3e trainingswedstrijd veldrijden Nedereindseberg

20 januari 2019, door veldrijden

Het is nu wel heel koud.

Elke keer weer ander weer en daardoor ook andere omstandigheden om te crossen. Het heeft gevroren en het had nog wel geregend deze week. Gevolg bevroren sporen en harde ondergrond, maar de zon schijnt en er staan 30 renners te wachten op het moment dat ze kunnen vertrekken. Dan hoop je maar dat het allemaal wel goed gaat en de renners geen onnodige risico`s gaan nemen. Laat de aanwezige EHBO maar zonder werk.

In de A-klasse lijkt het wel een club ontmoeting met 2 gasten die er wel vaker zijn. Ook zien we dat er door een renner een stapje is gemaakt omhoog van de B klasse nu dan in de A-klasse, dus gepromoveerd, heel goed. 11 Vertrekkers in de A-klasse, we zijn benieuwd hoe de rondetijd zal zijn onder deze omstandigheden. Nou valt goed mee, een groepje met Jan op kop komt na 5,30 min al weer langs en dat blijft zo met de rondetijden. De volgende rondes is het Roel die de leiding over heeft genomen, met Jan, Koen en Remy daar kort achter. Remy rijdt nu op een MTB met overslaande ketting, ik hoorde hem mopperen, maar hij gaat stug door. Jan heeft de leiding weer genomen, maar Roel bijt zich vast en blijft in zijn buurt. We rekenden al op een eindsprint. We zien Dennis langzaam wat plekjes opschuiven met kort daar weer achter Jacco en Ernst. Jeroen gaat heel goed mee en kan zich goed handhaven zo voor het eerst in de A-klasse. Matthijs had zijn dag niet en bleef wat achterin hangen en Martin zwoegde voort. Robert was wel gestart, maar had stiekem de strijd gestaakt. Nou de eind sprint tussen Jan en Roel kwam er niet. Roel liet het niet zover komen en hield Jan op enkele meters achter zich. Geen fotofinish was nodig ,we konden het verschil heel goed zien.

Uitslag A-klasse:1 e Roel de Vries Volharding, 2e Jan de Heer Stadion, 3e Koen Timmerman Stadion,,4e Remy Meeuwse  Stadion, 5e Dennis Versteeg Stadion, 6e Jacco de Bruin Stadion, 7e Ernst Eeldert Stadion, 8e Jeroen  Meulmeester Stadion, 9e Matthijs Kuipers Stadion, 10e Martin vd Berg Stadion. DNF Robert Warmer Domrenner.

De B-klasse is met 20 starters weer goed vertegenwoordigd, waaronder 3  Dames die gewoon mee draaien. Al bij de eerste doorkomst zien we Marius op zijn MTB met voorsprong langs komen. Heeft hij nu profijt van dikkere banden, ik denk van wel. Hij gaat niet meer van kop en rijdt 9 ronden lang aan de leiding. Het is Lodewijk die er alles aan doet, maar op de 2e plek blijft knokken. Mattis volgt en rijdt ook constant de zelfde rondetijden. Robert B. volgt lang op de zelfde afstand, maar had hij zijn ketting er een paar keer af? Robert C. volgde op korte afstand met Jos die langzaam naar voren kwam. Chris volgde daar weer achter en heeft drie keer een zege gebaar gemaakt op de streep, maar moest wel gewoon door. Ja 9 ronden is de tijd die er gereden mocht worden. Pleun kwam langzaam op stoom, hielp met het parcours opbouwen maar was niet rond geweest en mist een bocht (of twee ) en gaat door het lint. Walter zijn fiets stuiterde te veel, dus ook ketting problemen. Rogier bleef de dames voor, ja hij heeft ook de meeste ervaring. Er werd gevallen, gelukkig zonder te veel brokken. Susan ging zelfs over de kop en staakte de strijd en Roland volgde haar even later. Miquel schoof onderuit en schaafde zijn been en deed zijn elleboog goed zeer en moest de strijd staken, dat deed Angelo ook. Opvallend was wel dat er bij deze rit 9 renners van CS030 aan de start stonden, en hopelijk nogmaals terugkomen op ons parcours.

Uitslag B-klasse: 1e Marius Kranendonk, 2e Lodewijk Ritsma CS030, 3e Mattis Dielissen CS030, 4e Mathijs Twisk CS030, 5e Robert Crommentuijn Stadion, 6e Robert Bartels CS030, 7e Jos vd Heuvel Stadion, 8e Twan Klijn CS030, 9e Bas Zeegers CS030, 10e Ruud vd Velden CS030, 11e Chris McKenney SRAM, 12e Pleun Willemstein Stadion, 13e Walter van Asch Stadion, 14e Rogier Wiercx  Stadion, 15e Aniek Roodekerke CS030, 16e Bianca Szymarowski. DNF Susan van Domselaar, Miquel Verhagen, Roland van Domselaar, Angelo Verhagen.

Volgende week zaterdag de allerlaatste rit van dit Veldseizoen en ook dan is weer iedereen welkom ook met een ATB/MTB fiets. START 11.00 uur en inschrijven kan vanaf 10.00 uur.

Maar dan …………gaan we ook weer opruimen, paaltjes uit de grond halen, linten oprollen en alles zoveel mogelijk afvoeren. En daarbij kunnen we hulp gebruiken, je bent welkom al is het maar voor een paar uurtjes.

Gaan we je zien???

Jan Haaksman.