11e veldrit Stadion clubcompetitie Nedereindseberg

17 december 2017, door veldrijden

Zullen we het maar niet over het weer hebben? Of toch maar wel! De gladheid t heeft wel invloed op het aantal deelnemers, 30 stoere renners die het slechte weer willen trotseren. Als je van huis gaat met het ijs op de weg en op de auto’s en je ziet zo hier en daar wat uitglijders dan weet je dat het op het parcours niet veel beter kan zijn. Maar Johan was al weer bezig met een rondje, dat moeilijker is maar wel te doen met wat stuurmanskunst.

Er is wel twijfel, kan het? Is het verantwoord? Na wat overleg en parcours verkenning gaan we het toch wel doen ,een enkele renner was al onderuitgegaan voor dat er gestart zou worden, afwachten dan dus .

De A.klasse vertrekt en er wordt naar uitgekeken of ze allemaal de eerste ronden goed door zullen komen nou in 6 minuten was het Koen die langs komt met Josh kort achter zich , de volgende ronde is het Josh die op kop door komt. Het lijkt er op dat hij de  leiding niet meer afstaat, maar Koen komt nog heel dichtbij in de laatste ronde. Een banddikte verschil, maar Josh redt het net! Mooi om te zien dat er dan heel diep wordt gegaan. Lodewijk komt naar voren en schuift door naar plek 3. Het is Roel die is op de 4e plaats doorkomt en ook vast houd. Luc gaat door en laat Max achter zich, die afstapt met wat pijntjes. Na een tweede val hield hij het voor gezien. Erick strijd door tot het uur bijna vol is en plaatst zich als 6e deze rit .

De B.klasse vertrekt met 14 renners en het is Ernst die leiding neemt. Die houdt hij keurig tot aan de finish. Jacco en Jeroen blijven elke ronde heel dicht bij elkaar en maken het spannend tot aan de finish. Marten rijdt een keurige wedstrijd en komt op de 4e plaats, zijn beste klassering dit seizoen! Marijn lukt het om in de laatste ronde Ron nog voorbij te gaan en zo nu een 5e plaats te pakken. Ron is 6e. John is in de slag met Chris om de plaatsen 7 en 8

GertJan heeft wat problemen en zakt wat naar achteren maar rijd wel uit, Roland en Ronald verdelen de punten op de 9e en 10e plaats ,Eltjo en Pleun sluiten de rij .

Hierbij zeg ik zelf maar even dat er een foutje is gemaakt bij het jureren ,laat het maar weten ,kom ik er op terug .

De C.klasse vertrekt nu weer met 4 Dames die niet bang zijn voor de modder en andere ongemakken ,ze doen niet onder voor de mannen ,het lukt Johan om gelijk een kleine voorsprong te pakken en die ook niet meer afstaat ,Henri volgt en moet Aniek voor laten gaan die even moest wennen aan de situatie op het rondje ,het lukt Susan om Piet voor te blijven tot aan de finish ,Rogier volgt op korte afstand voor Arie die nu 7e werd de dames Cinta en Cathy sluiten de rij .

Na het rijden kon men zich opwarmen aan warme SNERT /of koffie en hopelijk weer heel huiswaarts keren ,nog 1 rit te gaan van deze competitie op Zaterdag de 23e Dec met na de rit de prijsuitreiking van de prijzen .

En de laatste Zaterdag van dit jaar de clubkampioenschappen ,zelfde tijden en een mooi rondje met hopelijk goed weer en omstandigheden .

UITSLAGEN

A. Klasse

1e Josh Speer de Adelaar

2e Coen Timmermans Het Stadion

3e Lodewijk Ritsma CS 030

4e Roel de Vries de Volharding

5e Luc v d Lecq Het Stadion

6e Erick v Lakerveld LRTV Swift

DNF Max Haaksman

 

B.klasse

1e Ernst Eeldert Het Stadion

2e Jacco de Bruin Het Stadion

3e Jeroen Meulmeester Het Stadion

4e Marten Schuurman Het Stadion

5e Marijn Teernstra Het Stadion

6e Ron Bol de Volharding

7e John v d Hoef CS 030

8e Chris Mc Kenney SRAM Factori

9e Ronald Poillot …………

10e Roland van Domselaar ..

11e Eltjo Keijer Ledig Erf

12e GertJan de Greef de Fratsers

13e Pleun Willemstein Het Stadion

DNF Bart Schuurman kapotte derailleur

 

C. klasse

1e Johan Janszen Het Stadion

2e Aniek Roodekerke CS 030

3e Henri Gerrits Team Indalo

4e Susan van Domselaar Het Stadion

5e Piet Hoevers de Volharding

6e Rogier Wiercx Het Stadion

7e Arie den Brave WTC Woerden

8e Cinta Depondt Het Stadion

9e Cathy de Graaf Het Stadion

Jan Haaksman

 

Fridolin van der Lecq stond langs het parcours en schoot zo’n 150 mooie actiefoto’s!