daar zullen de omstandigheden niet veel beter geweest zijn. Daar is het in het bos, dus geen vette bagger/klei dat dan weer wel. 33 stoempers vertrekken.

De A-klasse vertrekt voor een wat aangepast rondje, het zal toch wel zwaar genoeg worden. Het zijn Josh en Roel die al snel er samen van door gaan. Met Josh op kop na de 4e doorkomst, neemt Roel het even over, maar moet toch Josh weer laten gaan. Het zijn Jan en Remy die het Koen moeilijk lijken te maken. Hij bijt zich vast en het lukt hem om Martijn voor te blijven. Thomas heeft niet verkend en neemt de verkeerde route. wat hem de nodige plaatsen kost. Thijs ziet het niet meer zo zitten en stapt er uit, geen uitslag voor hem deze keer. Er werden 9 ronden afgelegd in 55 min door deze A-renners.

In de B-klasse is het op kop spannend, het gaat tussen Jacco en Ernst. Wie zal in de laatste ronde op kop doorkomen? Ernst heeft de leiding genomen en bouwt een kleine voorsprong op. Hij moet het ook niet zo hebben van dat draaien en keren. Jacco doet er alles aan, maar de vogel is gevlogen. Marijn stoomt op naar de 3e plaats en blijft gespaard voor pech en komt dan ook zo over de finish. Jacco Sch stampt door en komt keurig als 4e over de streep. Chris is op gang gekomen en haalt elke ronde wel iemand in en dat is goed voor plek 5. Jeroen is het die kort achter hem binnen komt. Het lukt Ron om Jos v d H voor te blijven, met daar kort achter dan weer Marten en Roland, die dan zo de eerste 10 volmaken. Dan volgen nog GertJan, John, Robert en Ron sluit de rij. Luuk stopte eerder en had het wel een beetje gehad zo in de bagger.

De C-klasse vertrekt met 10 renners, waaronder toch weer twee dames die niet bang zijn voor de omstandigheden. Enkele rondjes zijn het Henri en Johan die om de koppositie strijden. Het lukt Johan om een gaatje te slaan en laat Henri  wat achter. Susan knokt zich nu naar de 3e plek en kan die goed vast houden. Vincent komt naar voren en houdt zijn plekje op 4 vast tot het einde. Rogier blijft Piet en Arie voor, en zijn o zo blij als de laatste ronde wordt aan gegeven door de jury. Cinta deed haar rondjes op eigen kunnen en Linus reed net zolang tot zijn vader ook klaar was en ze samen weer op huis aan konden. Rob startte niet, was al voor de start onderuit gegaan een beetje stram en dan maar weer naar huis, volgende keer dan maar weer hopelijk

Fietsen afspuiten op de daarvoor aangewezen plaats kan ook al. Scheelt een hoop blubber, want wat kan je daar mee als je in een flat of woning zonder tuin woont.

 

UITSLAGEN;

A-klasse

1e   Josh  Speer   de Adelaar

2e   Roel de Vries  de Volharding

3e   Jan de Heer  Het Stadion

4e   Koen  Timmermans  Het Stadion

5e   Martijn  Broekman  de Volharding

6e   Remy  Meeuwse  Het Stadion

7e  Thomas Parie   QLC

DNF  Thijs  Beetsma  CS 030

 

B-klasse

1e  Ernst  Eeldert  Het Stadion

2e   Jacco de Bruin  Het Stadion

3e   Marijn  Teernstra  Het Stadion

4e   Jacco  Schuurman  Ledig Erf

5e  Chris  Mc Kenney   SRAM Factory

6e  Jeroen Meulmeester  Het Stadion

7e  Ron Bol  de Volharding

8e  Jos v d Heuvel  Het Stadion

9e  Marten  Schuurman  Het Stadion

10e Roland  v Domselaar ………….

11e  GertJan de Greef  de Fratsers

12e  John v d Hoef  CS 030

13e  Robert Crommentuyn  LedigErf

14e  André v d Poel  de Volharding

DNF Luuk Timmermans   RETO

 

C-klasse

1e  Johan Janszen  Het Stadion

2e   Henri  Gerrits  Team Indalo

3e  Susan van Domselaar Het Stadion

4e  Vincent v d Berg  CS 030

5e  Rogier  Wiercx  Het Stadion

6e  Piet  Hoevers  de Volharding

7e  Arie den Brave WTC Woerden

8e  Cinta Depondt  Het Stadion

9e Linus  Broekman Het Stadion

Rob Verheul niet gestart

 

Volgende week is er een SNERT rit, dat houdt in dat alle deelnemers na de rit aan de erwtensoep kunnen. Als het dan ook nog eens snert weer is, zal dat zeker smaken, zorg dat je er bij bent!!! Zaterdag de 16e december 11e rit van de competitie, start 11.00 uur inschrijven kan vanaf 10.00 uur. Iedereen is welkom ook met een ATB/MTB fiets.

Klik hier voor de tussenstand na 10 wedstrijden.

Jan Haaksman