4e tevens laatste trainingswedstrijd veldrijden Nedereindseberg

27 januari 2019, door veldrijden

De laatste rit ……………….

Zou het wel door kunnen gaan? Dat was de vraag op vrijdag, er lag immers sneeuw en hoe ga je dan een rondje uitzetten op en om de berg. Er was over nagedacht, we zouden het aanpassen en kijken naar de toestand op de zaterdagmorgen. Ja een ritje in de sneeuw heeft natuurlijk ook wel wat. Je kan het leuk vinden, maar ook van balen. Je fiets onder de sneeuw, een versnelling die niet meer doet wat jij wil en ook wel koud. Het was in januari 2011 voor het laatst dat er in de sneeuw gereden werd. Ja, het waren zelfs de clubkampioenschappen en die gingen door, ook al lag er veel sneeuw. Gelukkig hebben we de foto`s nog als herinnering. Zaterdagmorgen kijk ik door het raam en zie geen sneeuw meer in en op de straat, ook de hele omgeving lijkt ineens weer groen geworden. Op naar het parcours en aan de slag, met hulp van ….. hebben we een rondje bedacht dat voor de veldrijders te doen was. Ja dan wel weer modder en glijden op de schuine kantjes, ik heb erger gezien. Dan nog afwachten of er wel renners komen, de weg ritten waren al afgemeld en dan zie je dat er geen vlokje sneeuw meer is te vinden en het weer ook nog mee viel. Dus ….. de jeugd trainde toch gewoon, dat ging door!

Totaal 20 renners hebben zich ingeschreven, en we laten ze in een keer vertrekken. Moet kunnen toch zo voor de laatste rit. Het is Roel die al snel op kop door komt met Robert, Ernst en Remy  die volgen.  Dat zijn de 4 A-renners die een onderlinge strijd aangaan en voor de B-klasse uit blijft rijden. Ze wisselen van plaats, maar al snel is hier de uitslag al bekent. De B-klasse is met 16 deelnemers en die strijden echt wel voor een goede uitslag. Thijs komt op kop door met Wiel daar achter aan. Roland kan goed vooraan blijven met kort achter hem Robert, die langzaam weer wat dichter bij komt. Jos knokt en ziet dat hij aardig vooraan rijdt en houdt dan dat plekje vast. Walter kwam langzaam naar voren en had nu geen probleempjes met zijn materiaal en hield Chris achter zich, en die was blij met de modder (snap je dat???). Susan ging als een speer en liet 6 man achter zich, knap gedaan. Wiel had Fans mee genomen en aan hen wilde hij laten zien dat hij best kan crossen, hij mocht met zijn handen in de lucht als 1e over de streep komen. Thijs volgde daar dan kort achter als 2e met Roland op plaats 3. Achterin was de onderlinge strijd, en haalde je er nog een in zo op het eind, scheelt het toch mooi een plaatsje.

Uitslag A-klasse: 1e Roel de Vries Volharding, 2e Robert Warmer Domrenner, 3e Ernst Eeldert Stadion, 4e Remy Meeuwse  Stadion.

Uitslagen B-klasse: 1e Wiel Wijnen, 2e Thijs Beetsma CS030, 3e Roland van Domselaar Stadion, 4e Robert Crommentuyn  Stadion, 5e Jos vd Heuvel Stadion, 6e Bas Zeegers CS030, 7e Tim Snijders Eemland, 8e Walter van Asch Stadion, 9e Chris McKenney SRAM, 10e Susan v Domselaar, 11e Maarten vd Molen, 12e Hans Vaneker MTB, 13e Pleun Willemstein Stadion, 14e Rogier Wiercx Stadion, 15e Tijmen Hendelink, 16e Daan Westeneng Adelaar.

De uitslag werd uitgewerkt en nog even koffie gedronken.  Vervolgens werd er opgeruimd door vele helpende handen. We hebben niet de tijd opgenomen maaaaaaaaar weet zeker in een nieuw record!  Alle paaltjes op zijn plek in de container, alle linten afgevoerd en in de plastic container gedeponeerd.Wat goed dat er zo is geholpen, doet ons goed te weten dat vele handen ligt werk maken, SAMEN STERK!

Op naar een nieuw seizoen, op de weg ….. en dan is het zo weer oktober en staat het Veldrijden weer op het programma. Hoop dan allen weer te zien.

Met een groet, Jan Haaksman.

En namens de redactie: Jan hartelijk dank voor weer een mooie reeks wedstrijdverslagen!