3e rit veldritcompetitie WV Het Stadion

28 oktober 2019, door veldrijden

26 oktober 2019. Zonnig weer en 20 graden. Het weer kan je niet tegen houden deze morgen, het rondje is redelijk droog en daar door snel. Sommigen hebben de modderbanden ingewisseld voor banden met iets minder profiel, altijd een lastige beslissing, maar kan wel beslissend zijn. De 60 deelnemers komen over het algemeen goed over het parcours, geen glijpartijen en de fietsen blijven aardig schoon. Ook nu zien we weer nieuwe gezichten die het gaan proberen en daarna weer terugkomen(hopelijk) omdat ze dit dan wel bevalt, maar ja volgende week is alles misschien wel weer anders. Een ander rondje of heel ander weer, het kan maar zo!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, fiets en buiten

Er zijn 19 Starters in de A-klasse. De eersten komen na +-  6,30 min weer langs, dat betekent 8 ronden langs de jury rijden. De jury moet soms de rugnummers zo snel noteren dat de pen het niet voor kan maar met hulp redden we het nog wel. Het is Max op kop met Matijn , Jesse en Dale die lang en kort bij elkaar blijven. Dan volgt een rijtje club genoten van WV Het Stadion die het met elkaar uitvechten in een onderlinge strijd die spannend blijft tot op de streep. Max blijft aan de leiding maar Matijn knokt zich terug en samen gaan ze de laatste ronde in. Ja er moest om worden gespurt met Max als nr 1 en een plaats 2 voor Matijn. Jesse moest Dale voor laten gaan en Jeroen bleef de Stadion ploeg voor waarvan Jan de eerste was. Koen bleef Josh, Jacco en Matthijs op de streep voor. Thomas zakte langzaam wat naar achteren en moest Mattis, Remy,Frans en Mart voor laten gaan. Martin, Luuk en Jacco sloten de rij en Robert was gestopt zag de jur. Allemaal 8 rondes gezwoegd en zo bijna een uur intensief bezig geweest .

UITSLAG A .klasse ;1e Max Haaksman  Stadion ,2e Matijn Straatsma Domrenner  ,3e Dale Watey  BEAT  ,4e Jesse Haaksman Stadion ,5e Jeroen Nieuwenhuijze CS 030  ,6e  Jan de Heer Stadion ,7eKoen Timmermans Stadion  ,8e Josh Speer Stadion ,9e Jacco de Bruin  Stadion , 10e Mathijs  Kuipers  Stadion  ,11e Mart Reiling  Domrenner ,12e Frans Hoveijn  de Kanibaal , 13e Remy Meeuwsen  Stadion ,14e Mattis Nielissen  CS 030 , 15e Thomas Parie  Fietskoerier ,16e Martin v d Berg  Stadion  ,17e Luuk Schuurmans  Volharding  ,18e Jacco Schuurman Ledig Erf  ,  DNF  Robert Warner.

1 Dame en 28 mannen vertrekken in de B-klasse als de A-renners uit het zicht zijn. Voor hen worden het 7 ronden rijden en knokken om de beste plaatsen. In deze groep is de onderlinge strijd heel groot… Was je fietsmaat je verleden week voor? Nou, dan ga ik hem deze keer proberen voor te blijven en is men dan eenmaal over de streep dan kan je er niets meer aan veranderen dus is de uitslag bepalend en heel voorzichtig wil je dan ook wel weten hoe die dan is. Dan kan het gebeuren dat je 7e wordt, je foto in het verslag wordt getoond maar je in de uitslag niet wordt genoemd. Sorry Robert, de uitslag van vorige week klopte niet helemaal, we schuiven je er gewoon alsnog tussen. Dus renners, jullie schuiven na de 7e plaats allemaal een plekje op in de uitslag van 19/10.

De eerste doorkomst is daar en het is Rein Falke die er de gang in heeft met daar kort achter Mathijs en Marijn die deze volgorde enkele ronden vasthouden. Jeroen komt op gang en schuift naar voren ook Nigel schuift op en gaat er nog een paar voorbij, het is nu een gekrioel aan renners A en B lekker door elkaar maar er word goed opgelet door de jury. In de B categorie zien we steeds meer nieuwe gezichten die via clubgenoten worden aangemoedigd om toch ook maar eens mee te doen en dat kan dan ook wel eens tegen vallen. Ja… Langs de kant lijkt het makkelijker dan het is!

UITSLAG B klasse ; 1e Rein Falke  Noord/West  ,2e Matthijs Twisk CS030  ,3e Jeroen Wellner  CS 030  ,4e Nigel v d Burg Hellas  5e Marijn  Teernstra  Stadion ,6e  Ron Bol Volharding ,7e Twan Klijn CS 030 ,8e Jochem Grootjen ..  ,9e Floris Bakker  WTC Amstel  ,10e Roland v Domselaar  Stadion  ,11e Thijs de Beer  Stampers  ,12e ROBERT CROMMENTUIJN Stadion ,13 e Jos  v d Heuvel  Stadion ,14e  Rowan v Maasacker  …,15e Andrè v d Poel  Volharding  , 16e  Chris Mc Kenney  SRAM , 17e Peter Jansen  Domrenner, 18e Pieter Bouma …………..,19e Bouke Kuik Fietskoerier  , 20e Walter van Asch  Stadion ,21e  Jurjen Boog Hellas , 22e Maarten v d Molen …..,23e Rob Weerts ……..,24eRemon Brink  FCC de Vaart ,25e Gertjan de Greef Stadion ,26e Robert Bartels  CS030 ,  27e AnneJan Stuy Jan v Arckel  , 28e Tijmen Hondelink …….,29e Carlijn Sturkenboom  Dame CS 030 .

Ook in de C-kasse is de deelname groeiende, enkele jeugdleden die aansluiten en zo lekker bezig willen zijn en het de oudere moeilijker gaan maken. Als er maar strijd is onderling daar gaat het om, ook gewoon meedoen kan leuk zijn. 2 dames en 10 mannen vertrekken vol goede moed, niet wetend dat ze 5 ronden moeten afleggen. Daar is al de eerste doorkomst! het is Meinte  met achter zich Rowan op de MTB die goed blijft volgen. Johan en Susan wisselen van plek en Hans doet zijn best om Pleun voor te blijven. Jennifer doet goed mee en kan nog wat renners achter zich houden en 3 jeugdigen volgen waarvan Sander dan Lars en Tarik die de rij sluit als jongste deelnemer in deze categorie .Om de eerste plaats moest nog worden gesprint het scheelde niet zo heel veel ,dat kan nog leuk gaan worden in de komende ritten.

Ook hier is in de uitslag van de vorige rit een vergissing gemaakt ,de nummer 1 reed in de verkeerde categorie/of met een verkeerde kleur rugnummer, ook dat wordt in de uitslagen opnieuw verwerkt, onze excuus.

UITSLAG C klasse ; 1e Meinte Veenstra  Eemland  ,2e Roan Danckaart  Stadion MTB Jeugd , 3e Johan Janszen  Stadion  ,4e Susan van Domselaar Stadion  ,5e Hans Bakker Stadion  ,6e Pleun Willemstein  Stadion ,7e Jennifer v d Voort Stadion ,8e Rogier Wiercx Stadion  , 9e Kees van Wijk Stadion  ,10e Sander Nieuwhof Stadion Jeugd MTB , 11e Lars v d Berg Stadion Jeugd MTB .12eDaan Westeneng  Adelaar ,13e Tarik    Stadion MTB Jeugd .

De 4e Rit is Zaterdag 2 Nov  voor iedereen ook met je MTB/ATB fiets ben je welkom .

Inschrijven kan van af 10.00 uur Start is om 11.00 uur

 

Jan Haaksman.

 

Zie hier de actuele stand van de veldrit competitie