1e trainingswedstrijd veldrijden Nedereindseberg

6 januari 2019, door veldrijden

Uitfietsen en dat 4 weken lang?

Ja, je zou het ook de Revanche Wedstrijd kunnen noemen, zo een week na de kampioenschappen, maar dan moet je dat ook zo aankondigen. Of een After Fiets Party met de feestdagen net achter de rug.  Het zou kunnen, maar nee hoor we noemen het gewoon trainingswedstrijdje en dat omdat er belangstelling voor was. Renners hebben er om gevraagd, vinden het prima zo tot eind januari lekker doorgaan met veldrijden.

Het parcours was uitgezet en dan zijn we toch wel benieuwd hoeveel renners hier gebruik van gaan maken. Gelukkig we hebben het niet voor niets gedaan, een 20 tal deelnemers met ook nog gewoon 2 dames aan het vertrek. Ook weer wat nieuwe gezichten die hier dan kennis kwamen maken. Goed idee, het is wat minder druk en je kan je uitleven en ervaring opdoen, komt je de volgende keer wel weer van pas.

De A-klasse vertrekt en doen ook nu weer +/- 6.30 min over de ronde. Jan heeft er zin in en komt een paar maal als eerste door, maar zijn maatjes laten hem niet gaan en bijten zich vast. Koen en Roel blijven in de buurt, jammer Koen rijdt lek en moet de mannen laten gaan. Nu gaat het tussen Jan en Roel, ze rijden nog steeds dicht bij elkaar. Wij maakten ons al op voor de eindsprint tussen die twee. Maar Roel liet het niet zover komen en zal Jan wel los gereden hebben op een stuk wat wij dan net niet kunnen zien. Roel mag zijn handen in de lucht doen, hij heeft er voor geknokt en gewonnen. Jan keurig tweede. Marten houdt het voor gezien. Ernst blijft Robert voor en Martin ging moedig door, maar was blij met de bel voor de laatste ronde. Koen leende een achterwiel en kon toch nog de wedstrijd uitrijden, daar was hij toch ook voor gekomen. Remy had ook een lekke band en moest de wedstrijd vroegtijdig verlaten, vette pech heet dat.

Uitslag A-klasse: 1e Roel de vries Volharding, 2e Jan de Heer Stadion, 3e Ernst Eeldert Stadion, 4e Robert Warmer Domrenner, 5e Martin vd Berg Stadion, 6e Koen Timmermans Stadion. DNF: Remy Meeuwse Stadion, Marten Schuurman Stadion.

De B-klasse vertrekt met twee dames waarvan één voor de eerste maal deelneemt aan een wedstrijd. Het is Lodewijk die de eerste ronde op kop doorkomt en dat 7 ronden lang volhoudt en langzaam een mooie voorsprong opbouwt. Achter hem is er onderling strijd en is het Robert die naar voren komt en zorgt dat Jos er niet meer voorbij komt. Het lukt Rinse met zijn fiets zonder versnelling om toch met de mannen mee te gaan en Rob nog net achter zich kon houden. De fiets van Bernhard kon niet tegen het geweld dat op hem werd overgebracht en hij moest de strijd staken. Rob en Walter wisselden regelmatig van plaats  en Pleun zat eerst achter de dames aan maar kwam langzaam naar voren en hield zijn plekje vast. Aniek kon lang mee en bleef Rogier voor. Bianca sloot de rij en was vast blij dat ze bel voor de allerlaatste ronde kreeg.

Uitslag B-klasse: 1e Lodewijk Ritsma CS030, 2e Robert Crommentuyn  Stadion, 3e Jos vd Heuvel Stadion, 4e Rinse Tjeerdsma, 5e Rob Weerts Stadion, 6e Walter van Asch Stadion, 7e Pleun Willemstein Stadion, 8e Aniek Rodekerk CS030, 9e Rogier Wiercx Stadion, 10e  Bianca Szymanowski. DNF: Bernard.

Volgende week zaterdag gaan we weer verder met de 2e rit van januari.  Inschrijven van af 10.00 uur en de start is om 11.00 uur. En een ieder is weer welkom, ook met een MTB/ATB fiets.

Jan Haaksman.