4e rit veldritcompetitie WV Het Stadion

4 november 2019, door veldrijden

Wat houd ons tegen? Wind ,Regen ,Bagger? Als er dan toch 55 deelnemers zich hebben ingeschreven, laten ze dan maar vertrekken, het is een groot rondje met veel variatie en moeilijkheden maar dat is voor iedereen het zelfde dus gaan. Het leek een droog parcours te zijn, maar de hoosbui die een voor de start over het parcours raasde zorgde er voor dat het een modderfeest werd. Gelukkig stond de jury droog in het bushokje, waar komt die ineens vandaan???

Ook nu zien we weer nieuwe gezichten die zelfs lovend zijn over het parcours. Ja het is nu echt veldrijden in de modder, glijdend een heuveltje af, remmen die niet meer doen wat van ze wordt verwacht, wielen die een keer zo zwaar worden door de aankoekende modder en dan ook nog pech gevallen een afgebroken derailleur en meer ongemakken, maar als je dan toch kan zeggen het ging lekker… Prima! Daar doen we het voor…

16 starters in de A.klasse . Waren er renners die in Rhenen aan het DK deelnamen? Ik denk het wel. De ronde tijd is +- 7.30 min dat wordt dan 7 ronden zwoegen, het is nu Jacco die een goed start had en als eerste doorkomt met kort achter hem Menno en Bart , Josh ging later wel opschuiven en Vincent volgde en bleef Koen en Jan voor. Martin beet zich vast en hield Mattis en Mart achter zich, Thomas hield lang zijn plekje vast kwam aan het einde nog wat plaatsen naar voren. Robert, Remy en Jeroen sloten de rij .Ondertussen was het Bart wel die zijn achterstand, opgelopen na een buikschuiver, weer helemaal goed maakte. Hij nam de leiding over van Menno en uiteindelijk kwam hij toch weer als eerste over de streep. Knap gereden, het zal zeer gedaan hebben. Nu weer snel de fietsen afspuiten en zonder te veel modder op huis aan ,dat allemaal op je vrije Zaterdag .

UITSLAG A. klasse 1e Bart Lemmen Domrenner , 2e Menno van Hees ……..,3e Josh Speer Stadion, 4e Vincent Fackelday SWIFT ,5e Mathijs Kuipers Stadion ,6e Jacco de Bruin Stadion , 7e Koen Timmermans Stadion ,8e Jan de Heer Stadion ,9e Martin v d Berg Stadion ,10 Mattis Dielissen CS 030 , 11e Thomas Parie Fietskoerier ,12e Mart Reiling Domrenner ,13e Robert Warner Domrenner ,14e Remy Meeuwsen Stadion ,15e Jeroen Welmer CS 030 .

Met 27 deelnemers in de B klasse was dit ook vandaag weer de grootste groep en heel veel onderlinge strijd goed is te zien dat sommige deelnemers beter gaan rijden wat goed is te zien in de eind uitslag .

Het is met rugnummer 13 rijdend Rein die als eerste doorkomt met een mooie voorsprong na een paar ronden is het Tom die is aardig opgeschoven en zich voorin kan hand haven ,Nigel, Wim ,Twan en Ron wisselen van plaats maar tegen het eind komen ze in die volgorde over de streep ,Jacco is in de slag met Roland en Seppo blift Thijs voor en Hans kan Robert nog voor blijven ,Jos ,Remon en Chris houden Walter achter zich .De anderen verdelen de wel verdiende punten en zijn wel blij dat het er op zit. 2 man moeten opgeven met pech helaas ,hopelijk de volgende keer meer succes.

UITSLAG B .klasse 1e Rein Falke MTB Noord/West ,2e Tom van Lint Stadion ,3e Nigel v d Burg Hellas ,4e Wim van Leest WV Amsterdam ,5e Ron Bol Volharding ,6e Twan Klijn CS030 ,7e Jacco Schuurman Ledig Erf ,8e Roland van Domselaar Stadion , 9e Seppo Spaaper DTS Zaandam ,10e Thijs Beetsma CS030 , 11e Hans Spil Adelaar ,12e Robert Crommentuyn Stadion , 13e Jos v d Heuvel Stadion ,14e Remon Brink FC de Vaart ,15e Chris Mc Kenney SRAM ,17e Gerben Boonen Stadion 18e Tjerk Sandberg CS 030 , 19e Sjoerd Kuipers CS 030 ,20e Gertjan de Greef Stadion , 21e Ann Schoot Uiterkamp CS 030 , 22e Thomas Nekkers Domrenner . DNF Frank Nieuwendijk ,Boudewijn van Werven

De C .klasse start vol goede moed daarbij 3 Dames die niet vies zijn van modder en ander ongemak en ook nog eens 5 ronden gingen rijden ,Meinte neemt de leiding en Johan volgt op korte afstand en wacht af om dan toch in de laatste ronde Meinte voorbij te gaan die wat stuur foutjes maakte Susan volgt en houd zo har 3e plaats vast ,Pleun ging steeds harder en bleef nu Roan voor die het zwaar had in de modder ,Arie van B deed ook weer mee en hield Rogier achter zich ,Sander bleef de andere Arie B voor en Daan maakte de eerste tien vol ,Carlijn en Chiara sloten de rij en maakte de 5 ronden vol .

UITSLAG C.klasse 1e Johan Janszen Stadion , 2e Meinte Veenstra Eemland ,3e Susan van Domselaar Stadion ,4e Pleun Willemstein Stadion ,5e Rowan Dankaart Stadion Jeugd ,6e Arie van Bennekom Stadion ,7e Rogier Wiercx Stadion ,8e Sander Nieuwhof Stadion Jeugd ,9e Arie den Brave Woerden ,10e Daan Westeneng Adelaar ,11e Carlijn Sturkenboom CS 030 ,12e Chiara Dankaart Stadion Jeugd .

9 November 5e rit van de Competitie :inschrijven vanaf 10.00 uur Start 11.00 uur

Iedereen is weer welkom ook met een ATB/MTB fiets mag je mee doen .

Jan Haaksman

BEKIJK HIER DE TUSSENSTAND VAN DE COMPETITIE