1e Veldrit Nedereindseberg 2019

13 oktober 2019, door Marten Schuurman

ZATERDAG 12 OKTOBER  – Met in totaal 64 starters is de 1e rit van de competitie verreden, onder echte veld /cross omstandigheden met plassen, modder en glibberige klei mocht men zich uitleven. Als er voetbal wedstrijd zou zijn werd die waarschijnlijk wel afgelast onder deze omstandigheden. Ja dan hoor ik zeggen dit hoort er bij, ja dat zal dan wel maar of je er ook blij van wordt weet ik niet .Gelukkig, de parcours bouwers waren goed bezig, de jury stond ook paraat en de inschrijving had plaats gevonden dus STARTEN maar.

11.00 uur – 17 A renners vertrekken voor een klein uurtje wedstrijd de ronde tijd is om en na bij de 6.30 min voor de snelste. Dat komt neer op 8 ronden koers. Het is Bart Lemmen die resoluut de leiding neemt en met constante ronde tijden op kop blijft, Moran Vermeulen doet er alles aan maar blijft goed volgen en bijt zich vast op plek 2. Het is Josh Speer die na wat plaatsen te zijn opgeschoven op plek 3 stand kan houden, achter hen knokken Ewoud ,Menno ,Jacco ,Koen ,Mathijs,Jan en Dennis om de beste plaatsen binnen de 10 .Wiel was te laat bij de start maar ging in de achtervolging en pakte nog wat renners terug ,verwarring even als men niet in de gaten heeft dat voor hun categorie de laatste ronden was in gegaan ,de jury kreeg door de regen soms geen rugnummer meer op papier was niet leesbaar meer ,excuses als de uitslag wat verwarrend is.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, fietsende mensen, fiets en buiten

1e Bart Lemmen  Domrenner
2e Moran Vermeulen  UCI
3e Josh Speer  Stadion
4e Menno van Hees
5e Ewout van der Kleij Domrenner
6e Jacco de Bruin Stadion
7e Koen Timmermans Stadion
8e Mathijs Kuipers Stadion
9e Jan de Heer  Stadion
10e Dennis Versteeg Stadion
11e Marten Schuurman Stadion
12e Martin van de Berg
13e Mart Reiting  Domrenner
14e Remy Meeuwsen Stadion
15e Robert Warmer Domrenner
16e Mattis Dielissen  CS030
17e Wiel Wijnen

De B.klasse vertrekt met 29 renners waaronder 3 Dames, dat word veel schrijfwerk en dan ook nog een jury lid minder pppppfffff, we doen ons best om het allemaal goed op papier te krijgen,het valt niet mee.
Het is Rein Falke die er zin in heeft en al direct in de eerste ronde met voorsprong door komt en die ook niet meer af staat ,Merijn Teernstra blijft goed volgen en kan zijn plekje goed vasthouden tot het einde met net achter hem Jacco Schuurman op plek 3 ,ook hier is de strijd om de beste plaatsen goed er wordt van plaats gewisseld en de renners zijn toch wel blij als de laatste ronde wordt aangekondigd ,Wim blijft net Tom Stuy voor en Tom van Lint pakt mooi plaats 6 ,dan volgen nog dicht bij elkaar Hans ,Luuk , Robert en Bart die voor een plaats bij de eerste 10 hun best moeten doen ,bij sommige achter volgers is er vermoeidheid en kan een ander nog wat plaatsen opschuiven ,een van de Dames geeft op klein probleempje (jammer) Eva vd Born kan goed mee tussen de mannen knap gedaan ,Jos en Chris hebben een onderlinge strijd en de anderen volgen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, fietsen, fiets, buiten en natuur

1e Rein Falke MTB Noord/West
2e Merijn Teernstra Stadion
3e Jacco  Schuurman Ledig Erf
4e Wim van Leest Jan van Arckel
5e Tom Stuy  Jan van Arckel
6e Tom van Lint  Stadion
7e Hans Spil Adelaar
8e Luuk Timmermans ,,RETO“
9e Robert Crommentuyn Stadion
10e Bart Schuurman  Stadion
11e Roland van Domselaar Stadion
12e Jos van de Heuvel  Stadion
13e Chris Mc Kenney SRAM
14e Maarten van de Molen
15e Peter Janssen Domrenner
16e Walter van Asch  Stadion
17e Eva van Born de Sprinters
18e Thomas Nekkers Domrenner
19e Hans Vaneker WTC Maarssen
20e Robert Bartels CS 030
21e Rob Weerts
22e Marco van Zuilen Stadion
23e Ivana Louhenapessy  Stadion
24e Joey van Lint Stadion
25e Tijmen Hondelink
26e Koen van Jaarsveld  Volharding
27e Sjoerd Kuijpers CS030
28e Bas Zegers CS030
DNF Hanneke Mulder RWC Ahoy.
Deze categorie reed 7 ronden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: fiets, buiten en natuur

De C.klasse start met 2 Dames, 3 Heren en 2 Jeugd renners en gaan er vol tegen aan het is Meinten die als eerste doorkomt met kort daar achter Anouk die de volgende ronde de leiding overneemt en Johan die even op gang moest komen maar wel naar voren kwam Susan  stampt door en haalt er weer een paar in Sander en Lars houden elkaar in de gaten en Arie rijd in eigen tempo zijn rondjes weer uit .Gewoon Meedoen .

1e Anouk van Leest  DTS Zaandam
2e Johan Janszen  Stadion
3e Susan van Domselaar Stadion
4e Meinten Veenstra Eemland
5e Sander Nieuwhoff  Stadion jeugd
6e Lars van de Berg Stadion jeugd
7e Arie den Brave Woerden.

Zo dat was weer de eerste rit ,dat wordt fietsen schoonmaken en ook de modder van je lijf afspoelen. Naast de jury stond ook Lodewijk, de vader van Joey en Tom weer langs de kant om mooie foto’s te maken. Deze kun je terug vinden op zijn facebook pagina.

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten en natuur

Dan werd er door de jongere jeugd om 12.30 uur ook nog gereden met de MTB en hier stonden 11 deelnemers ondanks het weer wel aan de start na een verkennings rondje mochten ze over een kort rondje ook door de modder baggeren en bleven ze lachen, een verrassing was er voor de deelnemers die allen een Medaille+ T shirt  kregen van de Volharding voor hun goede prestatie met Dank aangenomen.

Volgende week de 2e rit inschrijven van af 10.00 uur Start om 11.00 uur. Een ieder is welkom ook met een MTB fiets

Jan Haaksman.