2e veldrit Stadion clubcompetitie Nedereindseberg

14 oktober 2017, door veldrijden

Wat is dit dan voor een weer? Vanaf vorige week zaterdag toen wij net klaar waren, heeft het alleen maar elke dag geregend, zondag, maandag, dinsdag en ook nog woensdag. Donderdag en vrijdag was het droog en nu ……het lijkt wel voorjaar, is het dan wel weer om te crossen, echt wel er staan er 50 aan de streep te trappelen om het veld weer in te gaan, Dames, Heren senioren en wat jeugdigen die het aandurven.

De A-categorie vertrekt 13 man sterk, het is Remy die na bijna 9 minuten als eerste doorkomt, maar heeft hij zich opgeblazen? Hij zakt langzaam terug, Matthijs volgt hem op enkele ronden en dan komt Martijn op gang en neemt de leiding over en staat die niet meer af. Josh kan zich vast bijten en knokt voor zijn 3e plek  en blijft dan ook Remy voor. Dennis wipt in de laatste ronden nog over Koen heen die dan wel weer Jan d H voorblijft. Ivo rijdt zijn rondjes met ploeggenoot Frank in het wiel en geniet van het weer en het parcours. Martin doet zijn best om bij de eerste tien te eindigen door Lodewijk en Robert  voor te blijven, Hielke staakt de strijd.

Ook nu is de opkomst in de B-klasse het grootst, ze vertrekken met 23 renners en dan is het knokken om voorin te komen en te blijven met zoveel tegenstanders. Miquel kent het rondje en komt als eerste door met Thomas daar kort achter, en die neemt na 3 ronden de leiding over van Jacco die zijn 2e plek constant moet verdedigen. Ernst schuift door naar plaats 3 en houdt die vast tot het einde. Hans schuift ook plaatsen op en blijft nu Miquel voor wat ook Chris nog lukte. John, Marten, Jos en Angelo finishen zo bij de eerste 10 en vonden dat het ook wel lang genoeg had geduurd. De overige renners streden voor wat ze konden en verdeelde de punten…….. er is wat af gezweet met dat mooie weer. Gelukkig lag het parcours er prima bij volgens veel renners.

De C-klasse  is er ook voor Dames die het aan durven te strijden tegen de Heren, en dat gaat in goede harmonie, maar ook hier wordt fanatiek gestreden. Henri komt al snel de 1e ronde voorbij met Aniek op korte afstand, daar achter, als Johan de leiding overneemt is het Aniek die constant op de 2e plaats doorkomt. Henri moet van wiel wisselen, zijn band is er af. Sportief krijgt hij het voorwiel van Pleun, die daardoor niet kan laten zien hoe goed hij is teruggekomen van Hoogte stage. Henri knokt door en komt zo dan toch nog als 3e over de streep (met dank aan Pleun). Het lukt Ginta om Rob voor te blijven met Piet in de buurt, die Suzan wel dichter zag komen. Rogier volgde en Cor bleef Maaike voor, die nu toch weer mee kon doen. Knap van Linus, de jongste deelnemer die niet te stoppen was en net zolang door reed tot ook zijn vader over de streep was!

UITSLAGEN :  A-klasse

1e  Martijn  Broekman   Volharding

2e  Matthijs  Kuipers  Het Stadion

3e  Josh  Speer   Adelaar

4e  Remy  Meeuwse  Stadion

5e  Dennis  Versteeg  Stadion

6e  Koen  Timmermans  Stadion

7e  Jan de  Heer   Stadion

8e   Ivo v d  Noort  Volharding

9e   Frank  Verkoijen  Volharding

10e  Martin v d Berg  Stadion

11e  Lodewijk  Ritsma  CS 030

12e Robert  Warmer  Domrenners

DNF  Hielke  Fluitsma   TWC  Pijnenburg

 

B-Klasse

1e   Thomas  Parie   de Spijkerbroeken

2e   Jacco de Bruin  Het Stadion

3e  Ernst  Eeldert    Stadion

4e  Hans v d Hoeven  Stadion

5e  Chris  Mc  Kenney  SRAM Factorie

6e   Miquel  Verhagen  Stadion

7e  John v d Hoef  CS 030

8e   Marten  Schuurman  Stadion

9e  Jos v d Heuvel  Stadion

10 e  Angelo  Verhagen Stadion

11e  Robert  Crommentuyn Ledig Erf

12e  Bart  Schuurman ….

13e  GertJan de Vilder  Stadion

14e Pieter  Bouman  Stadion

15e GertJan de Greef  de Fratsers

16e Marco van Zuilen  Stadion

17e  Steven de Bruin  C TWC

18e  Ronald van Gils de Fratsers

19e  Tim v d Noort  Stadion

20e  Erik  Lemcke …….

21e Ab  Nederlof  Stadion

22e  Pleun  Willemstein  Stadion

DNF  Meinte  Veenstra  WV  Eemland

 

C-Klasse

1e Johan Janssen  Het Stadion

2e  Aniek  Roodekerke  CS030

3e  Henri Gerrits  Team Indalo

4e  Ginta de Pordt  Het Stadion

5e   Rob  Verheul ….

6e   Piet  Hoevers  Volharding

7e  Suzan van Domselaar Stadion

8e  Rogier  Wiercx  Stadion

9e   Cor v d Sluys  Volharding

10e Maaike  Blanksma SRAM Factory

11e  Linus  Broekman  Stadion Jeugd

 

Volgende week de 21e Okt 3e rit Veld competitie Start  11.00 uur  inschrijven kan vanaf 10.00 uur. Een ieder is weer welkom, ook met een MTB/ATB fiets.

Morgen Zondag 15 Okt  om 11.00 uur en om 12.00 uur  wedstrijden voor licentie houders… en om 13.00 uur speciale FUN-klasse  voor Dames en Heren zonder licentie vanaf 15 Jaar, wees welkom!

Jan Haaksman