2e veldrit Nedereindseberg competitie 2015

25 oktober 2015, door veldrijden

Klik hier voor foto’s van Pleun

Prima weer, met leuke wedstrijden bij de 2e Competitie Wedstrijd NedereindseBerg.

 

Het weer voor de veldrijders was prima, droog en niet koud, met weer een ander rondje wat er goed bij lag, en weer nieuwe gezichten aan het vertrek die voor leuke strijd zorgden.

De A klasse vertrekt om klokslag 11.00 uur en met een 1e ronde tijd van 6.32 min komt Matthijs als 1e door met in zijn wiel Niels die in de daarop volgende rondes telkens als 1e doorkomt.  Een lekke band werpt Matthijs terug, maar een ander wiel gekregen en er weer achter aan elke ronde weer een plaatsje opschuiven en aan het eind dan toch nog 5e worden . Achter hen werd er veel strijd geleverd Jan d H  kon Robert voor blijven die wisselde met Martijn, Jan S, Dave, Dennis en Mike naar het einde toe nog wel van plaats en zo na 55 min kon de uitslag op gemaakt worden met Niels van Oosterhout als winnaar .

De  B klasse vertrekt met 12 starters die nu zonder pech allemaal kunnen finishen. Bij de eerste doorkomst is het Roland op kop met Bas daar kort achter bij  de tweede doorkomst heeft Bas de leiding en staat die niet meer af, Chris rijdt sterk en knokt zich steeds verder naar voren wat hem nu dan ook een 2e plaats opleverde. Miquel zat tussen de twee Jossen in wat Jos vd H een 3e plaats opleverde. Tom had zijn dag niet en de anderen zwoegden voort ,uitkijkend naar de bel voor de laatste ronde. Bas Koster won, en dat met een fiets zonder versnelling. Dat heet dan met een singelspeed waar hij mee reed knap werk, volgens Bas ideaal nooit de ketting eraf geen derailleur kapot of in je wiel en minder onderhoud/schoonmaken.

De opkomst is vandaag in de C klasse groot en vol moed starten de 8 deelnemers mooi verdeeld 4 Dames en 4 Heren , Eltina neemt resoluut de leiding en houd dat 5 ronden lang vol. 2 heren volgen Susan in het wiel Piet en Erik en wisselen soms even van plaats met daar weer kort achter Linda, Marion en Ronald. Ton valt uit met materiaal pech, het blijft spannend tot de laatste meters, het lukt Susan de heren voor te blijven en een 2e plek is voor haar met plaats 3 voor Erik.

UITSLAG A. Klasse

1e Niels  Oosterhout   de Mol

2e  Jan de Heer  Stadion

3e  Robert Warmer Domrenner

4e  Jan Sanders  Batauwers

5e Matthijs Kuipers

6e  Martijn Broekman  Volharding

7e  Dennis Versteeg  Stadion

8e  Dave  Helmink  J van Arkel

9e  Mike van der Ham  J van Arkel

 

B.Klasse

1e Bas  Koster  Stadion

2e Chris Mc Kenney  SRAM

3e Jos van den Heuvel Stadion

4e Miquel Verhagen

5e Jos van Wezel Stadion

6e Roland van Domselaar

7e Bert van Dijk  Volharding

8e Jurrian Vis   Stadion MTB

9e Dennis de Jong  Stadion

10e Andrè van de Pol Volharding

11e Johan Janszen  Stadion

12e Tom den Ouden  Stadion

 

C. Klasse

1e Eltina van Wijk  Napoleon Games

2e Susan van Domselaar Stadion

3e Erik  Lemcke

4e Piet Hoevers  Volharding

5e Linda Schimancl  Stadion

6e Marion Gerssen  Batauwers

7e Ronald Brugmans CTWT

Ton de Haan Ede pech DNF.

 

Voor hen die de stand willen bij houden, de puntentelling is als volgt  nr 1 krijgt 12 punten nr 2 krijgt 11 punten nr 3 krijgt 10 punten enzovoort  nr 12 krijgt 1 punt en de rest ook. Starten en uitvallen door materiaal pech ook 1 punt. Voor de einduitslag telt de helft van de wedstrijden + 1 als einduitslag .

De 31e Oktober geen wedstrijd op de Berg in verband met het Distrikt Kampioenschap Veldrijden in Woerden.

Zaterdag 7 November is een ieder weer welkom, ook met een ATB/MTB fiets!

Jan Haaksman

stand na twee wedstrijden