2e trainingswedstrijd veldrijden Nedereindseberg

13 januari 2019, door veldrijden

Het was nu dan toch wel cross weer!

We zetten een nieuw rondje uit naar het idee van Koen. Zou hij hiermee proberen zijn slag te slaan? Het was droog en de modder viel mee, dus het draaien en keren was wel wat moeilijker maar te doen, was de gedachte. Maar voordat we klaar zijn met uitzetten, begint het te miezeren en daarna te regenen, waar hebben ze zin in? De deelnemers, ze staan er wel klaar voor. Weet zeker dat ze het ook liever droog hadden gehouden, maar ja dit is het echte cross weer wordt er beweerd. Het rondje is wel moeilijker geworden en we zien ook de renners langs komen die onderuit zijn gegaan. De een links en de ander rechts onder de modder. Een enkeling kapt er mee en houdt het voor gezien. Verkeerde banden of geen grip omdat alles vol zit, ja dat krijg je dan. Het kan ook gewoon even niet je rondje zijn in deze omstandigheden, maar we starten wel!

De A-klasse  vertrekt met 9 man en de rondetijden zijn zo rond de 7 minuten. Koen heeft er zin in en komt als eerste door met Max, Jesse, Jan en Mathijs in het wiel. Roel zijn rondje is het niet, hij moet er goed tegen aan om dat groepje te volgen. Koen dacht zo ik heb Jesse gelost die laat ik even achter mij, maar ja er was er nog een. Max nam de leiding en bouwde een mooie voorsprong op. Dan was het Jan die op plek 2 doorkwam en dan weer Koen. Zou het er om gaan spannen? Let op Roel is er ook nog. De laatste ronde gaat in en het is Max op 1 met Koen daar achter en Jan mooi op 3. Het is Roel die Jesse nu voor blijf. Mathijs kan  Robert achter zich houden en Ernst sluit de rij. Hij heeft zijn rondetijden opgeslagen en deed er +/- 7.30 min over en was net binnen het uur klaar. Voor hem is zijn lengte niet in het voordeel, kleine mannen met kinderfietsjes komen hier beter weg waren zijn woorden. Ik denk dat hij zeker gelijk heeft, klein beweegbaar en stabieler op dit parcours is voordeel, maar ja daar heeft hij dan mooi niets aan.

Uitslag A-klasse: 1e Max Haaksman Stadion, 2e Koen Timmermans Stadion, 3e Jan de Heer Stadion, 4e Roel de Vries Volharding, 5e Jesse Haaksman Stadion, 6e Mathijs Kuipers Stadion, 7e Robert Warmer Domrenner, 8e Ernst Eeldert Stadion  9e Jelmer Nuijten Domrenner.

De opkomst in de B-klasse is goed, er staan 19  deelnemers aan het vertrek waaronder 2 Dames. Die starten nu samen met 3 mannen in de B, omdat er geen C-klasse is in deze ritten, ze weren zich dapper. Roland heeft een goede start en komt op kop door, maar heeft hij zich opgeblazen door die snelle start? Hij zakt wat weg, de leiding wordt over genomen door Marijn die achter zich Wiel dichterbij ziet komen, die steeds beter gaat rijden, maar stug doorgaat en de leiding behoudt. Robert, Jan en Twan voelen de hete adem van Jos in hun nek, maar stampen hun energie zo door dat hij hen niet meer inhaalt. Remon blijft Chris en Walter wel voor en Marco was blij dat hij na blessures weer op de fiets zat en mee kon draaien. Susan zat mooi tussen de mannen en bleef Rogier voor. Bianca heeft het veldrijden net pas ontdekt en ondanks het weer vond ze het prachtig. Daan had een valse start maar reed de wedstrijd gewoon uit. Twee man gaven de pijp aan Maarten en spoelden hun fiets heel snel af en hielden het voor gezien. Allemaal waren ze toch wel blij met het bord laatste ronde, nou de Jury  ook hoor!

Uitslag B-klasse: 1e Marijn Teernstra Stadion, 2e Wiel Wijnen …, 3e Roland v Domselaar Stadion, 4e Robert Crommentuyn  Stadion, 5e Jan Sanders Adelaar, 6e Twan Klijn CS030, 7e Jos vd Heuvel Stadion, 8e Remon Brink  FCC de Vaart, 9e Chris McKenney SRAM, 10e Susan v Domselaar Stadion, 11e Walter v Asch Stadion, 12e Marco v Zuylen Stadion, 13e Rogier Wiercx  Stadion, 14e Pleun Willemstein Stadion, 15e Bianca Szymanowski …, 16e Daan Westeneng Adelaar, DNF Maarten vd Molen, Miquel Verhagen.

Nog 2 ritten te gaan, zelfde tijden voor inschrijven en start en iedereen is welkom, mag ook met je MTB/ATB.

Maar dan, het parcours moet weer schoon achter gelaten worden, dat is veel werk. Paaltjes er uit en opruimen, linten verwijderen en afvoeren. Het plan is al aangekondigd en bij Koen hebben zich 6 personen gemeld om op Zondag de 27e januari aan de slag te gaan en zo nodig op 2 februari het opruimen te voltooien.

Maar ………..op zaterdag de 26e na de rit willen we met een groepje alvast het nodige doen en daar kunnen ook veel handen hun werk doen. Heb je zin en tijd ? meld je maar aan, dan gaan we de klus samen klaren. We hebben een auto met trekhaak en een aanhanger voor vervoer aangeboden gekregen, dat scheelt veel gesjouw. Gaan we je zien?

Jan Haaksman.