1e wedstrijd clubcompetitie veldrijden

7 oktober 2017, door veldrijden

De Kop is er af.

De 1e rit van de Zaterdag Competitie Veldrijden is weer verreden door een 30 tal deelnemers, er was nog een wedstrijd in Montfoort, volgende rit vast meer deelnemers.

Het heeft veel inspanning gekost om er weer een mooi parcours uit te zetten op en rond de BERG , Johan was al vroeg aan het maaien geweest om zo de vaste lijnen uit te kunnen zetten en met enkele mannen een zaterdag een week er voor  de linten aan de paaltjes geknoopt, maar ja dan gaat het heel hard waaien en daar kunnen de linten dan net niet tegen, breken en rekken uit, de hekken waaien om dus extra werk om op zaterdag toch op tijd te kunnen starten! Gelukkig er kwam hulp om voor de start alles nog eens na te lopen en opnieuw goed neer te zetten extra hulp kan geen kwaad, vele handen maken ………..

Ook voor het jureren was er hulp aangeboden en dat verliep prima, ja het is maar een uurtje ,maar je moet er wel staan. Ook als het weer niet zo lekker is.

De A-renners vertrekken weer als eerste het veld in voor een klein uurtje wedstrijd, het is Josh die er direct van tussen gaat en de leiding neemt en ook niet meer afstaat het zijn Mathijs, Remy en Jan die als trio in de achtervolging gaan en ook van positie wisselen en maken onderling uit wie nummer 2, 3 en 4 zullen worden. Dennis knokt zich wat naar voren en blijft Lodewijk voor Thomas verspeeld een paar plekken, Marco sluit de rij.

De B-klasse start met 13 renners en nu is het Jacco de Bruin  die het Miquel moeilijk maakt en de leiding neemt, Chris komt op gang en schuift steeds een paar plaatsen naar voren en weet zich voorin goed te handhaven, John, Robert, Thijs en Gert Jan doen er alles aan en schuiven een paar plaatsen op, achter hen worden de punten verdeeld door Peter, Angelo, Rob, Eric en Frank. Bert vindt het wel goed zo.

De C-klasse  is 9 renners groot waaronder een drietal dames die zich prima hebben geweerd. Hanneke is al heel snel er van door en de mannen achter haar moeten  er alles aan doen om het gat niet nog groter te laten worden. Het is Henri die Johan net voor kan blijven, Piet en Rogier blijven nu Suzan nog voor, Arie en Cor blijven bij elkaar in de buurt en de jongste Rik heeft het zwaar en sluit de rij, Maaike is onderuit gegaan.

 

UITSLAGEN: A-klasse

1e  Josh  Speer    de Adelaar

2e   Mathijs  Kuipers  Stadion

3e   Remy  Meeuwse  Stadion

4e    Jan de Heer    Stadion

5e  Dennis  Versteeg  Stadion

6e   Lodewijk  Rinsma  CS 030

7e   Thomas  Paris      QLC

8e    Marco  van Meurs  WTC Woerden (mtb)

 

B-klasse

1e   Jacco de Bruin  Het Stadion

2e   Miquel   Verhagen    Stadion

3e  Chris Mc Kenney   SRAM/Factory

4e   John v d Hoef    CS  030

5e   Robert  Crommentuyn   Ledig Erf

6e   Thijs  Beetsma   CS 030

7e  Gert Jan de Greef   de Fratsers

8e  Peter  Schagtschabel   …..

9e   Angelo Verhagen    Stadion

10e   Rob van Dijk …….

11e  Eric  Lemcke   …..

12e  Frank  Nieuwendijk ….

13e  Bert  Vossebelt  Volharding

 

C-klasse

1e Hanneke  Mulder   WV Breda

2e Henri  Gerrits    Team  Indalo

3e   Johan  Janssen  Het Stadion

4e   Piet  Hoevers  Volharding

5e    Rogier  Wiercx   Het  Stadion

6e    Suzan van Domselaar  Stadion

7e    Arie den Brave  WTC  Woerden

8e   Cor v d Sluijs   Volharding

9e  Rik van de Noort  Stadion (jeugd)

gevallen Maaike  Blankman

 

De volgende rit is 14 Okt inschrijven vanaf 10.00 uur START is om 11.00 uur

Iedereen is welkom ook met een ATB/MTB fiets .

 

Jan Haaksman