12e veldrit Stadion clubcompetitie Nedereindseberg

23 december 2017, door veldrijden

Ja , ja alweer een afsluiting van de veldcompetitie. Nog één keer hiervoor aan de bak en dan afsluiten met de eindstanden, we missen nog al wat deelnemers maar ja, zo met de kerst voor de deur worden er andere plannen gemaakt en dan komt fietsen op plek 2 of 3. Gelukkig hebben we trouwe klanten en als je hoog staat in de eindstand wil je daar toch ook wel blijven staan zo niet misschien een plaatsje op schuiven.

Een aantal leuke feitjes over het afgelopen seizoen: Dit jaar hebben er 124 verschillende renners meegedaan, wat uiteindelijk resulteerde in 478 starts. Heel erg leuk om te zien dat onze wedstrijden zo populair zijn! De hoogste opkomst was 53 op zaterdag 4 november.

Er waren vandaag zieken, geblesseerden, vakantiegangers, werkers, enzovoort. De jury heeft dan wat minder schrijfwerk maar moet wel scherp zijn en blijven natuurlijk. 1 punt meer of minder kan belangrijk zijn. Toch wel!

De A klasse vertrekt met 11 man en het is in ronde 1 Lodewijk die als 1e doorkomt maar blaast hij zich op? volgende ronde als 2e en dan nog een keer als 3e. Josh neemt de leiding over en gaat als een speer, hij doet zijn naam eer aan: SPEER is zijn achternaam. Koe rijdt vanaf de 4e ronde op plek twee en die hield dat vast tot het eind. Het is Roel die naar voren komt en Jan voor kan blijven. Ernst startte tussen de A-renners, maar gaf de pijp aan m……..DNF staat er dan achter je naam Martijn schoof langzaam op en bleef Lodewijk voor die dan Remy en Robert naar plaats 7 en 8 verwees .

Podium A-klasse

De B klasse vertrekt met 13 renners hier was er nog onderlinge strijd om de punten voor het eindklassement, Jacco S. had het rondje goed verkend en ziet kans in de 1e ronde op kop door te komen, maar dan… Een valpartij en hij zakt langzaam weg. Hij bijt zich vast op de 4e plaats en kan zich daar handhaven. Jeroen heeft een goede dag en/of benen en rijdt vervolgens 6 ronden op kop tot de finish. Marijn is in de slag met Marten die er een eindsprint van maakt en nu als 2e binnen komt 3e dus Marijn. Deze keer het lukte Chris ook om van achteren naar voren te komen met plek 5 op het eind 6e wordt Roland die zo Robert en Theo voor bleef, Gert-Jan moest opschieten want die zou de einduitslag komen verwerken en kon zo een aantal punten ook voor zich zelf bij tellen. Wouter volgde op korte afstand en bleef Frank en Gert-Jan de V zo dan wel voor. Bart had wederom pech en moest de strijd eerder staken.

Podium B-klasse

Deze keer in de C.klasse 11 starters, het is weer Johan die op kop doorkomt elke ronde weer met Henri kort daar achter. Jammer, Aniek rijd al snel lek en ja daar sta je dan einde wedstrijd en ze kon nog wel wat punten gebruiken helaas. Met Jan gaat het goed hij komt naar voren met zijn MTB en bijt zich vast op de 3e plek het zijn Rogier, Piet en Frans die in de achtervolging moeten en laten zo Susan achter die dan wel Arie en Cinta weer achter zich weet te houden. Linus trapt gewoon door als enig jeugd lid en maakt zijn rondjes met een glimlach en word goed aangemoedigd door de kijkers, goed gedaan hoor!

Podium C-klasse

Linus Broekman

 

Zo snel als het kon is de einduitslag opgemaakt GertJan hielp daarmee professioneel met laptop en al.Voor dat de bekers naar de winnaars gingen werd er bedankje uitgesproken aan allen die dit weer mogelijk maakten de Deelnemers voor hun komst, Johan onze parcour bouwer, Maureen voor het inschrijven en het schoon maken van de rugnummers, de jury voor het schrijfwerk, de schenker van alle bekers, de Dames die onze koffie verzorgde, Chris voor het afzet lint van SRAM, GertJan voor het verwerken van de uitslagen en Jos voor het werk van het op de site zetten van alles wat er wekelijks was gebeurd.

 

Merijn Ellenkamp was zaterdag bij de veldrit foto’s gemaakt. Het zijn hele mooie foto’s geworden! Klik hier voor alle foto’s. Mocht je het origineel willen hebben (zonder logo), dan kan dit voor 3 euro per foto. Merijn is namelijk aan het sparen voor een nieuwe camera Er kan dan een mail worden gestuurd naar merijnellenkamp@gmail.com

 

UITSLAGEN; laatste rit

A.Klasse

1e Jos Speer de Adelaar

2e Koen Timmerman Het Stadion

3e Roel de Vries de Volharding

4e Jan de Heer Het Stadion

5e Martijn Broekman de Volharding

6e Lodewijk Rintsma CS 030

7e Remy Meeuwsen Het Stadion

8e Robert Warmer Domrenner

DNF Marc Scholman ,Ernst Eeldert ,Teunis de Peuter

 

B.Klasse

1e Jeroen Meulmeester Het Stadion

2e Marten Schuurman Het Stadion

3e Marijn Teernstra Het Stadion

4e Jacco Schuurman Ledig Erf

5e Chris Mc Kenney SRAM factori

6e Roland Domselaar …………….

7e Robert Crommentuyn Ledig Erf

8e Theo v d Werf de Volharding

9e GertJan de Greef de Fratsers

10e Wouter Beetsma Ztikz

11e Frank Nieuwendijk ……………

12e GertJan de Vilder Het Stadion

DNF Bart Schuurman

 

C.klasse

1e Johan Janszen Het Stadion

2e Henri Gerits team Indalo

3e Jan van de Wel Het Stadion

4e Rogier Wiercx Het Stadion

5e Piet Hoevers de Volharding

6e Frans Fluitsma Het Stadion

7e Susan van Domselaar Het Stadion

8e Arie den Brave WTC Woerden

9e Cinta Depondt Het Stadion

10e Linus Broekman Het Stadion JEUGD

DNF Aniek Roodekerke (lek)

 

Bij deze alle resultaten en eindstanden van de veldritcompetitie 2017.

Zaterdag 30 December de CLUBKAMPIOENSCHAPPEN van verschillende verenigingen Open wedstrijd waaraan door een ieder kan worden deelgenomen.

Voor elke club worden de standen bij gehouden en verwerkt met de prijsuitreiking direct na de wedstrijd, inschrijven vanaf 10.00 uur START om 11.00 uur.

 

Jan Haaksman