4e veldrit Nedereindseberg competitie

15 november 2015, door veldrijden

Klik hier voor de foto’s van Pleun

Baaldag tijdens 4e Veldrit Nedereindseberg.

Het was dan wel geen vrijdag de 13e maar Zaterdag de 14e anders zou je gaan geloven dat het een pechdag kon worden, mits je daar geloof aan zou hechten.

Het overkwam een 4 tal renners, altijd op een vervelend moment breekt je ketting, rijd je lek of kom je heel stom ten val, het zal je maar gebeuren als je net op kop rijdt, weg punten en glorie.

Ook al door een wedstrijd vlak in de buurt was het aantal deelnemers magertjes te noemen, maar de show gaat gewoon door, ook voor deze deelnemers was er weer een mooi parcours uitgezet.

 

De A.klasse start en zie in de 1e ronde is het Remy die er dan 7.20 min over doet met Mathijs vlak achter zich de volgende ronden is het Robert die is op geschoven en verder naar voren komt. Met nog twee ronden te gaan krijgt Mathijs een lekke band en geen ander wiel  wat past, einde wedstrijd en het ging zo lekker. Robert komt op kop en blijft Remy net voor, Dennis knokt door en komt op de 3e plek door met Jan en Peter die ook zo over de streep komen, want ook Dave heeft problemen met een band en komt lopend zich afmelden, er is 7 ronden gereden in 52.18 minuten.

 

Ook de B.klasse gaat van start en  de 3 eerste ronden zijn om een mooie volgorde te krijgen, er word hard geknokt om de leiding aan kop Miquel en Roland hielden elkaar strak in het oog.

Het lukte Roland om Miquel op enkele meters te rijden, maar kon hem niet ver los rijden en zo waren de laatste meters nog spannend, toch 1e plek Roland met kort achter zich Miquel .

Chris kwam wat later op gang en knokte zich naar plaats 3 met daar weer kort achter Ron  en Jos die als diesel wat later op gang komt, maar wel weer 5e wordt.

Ondertussen kwam Meindert op achterstand door met een pijnlijke knie en heup, probeerde het nog een ronde, maar kwam door een schuivertje ongelukkig ten val en staakte de strijd .

Ook Bert zagen we niet meer langs komen, ja later met de fiets op de nek, door een kettingbreuk kan je dan ook niet verder rijden. Andrè en Theo schoven zo een paar plekjes op in de strijd .

 

Een klein groepje C.klassers  starten ook voor hun rondjes met slechts 3 dames en 1 heer deze keer. Het was Henri die resoluut de leiding nam en zijn versprong elke ronden wat groter zag worden.

Eltina reed weer rond met een glimlach en ziet het voornamelijk als training voor het komende weg seizoen. Susan deed haar best om ook nu als 3e te eindigen met kort daar achter Marion.

 

UITSLAGEN.

A. Klasse

1e Robert Warmer   Domrenner

2e Remy  Meeuwsen ….

3e Dennis Versteeg  Stadion

4e  Jan  Sanders  Batauwers

5e  Peter Rikkers Jan v Arkel

Mathijs  Kuipers  Stadion  lek

Dave  Helmink  Jan v Arkel  lek

 

B. Klasse

1e Roland van Domselaar

2e Miquel  Verhagen

3e Chris Mc Kenney  SRAM

4e Ron  Bol   Volharding

5e Jos van Wezel  Stadion

6e Johan Janszen  Stadion

7e Andrè van der Poel  Volharding

8e  Theo Wallenburg

Meinte Veenstra Eemland gevallen

Bert van Dijk  Volharding  kettingbreuk

 

C. Klasse

1e  Henri Gerrits  st Michelsgestel

2e Eltina van Wijk  Napoleon (B)

3e  Susan van Domselaar  Stadion

4e  Marion  Gerssen   Batauwers .

 

stand na vier wedstrijden

 

21 Oktober de 5e rit van de Veld Competitie Nedereindseberg, inschrijven kan vanaf 10.00 uur een de start is om 11.00 uur, en een ieder is weer welkom ook met een ATB/MTB fiets .

Jan H.