1e rit Veldcompetitie Stadion Nedereindseberg 2018

14 oktober 2018, door veldrijden

13 okt, 26  graden: 1e Rit Veld competitie

Het is droog, het is zonnig en de temperatuur zomers warm met 25 graden, maar we gaan toch veldrijden. Ja maar dat is toch een wintersport? Klopt maar vandaag dus even niet. Sommigen moeten even wachten tot het weer omdraait en de regen het parcours verandert in een modderpoel. En ook dan zijn er renners die dat dan weer prettig vinden. Nou de jury stond gewoon lekker in de zon, scheelt een dikke jas en meer.

Ondanks of dankzij het weer staan er 40 man en 1 dame aan het vertrek voor de 1e rit  van de competitie, verdeeld over 3 categorieën. Een mooi begin dat weer mogelijk is gemaakt door een aantal nieuwe mannen die er veel tijd en energie in hebben gestoken. Ook de vaste trainingsavond op woensdag wordt druk bezocht om zo de kunstjes van het veldrijden onder de knie te krijgen.

Als om 11.00 uur de A-klasse vertrekt met 11 renners en de snelste na iets meer dan 5 minuten doorkomt, weten we dat het een mooi ruim rondje is. Enkele ronden zijn het Jan, Roel, Mathijs, Jacco en Thomas die kort bij elkaar langs komen. Wisselen dan van plek en nemen afstand van elkaar. Het is Roel die de leiding neemt en niet meer afstaat. Jan volgt en blijft Mathijs en Jacco voor, Josh en Thomas rijden daar weer kort achter. Dennis moest op gang komen maar bleef Remy en Martin wel voor en Ernst kwam lopend met een lekke tube, wel over de streep. Koen stapte af, had zich in de eerste rondes OPGEBLAZEN (denk ik ).

Even na 11.00 uur vertrekt de grootste groep van 22 renners in de B-klasse met weer wat nieuwe gezichten en ze reden bijna net zo snel rond als de A-renners. In de 2e ronde nam Wim de leiding en behield die tot aan het einde. Achter hem waren het Martijn en Miquel die er alles aan deden maar niet veel dichterbij kwamen op de koploper. Mattis, Marten en Thijs volgden elkaar en probeerden het verschil niet te groot te laten worden. Jeroen deed heel goed zijn best en bleef Chris nu voor. Robert volgde en bleef Bart net voor in de laatste ronde.  De anderen zwoegden en zweten tot ook zij de laatste ronde kregen.

In de C-klasse was de groep niet zo groot en zie de enige Dame reed 5 ronden op kop met Piet in het wiel. Ze gaf niet op, maar moest in de eindsprint het afleggen deze keer. Charles en Arie van B gingen strijdend door voor de volgende plekken. Pleun volgde op korte afstand en met dit weer nog wel het vakantie gevoel op plaats 5. Kees, Rogier, Daan en Arie waren vast blij toen ze de laatste ronde kregen.

Met dank aan de Jury, die zo weer de uitslagen op papier hebben gezet. Even dan nog wat linten weg halen en ook deze veldrit is weer ten einde.

UITSLAGEN

A-Klasse

1e Roel de Vries, Volharding

2e Jan de Heer, Stadion

3e Matthijs  Kuipers, Stadion

4e Jacco de Bruin, Stadion

5e Josh Speer, Stadion

6e Thomas Parie, Gravel Club Utrecht

7e Dennis Versteeg, Stadion

8e Remy Meeuwse, Stadion

9e Martin vd Berg, Stadion

10e Ernst Eeldert, Stadion

DNF Koen Timmermans, Stadion

 

B-Klasse

1e Wim Roels, Nike *

2e Martijn Korstanje, WTC Woerden *

3e Miquel Verhagen, Stadion *

4e Mattis Dielissen, CS 030 *

5e Marten Schuurman, Stadion *

6e Thijs Beetsma, CS 030

7e Bauke Kuik, Gravel Club Utrecht

8e Jeroen Hendriks, Stadion

9e Chris McKenney, SRAM

10e Robert Crommentuyn, Stadion

11e Bart Schuurman, Basislid KNWU

12e Gertjan de Greef, Stadion

13e Theo vd Werff, Volharding

14e Jos  vd Heuvel, Stadion

15e Twan Klijn, CS 030

16e Wouter Beetsma, ZtikZ

17e Andre vd Poel, Volharding

18e Pieter Bouman, Stadion

19e Bas Gort, Stadion

DNF Angelo Verhagen, Roland v Domselaar, Jacco  Schuurman

*Op basis van de rondetijden wordt voor de top 5 voor volgende week de A-klasse geadviseerd

 

C-Klasse

1e Piet Hoevers, Volharding

2e Susan van Domselaar, Stadion

3e Charles  Scherly,

4e Arie van Bennekom, Stadion

5e Pleun Willemstein, Stadion

6e Kees van Wijk, Stadion

7e Rogier Wiercx, Stadion

8e Daan Westeneng, Tempo Soest

9e  Arie den Brave, WTC Woerden

 

Op naar de 2e wedstrijd van de Veldcompetitie Stadion Nedereindseberg  op 20 oktober. Start 11.00 uur, inschrijven vanaf 10.00 uur voor een ieder ook met je MTB/ATB fiets.

En ook zondag 21 oktober ben je welkom voor de MNC competitie Veldrijden, start 10.00 uur, inschrijven vanaf 9.00 uur en de jeugd start om 11.00 en 11.30 uur.

Jan Haaksman